Tales of Berseria

Συντάκτης Δημοσιεύθηκε Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017 Κατηγορία Game Report
Λογική εναντίον συναισθημάτων.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, η αγαπημένη σειρά των JRPGs της Bandai Namco Entertainment, έφτασε να αριθμεί 16 τίτλους! Πάντα με κύριο άξονα την καλογραμμένη ιστορία και τους ενδιαφέροντες χαρακτήρες, ο νέος τίτλος επιτέλους έφυγε από τα σύνορα της Ιαπωνίας και έφτασε στα χέρια των ανυπόμονων οπαδών του ανα την υφήλιο.

ΔΥΝΑΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ
Η τελευταία κυκλοφορία στη σειρά, το «Tales of Zestiria», προσπάθησε να φέρει κάποιες μεγάλες αλλαγές στην 20ετή πλέον παράδοση των παιχνιδιών στη σειρά. Εισήγαγε έναν ανοικτό κόσμο και ένα βαθύ σύστημα στον εξοπλισμό, μεταξύ άλλων. Το Tales Of Berseria, ενώ πατάει σε κοινά μονοπάτια με τον προκάτοχό του, προσπαθεί να δώσει το βάρος στην αφήγηση και επαναφέρει αρκετές σταθερές αξίες της σειράς στο gameplay. Για αρχή, για πρώτη φορά έχουμε κεντρική πρωταγωνίστρια μια γυναίκα, την Velvet Crowe. Προδομένη και σχεδόν νεκρή απο τον εξ αγχιστείας αδελφό της, αφού φυλακίστηκε και σχεδόν έχασε το μυαλό της, επιστρέφει δριμύτερη και διψά για εκδίκηση. Η προσωπικότητά της είναι τουλάχιστον αμφιλεγόμενη και αυτό συνδράμει στην δημιουργία μιας ιδιαίτερης ιστορίας γεμάτη απο ανατροπές. Παρόλο το σχετικά βαρύ κλίμα όμως, απο έναν τίτλο αυτής της σειράς δεν λείπουν ποτέ οι κωμικές παρενθέσεις, οι οποίες βρίσκονται διάσπαρτες στην πορεία του παιχνιδιού.

Tales-of-Berseria

Ενώ λείπει η εξερεύνηση μεγάλων τοποθεσιών από τον τίτλο, οι μάχες με την έντονη δράση υπερκαλύπτουν το κενό αυτό. Μπορείς να έχεις πλήρη έλεγχο του party σου και κάθε face button μπορεί να αντιστοιχηθεί σε δυνατά combos. Μπορείς να λοκάρεις εχθρούς ή να κάνεις roll για αποφυγή, με ένα αρκετά ανταποκρίσιμο gameplay που επιβραβεύει τους «τεχνίτες» με περισσότερα souls (τα οποία κερδίζεις με εντυπωσιακές κινήσεις) αλλα συγχωρεί και αυτούς που βαράνε αμέριμνοι τα κουμπιά, ιδίως όταν έχουν ξεκλειδώσει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν το break soul. Γενικά το gameplay δεν προσπαθεί να ανακαλύψει τον τροχό αλλα επιμένει σε παραδοσιακές αξίες, κάτι που δεν είναι κακό μιας και όλοι όσοι ενδιαφέρονται για το είδος αυτό, σίγουρα θα αισθάνονται το περιβάλλον οικείο και φυσικά έχουν ήδη αγκαλιάσει τους μηχανισμούς αυτούς, οι οποίοι είναι δοκιμασμένοι και ανθεκτικοί στο χρόνο.

Τα γραφικά είναι ζωηρά και έντονα, θυμίζοντάς μας την καταγωγή του τίτλου, ενώ η μουσική και ο ήχος βρίσκονται επίσης σε υψηλά επίπεδα, στο αντίστοιχο επικό ύφος που χαρακτηρίζει τη σειρά εδώ και χρόνια.

Πληροφορίες

  • Κυκλοφορεί: PS4, PC
  • Ανάπτυξη: Bandai Namco Entertainment
  • Εκδότης: Bandai Namco Entertainment
  • Διανομή: Bandai Namco Games Hellas, 210-6018800
  • Score: 8,9/10 - Μια αξιοσημείωτη παρουσία στο σύμπαν των «Tales» αλλά και στην κατηγορία των JRPGs γενικότερα.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Civilization VI Steep »