Project CARS 2

Συντάκτης Δημοσιεύθηκε Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου 2017 Κατηγορία Game Report
Η απόλυτη οδηγική εμπειρία.

Μετά την επιτυχία του Project CARS, το 2015, ξεκίνησε η χρηματοδότηση για τη δημιουργία της συνέχειάς του μέσω των φόρουμ του παιχνιδιού. Ο κόσμος ανταποκρίθηκε θετικά και, κάπως έτσι, με την βοήθεια των gamers, το sequel έγινε πραγματικότητα. Πρόκειται για έναν πραγματικό, σκληροπυρηνικό εξομοιωτή οδήγησης, ο οποίος κάνει τα υπόλοιπα παιχνίδια του είδους, να φαντάζουν… παιχνίδια μπροστά του. Αυτό σημαίνει βέβαια, πως όσοι νομίζουν ότι θα ξεχυθούν στο Ντόνινγκτον Παρκ με τη Jaguar XJ220 και θα ελίσσονται σαν χέλια, μάλλον έχουν υπερβολική αυτοπεποίθηση γιατί εδώ, το τρακάρισμα είναι δεδομένο με την πρώτη κιόλας απροσεξία.

ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ «ΠΙΛΟΤΟΥΣ»
Όπως και στον προηγούμενο τίτλο, έτσι κι εδώ, τα πράγματα είναι σοβαρά. Η τέχνη της οδήγησης θηριωδών οχημάτων που κινούνται με εξωφρενική ταχύτητα απαιτεί αφοσίωση και αρκετή προπόνηση, ενώ ο τίτλος δεν κρύβει το γεγονός πως πραγματικά δεν είναι απευθύνεται σε όλους. Πολλές παράμετροι επηρεάζουν έναν αγώνα, από τον καιρό, την φθορά στα λάστιχα, μέχρι τις λάθος ρυθμίσεις στο αμάξωμα, όλα αυτά και ακόμη περισσότερα, θα πρέπει να τα κατανοεί ο οδηγός αν θέλει να βρεθεί στην κορυφή ή έστω να πάρει μια θέση στο πόντιουμ.

Project-CARS-2

Και για να μην έχει κανείς παράπονο, 180 οχήματα σε περιμένουν για να τα δαμάσεις, με όλους τους γνωστούς υπόπτους όπως τη Ferrari, τη Lamborghini, την Porsche, να δίνουν βροντερά το παρών με όλα τα γνωστά τους οχήματα, ενώ μπορείς να τρέξεις σε περισσότερες από 60 πίστες, που ποικίλλουν στα είδη αγωνίσματος -έτσι αν είσαι οπαδός του ράλι, θα βρεις την αντίστοιχη πίστα για να τρέξεις, με την ίδια βάναυση δυσκολία φυσικά! Τα γραφικά έχουν υποστεί με τη σειρά τους βελτίωση, όπως συνολικά η παρουσίαση, συνεπώς η αίσθηση της ταχύτητας είναι σωστή και η ατμόσφαιρα πραγματικά δυναμική, όπως πρέπει δηλαδή για ένα τίτλο του είδους. Προς το παρόν μικροπροβλήματα εντοπίζονται στην Α.Ι., τα οποία ενδεχομένως να διορθωθούν με κάποιο update, ενώ τεχνικά το παιχνίδι τρέχει σωστά, με πολύ μικρά σκαμπανεβάσματα στο frame rate όταν η κίνηση είναι πολύ αυξημένη. Όπως είπαμε, το παιχνίδι δεν είναι για όλους, όμως γι’ αυτό είναι και τόσο καλό! Εφόσον είσαι οπαδός της αγωνιστικής οδήγησης και θέλεις την πιστότερη εξομοίωση αυτών των συνθηκών, το Project CARS 2 είναι το ευαγγέλιό σου και η καλύτερη δικαιολογία για να πάρεις εκείνη την τιμονιέρα που ζαχάρωνες!

Πληροφορίες

  • Κυκλοφορεί: PS4, Xbox One, PC
  • Ανάπτυξη: Slightly-Mad Studios
  • Εκδότης: Bandai Namco Entertainment Europe
  • Διανομή: ΔΙΑNOMH Bandai Namco Games Hellas, 210-6018800
  • Score: 9/10 - Ο πιστότερος, hard-core εξομοιωτής αγωνιστικής οδήγησης εκεί έξω, με εξαιρετική προσοχή στην λεπτομέρεια.

Δες το video!

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Life is Strange: Before the Storm Marvel vs. Capcom: Infinite »