Όλοι μαζί για το παιδί και φέτος τα Χριστούγεννα

Συντάκτης Δημοσιεύθηκε Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2018 Κατηγορία Bonus Time
Η δράση που χάρισε παιδικά χαμόγελα και φέτος.

Για 7η συνεχή χρονιά, η Εθνική Τράπεζα σε συνεργασία με το ΣΚΑΪ υλοποίησαν τη δράση «Όλοι μαζί για το παιδί», προσκαλώντας το ευρύ κοινό να νιώσει το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων, που είναι η προσφορά.

Η πρωτοβουλία υλοποιήθηκε σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με στόχο να συγκεντρωθούν ρούχα και παιχνίδια για τα παιδιά άπορων οικογενειών Δήμων και Ιδρυμάτων, καθώς επίσης και για τα παιδιά της Ένωσης «Μαζί για το παιδί».

Ειδικότερα, σε κλίμα χριστουγεννιάτικης συγκίνησης, ο κόσμος προσέφερε με την καρδιά του χαμόγελα στα παιδιά, αποδεικνύοντας ότι ο Άγιος Βασίλης υπάρχει και κρύβεται μέσα σε πράξεις αγάπης και προσφοράς προς το συνάνθρωπο.

Η συλλογή των ειδών έγινε στις 8 και 15 Δεκεμβρίου σε κεντρικά σημεία των δύο πόλεων και η απήχηση της ήταν εντυπωσιακή, προσδίδοντας περισσότερη ανθρωπιά στην ατμόσφαιρα των γιορτινών αυτών ημερών. Φέτος συγκεντρώθηκαν συνολικά 1.100 κούτες.

Η συγκεκριμένη δράση ξεκίνησε πριν από 7 χρόνια και υλοποιείται τρεις φορές το χρόνο: Χριστούγεννα, Πάσχα και Σεπτέμβριο. Σήμερα μετράει ένα ιδιαίτερα ευρύ αποτύπωμα ανθρωπιάς που περιλαμβάνει 19 δράσεις και 205 εκδηλώσεις, στο πλαίσιο των οποίων έχουν συγκεντρωθεί 26.400 κούτες με ρούχα, χριστουγεννιάτικα δώρα, πασχαλινά δώρα, και σχολικά είδη.

Επειδή κάτι πολύ μικρό για εμάς, μπορεί να δώσει μεγάλη χαρά σε ένα παιδί, η Εθνική Τράπεζα και ο ΣΚΑΪ θα συνεχίσουν να ενώνουν τις δυνάμεις τους για να κάνουν τα παιδιά να χαμογελάνε συχνότερα, υπενθυμίζοντάς μας ότι ο εθελοντισμός και η αλληλεγγύη στην πράξη είναι το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων.