Dragon Quest XI: Echoes of an Elusive Age

Συντάκτης Δημοσιεύθηκε Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2018 Κατηγορία Game Report
Κλασικό RPG σε σύγχρονη υλοποίηση.

Είναι γεγονός πως η σειρά των Dragon Quest δεν έχει καταφέρει, παρά την τεράστια ιστορία της και μερικούς πραγματικά κορυφαίους τίτλους μέσα στις πάνω από τρεις δεκαετίες ζωής της, να κερδίσει μεγάλο κοινό στους δυτικούς gamers. Tώρα, το Dragon Quest XI: Echoes of an Elusive Age φιλοδοξεί να ανατρέψει τα δεδομένα. Στην Ιαπωνία ο τίτλος κυκλοφόρησε το καλοκαίρι του 2017 για PS4 και Nintendo 3DS και μέσα σε περίπου 4 μήνες, πουλήθηκαν περισσότερα από 3 εκατομμύρια αντίτυπά του. Η κυκλοφορία ήταν μάλιστα τόσο σημαντική, που οι Nintendo και η Sony κυκλοφόρησαν ειδικές εκδόσεις των παιχνιδομηχανών τους, ταυτόχρονα με το λανσάρισμα του τίτλου. Αξίζει να σημειώσουμε πως πίσω απ’ τον σχεδιασμό και την ιστορία του Echoes of an Elusive Age, βρίσκεται για ακόμη μια φορά ο δημιουργός της σειράς, Yuji Horii. Σύμφωνα με τη Square Enix, παρόλο μιλάμε για τον εντέκατο τίτλο Dragon Quest, πρόκειται για μια απόλυτα standalone εμπειρία, με νέους χαρακτήρες και σενάριο, ώστε να προσελκύσει τόσο τους παλιούς fans, όσο και gamers που παίζουν για πρώτη φορά ένα Dragon Quest.

DRAGON-QUEST-XI-1

ΕΠΙΚΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ
Για να περάσουμε όμως και στην ιστορία του τίτλου, ένας νεαρός άνδρας, λίγο πριν τη συμμετοχή του στην τελετή ενηλικίωσης του χωριού του, επισκέπτεται μια ιερή πέτρα μαζί με τον καλύτερό του φίλο. Μετά από μια σειρά απροσδόκητων γεγονότων, ο νεαρός μαθαίνει πως είναι η μετεμψύχωση ενός θρυλικού ήρωα, μιας ξεχασμένης εποχής. Ενώ όμως ο πρωταγωνιστής μας αποφασίζει να ξεκινήσει ένα ταξίδι στο άγνωστο για να ανακαλύψει το παρελθόν του, η υποδοχή που του επιφύλασσαν ήταν κάθε άλλο παρά θερμή… Μετά την αποκάλυψη της ταυτότητάς του στον βασιλιά, του αποδόθηκε το παρατσούκλι «The Darkspawn» και, από τη μια στιγμή στην άλλη, είχε απέναντί του ολόκληρο τον στρατό. Ο νεαρός καταφέρνει να ξεφύγει και μαζί με μια μικρή ομάδα ατόμων που πιστεύει όντως την ιστορία του, ξεκινάει μια μεγάλη περιπέτεια, τη στιγμή που ο κόσμος αντιμετωπίζει μια νέα, φοβερή απειλή.

DRAGON-QUEST-XI-2

ΠΑΝΕΜΟΡΦΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
Μιας και μιλάμε για RPG, η εξερεύνηση του κόσμου αποτελεί σημαντικό κομμάτι του παιχνιδιού –και ο κόσμος του Dragon Quest XI είναι ένας από τους πιο όμορφους που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια σε video game. Δεν είναι «ανοιχτός», όπως για παράδειγμα του Breath of the Wild για το Switch, όμως ο δημιουργός του, Yuji Horii, υπεραμύνεται αυτής της επιλογής, μιας και μόνο έτσι μπορούσε να διασφαλίσει την ομαλή ροή του σεναρίου. Ανοιχτός ή όχι, ο κόσμος του Dragon Quest XI είναι σίγουρα πάρα πολύ μεγάλος και συνδυάζει την τεχνική του cel-shading με φωτορεαλιστικές λεπτομέρειες, με αποτέλεσμα πολλές φορές να σταματάμε το παιχνίδι μόνο και μόνο για να απολαύσουμε τα μαγευτικά τοπία.

DRAGON-QUEST-XI-3

Πέρα από τα άψογα γραφικά, τους αξιαγάπητους χαρακτήρες και την γεμάτη ανατροπές πλοκή που σε κάνει να κολλήσεις, το Dragon Quest XI: Echoes of an Elusive Age προσφέρει στους παίκτες φοβερό gameplay. Με κλασικούς μηχανισμούς, σίγουρα, αλλά με υποδειγματική υλοποίηση. Κάποιες φορές δεν χρειάζονται, βλέπεις, πρωτοποριακά χαρακτηριστικά και νέοι μηχανισμοί gameplay για να φτιάξεις ένα κορυφαίο video game, αρκεί να εκτελέσεις σωστά μια δοκιμασμένη συνταγή. Το σύστημα των turn-based μαχών είναι απλό για τους νέους παίκτες, διαθέτοντας όμως και το βάθος που χρειάζεται για να ικανοποιήσει τους σκληροπυρηνικούς της κατηγορίας. Ταυτόχρονα, τα αμέτρητα side-quests και mini-games προσφέρουν αρκετές δεκάδες ώρες επιπλέον παιχνιδιού, δίνοντας στον παίκτη την ευκαιρία για ένα διάλειμμα από την κεντρική ιστορία του Echoes of an Elusive Age. Χωρίς αμφιβολία, το Dragon Quest XI είναι ένα JRPG που θα θυμόμαστε για καιρό!

Πληροφορίες

  • Κυκλοφορεί: PS4, PC
  • Ανάπτυξη: Square Enix
  • Εκδότης: Square Enix
  • Διανομή: CD Media, 210-6854220
  • Score: 9,3/10 - Μια απ’ τις καλύτερες gaming εμπειρίες αυτής της σεζόν και ένα απ’ τα καλύτερα Dragon Quest που έχουμε παίξει ποτέ. Άρτιο σε όλες τις πλευρές του.

Δες το video!

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Marvel’s Spider-Man Naruto to Boruto: Shinobi Striker »