Metro 2033

Συντάκτης Δημοσιεύθηκε Δευτέρα, 22 Μαρτίου 2010 Κατηγορία Game Report
ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΚΕΝΟ, ΜΕΤΑΞΥ ΣΥΡΜΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΒΑΘΡΑΣ

Βουλωμένο γράμμα διαβάζεις: το Metro 2033 είναι ένα first person shooter που μας μεταφέρει στο έτος 2033 και εξελίσσεται που άλλου; Στον υπόγειο σιδηρόδρομο της Μόσχας! Βασίζεται στο ομώνυμο best-seller μυθιστόρημα (τουλάχιστον στη Ρωσία) του συγγραφέα-δημοσιογράφου Dmitry Glukhovsky, που έχει κυκλοφορήσει μάλιστα ήδη τη συνέχειά του, Metro 2034.

 

Η 4A GAMES ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΕΝΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΛΕΙΣΤΟΦΟΒΙΚΟ ΚΟΣΜΟ.
Με δεδομένο πως το multiplayer δεν περιλαμβάνεται στη λίστα με τα χαρακτηριστικά του Metro 2033, το σενάριο αποτελεί καθοριστικό παράγοντα επιτυχίας – και τι πιο ασφαλές από λίγη καταστροφολογία; Μετά λοιπόν το πυρηνικό ολοκαύτωμα του 2013, οι λιγοστοί επιζώντες αναζητούν καταφύγιο στο δίκτυο υπογείων σιδηροδρόμων της Μόσχας και ξεκινά μια νέα, σκοτεινή περίοδος στην ιστορία του ανθρωπίνου πολιτισμού. 20 χρόνια μετά, μια ολόκληρη γενιά έχει γεννηθεί και μεγαλώσει υπογείως, όμως ο κίνδυνος για τους ανθρώπους δεν έχει τελειώσει. Γεννημένος λίγο πριν τη μεγάλη καταστροφή, αλλά μεγαλωμένος σ’ έναν σταθμό του Μετρό, θα χρειαστεί να περιπλανηθείς απ’ τις κατακόμβες που βρίσκονται κάτω απ’ τους σταθμούς μέχρι την επιφάνεια, γιατί η μοίρα των ανθρώπων, βρίσκεται στα χέρια σου.

Η 4A Games κατάφερε να δημιουργήσει έναν πραγματικά ατμοσφαιρικό και πολύ κλειστοφοβικό κόσμο, όπως ακριβώς τον είχε φανταστεί ο συγγραφέας . Πέρα απ’ τα μεταλλαγμένα πλάσματα της επιφάνειας που διψούν για αίμα, οι κάτοικοι των ιδιόρρυθμων αυτών πόλεων πρέπει να αντιμετωπίσουν και τα δικά τους κοινωνικά προβλήματα, μιας και οι ισορροπίες είναι πλέον εύθραυστες. Κλείσε τα φώτα, δυνάμωσε την ένταση του ήχου και θα μπεις κατευθείαν στο κλίμα του Metro 2033.

Όσον αφορά το gameplay, πρέπει να ξέρεις πως δεν θα συναντήσεις νέα στοιχεία. Υπάρχει αρκετά μεγάλη ποικιλία όπλων και περιορισμένη διαθεσιμότητα πυρομαχικών, γεγονός που δεν ξενίζει, αφού διανύουμε το 20ο έτος που οι άνθρωποι ζουν υπογείως – πρέπει να ξεχάσεις τις τεχνολογικές πολυτέλειες άλλων FPS. Ο χρόνος δε, που μπορείς να παραμείνεις στη μολυσμένη επιφάνεια είναι περιορισμένος. Μεταξύ μας, υπογείως είναι πολύ καλύτερα. Τα γραφικά του παιχνιδιού είναι εκπληκτικά, με άψογα εφέ φωτισμού, καλοφτιαγμένα μοντέλα και physics με υποστήριξη της τεχνολογίας PhysX της Nvidia, αλλά θα χρειαστείς δυνατό μηχάνημα για να τα απολαύσεις σε όλο τους το μεγαλείο.

Επίσημο site

Στο www.metro2033game.com θα δεις trailers και θα μάθεις όλα τα τελευταία νέα. Πλήρες και αντίστοιχης αισθητικής με το παιχνίδι.

Πληροφορίες

  • Ανάπτυξη: 4A GAMES
  • Εκδότης: THQ
  • Διανομή: CD MEDIA
  • Score: 8,0/10 - ΘΑ ΝΙΩΣΕΙΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΑ ΤΡΟΜΟΥ, ΟΜΩΣ ΧΩΡΙΣ MULTIPLAYER, ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ.

Δες το video!

Gameplay footage!
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « MotoGP 09/10 Ben 10 Alien Force: Vilgax Attacks »