Civilization VI

Συντάκτης Δημοσιεύθηκε Κυριακή, 20 Νοεμβρίου 2016 Κατηγορία Game Report
Το θρυλικό παιχνίδι στα καλύτερά του.

Ένα από τα εθιστικότερα παιχνίδια όλων των εποχών, το Civilization επιστρέφει στις οθόνες των υπολογιστών μας, προσφέροντας την κλασική συνταγή των turn based 4X (Explore, Expand, Exploit, Exterminate) παιχνιδιών. Η ανάπτυξή του έγινε από την ίδια ομάδα που βρίσκεται πίσω από το πέμπτο Civilization, ενώ συστάθηκε και μια εσωτερική ομάδα φανατικών παικτών, με την οποία μοιράστηκαν νέες ιδέες και προτάσεις για βελτιώσεις.

Civilization-VI-1

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΓΥΡΟΣ, ΥΠΟΣΧΟΜΑΙ!
Το Civilization, είναι ένα παιχνίδι στρατηγικής όπου αναλαμβάνεις την ηγεσία ενός πολιτισμού και μέσα από την καθοδήγησή σου, φιλοδοξείς να τον κάνεις την κυρίαρχη φυλή στον χάρτη του πλανήτη -ένας χάρτης που δημιουργείται τυχαία κάθε φορά. Η νίκη μπορεί να επιτευχθεί με αρκετούς τρόπους, με πιο συνηθισμένη την περίπτωση της στρατιωτικής επικράτησης, αλλά αν επιμείνεις να κερδίσεις διαφορετικά, μπορείς να ανακυρηχθείς νικητής μέσω της διπλωματίας, μέσω της τεχνολογικής υπεροχής ή ακόμα και με το να φέρεις την παγκόσμια ειρήνη. Οι κινήσεις γίνονται με τη σειρά για κάθε μονάδα-πιόνι του παίκτη στον χάρτη που είναι τεμαχισμένος σε εξάγωνα. Φυσικά, εκτός από τις κινήσεις, υπάρχει βάθος εντολών για την τεχνολογική ανάπτυξη, την βελτίωση υποδομών, στρατιωτικών κατασκευών κλπ. Η λίστα είναι πραγματικά τεράστια και την ανακαλύπτει κανείς μόνο μέσα από τις ατελείωτες ώρες παιχνιδιού!

Civilization-VI-2

Στην προηγούμενη έκδοση του, υπήρξαν αρκετά παράπονα σχετικά με την απλοποίηση του τίτλου, αφαιρώντας ουσιαστικά αρκετό από το βάθος του, κάτι που στεναχώρησε τους παλιούς οπαδούς του. Έτσι η Firaxis αναγκάστηκε να κυκλοφορήσει δύο expansions σαν DLC, τα οποία βελτίωσαν την εικόνα. Όλες οι διορθώσεις μετακόμισαν στο τελευταίο παιχνίδι, το οποίο έχει ουσιαστικά στηθεί με την παλιότερη φιλοσοφία, ανανεώνοντας όμως σχεδόν τα πάντα. Είτε είσαι νέος, είτε παλιός παίκτης όμως δεν χρειάζεται να ανησυχείς, μιας και το tutorial είναι υπερπλήρες. Μια όμορφη νέα προσθήκη είναι τα districts, έτσι τώρα τα κτίρια διαχωρίζονται σε κατηγορίες (π.χ πλατεία θεάτρου), έστω κι αν πρόκειται περισσότερο για αισθητική βελτίωση. Το παιχνίδι έχει διάφορα επίπεδα δυσκολίας, και φυσικά multiplayer, ενώ στο single player φαίνεται να έχει δυσκολέψει επιτηδευμένα η A.I σε όσους επιλέγουν να είναι «πολεμοκάπηλοι». Ίσως η Firaxis προσπαθεί να οδηγήσει τους παίκτες σε πιο ειρηνικό τρόπο παιχνιδιού; Σε κάθε περίπτωση πάντως, πρόκειται για μια εξαιρετική έκδοση του κλασικού παιχνιδιού, που θα συγκινήσει ακόμη και τους παλιούς σκληροπυρηνικούς οπαδούς -και αυτό είχε να συμβεί αρκετά χρόνια.

Πληροφορίες

  • Κυκλοφορεί: PC, Mac
  • Ανάπτυξη: Firaxis Games
  • Εκδότης: 2K Games
  • Διανομή: CD Media, 210-6854220
  • Score: 9/10 - Μια εξαιρετική έκδοση ενός αγαπημένου παιχνιδιού, που το επαναφέρει στην κορυφή των strategy games!
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « World of Final Fantasy Tales of Berseria »