Far Cry Primal

Συντάκτης Δημοσιεύθηκε Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2016 Κατηγορία Game Report
Yaba-daba-doo!

Η Ubisoft επενδύει πάνω στα franchises της, με πρώτο το Assassins Creed, φροντίζοντας να ανανεώνει τους τίτλους με νέο περιεχόμενο. Το Far Cry δεν ξέφυγε από αυτή την διαδικασία και το πρώτο εντελώς διαφορετικό παιχνίδι, τουλάχιστον στο setting, ήρθε το 2013 με το Blood Dragon. Ο κορμός του Far Cry σε ότι αφορά στο gameplay διατηρήθηκε, όμως το σενάριο πήγε στο… μέλλον. Φέτος, το Far Cry έκανε στροφή 180 μοιρών και γύρισε στο πολύ μακρινό παρελθόν, στο 10.000 π.Χ.!

ΜΑΜΟΥΘ ΚΑΙ ΑΡΚΟΥΔΕΣ ΤΩΝ ΣΠΗΛΑΙΩΝ!
Το Far Cry ειδικά μετά το δεύτερο παιχνίδι στη σειρά, έχτισε ένα κορμό στο gameplay όπου ουσιαστικά αποτελείται από τον έλεγχο ενός χαρακτήρα σε καθαρό στιλ FPS, κατακτώντας βάσεις, camps κλπ, κάθε φορά σε μια νέα τοποθεσία. Αυτή τη φορά η γενναία απόφαση της Ubisoft, ήταν να μεταφέρει το gameplay στην προϊστορική περίοδο, προχωρώντας σε μερικές αναγκαστικές αλλαγές προκειμένου το παιχνίδι να λειτουργεί με αληθοφάνεια. Έτσι, δεν υπάρχουν όπλα με σφαίρες αλλά ακόντια, τόξα, σφυριά, ρόπαλα και σφεντόνες! Δεν μπορείς να αγοράσεις όπλα, αλλά θα πρέπει να τα φτιάξεις μέσω του crafting, άρα το κυνήγι και η εύρεση πρώτων υλών είναι ύψιστης προτεραιότητας. Τέλος, τα ζώα! Τα ζώα της Μεσολιθικής περιόδου είναι άγρια, επικίνδυνα και τεράστια! Θα πρέπει από νωρίς να μάθεις πώς να τα αποφεύγεις, να τα εξουδετερώνεις, ή να τα δαμάσεις. Όλα αυτά δείχνουν να είναι λίγο-πολύ μέσα στην καθημερινότητα ενός πρωτόγονου ανθρώπου, τουλάχιστον από όσα έχουμε μάθει και ανακαλύψει μέχρι σήμερα.

Far-Cry-Primal-1

ΠΡΩΤΟΓΟΝΕΣ ΜΑΧΕΣ
Στο παιχνίδι αναλαμβάνεις το ρόλο του Takkar, μέλος της φυλής των Wenja, μιας από τις τρείς κυρίαρχες φυλές της περιοχής του Oros που μάχονται για την επιβίωση και την επικράτηση. Οι άλλες δύο φυλές είναι οι Udam, οι οποίοι είναι κοινοί κανίβαλοι, και οι Izila, που κατέχουν τη γνώση της φωτιάς. Το Oros είναι μια πανέμορφη περιοχή με μεγάλη βιοποικιλότητα. Δάση, βουνά, βάλτοι, ποτάμια και καταρράκτες, έχουν σχεδιαστεί με λεπτομέρεια και συγκεντρώνουν ό,τι καλύτερο έχουμε δει μέχρι σήμερα σε ένα Far Cry. H ιστορία του παιχνιδιού έχει να κάνει κυρίως με τον πόλεμο ενάντια στις άλλες δύο φυλές, και φυσικά στο πώς θα καταφέρει η δική σου φυλή να βρεθεί στην κορυφή της αλυσίδας.

Αρχικά ξεκινάς με λιγοστά όπλα, καθώς όμως εκπαιδεύεσαι στην μάχη και στο crafting, θα έχεις όλο και πιο δυνατά όπλα και θα μπορείς να τα βάζεις με πιο δυνατούς εχθρούς. Όταν όμως φτάσεις στο σημείο να θες να κατακτήσεις έναν ολόκληρο οικισμό, εκεί αναγκαστικά θα χρειαστείς την δύναμη των ζώων, αλλά και την στρατηγική σκέψη. Η δύναμη του Takkar να δαμάζει τα άγρια κτήνη είναι το βασικό κλειδί για την επιτυχία. Θα στείλεις ένα πούμα για αντιπερισπασμό, θα στείλεις μία άγρια κουκουβάγια για να κατασκοπεύσει τον εχθρό από ψηλά ή θα στείλεις μια αρκούδα των σπηλαίων και θα παρακολουθείς από ψηλά τον όλεθρο; Είναι πολύ διασκεδαστικό και ταυτόχρονα εντυπωσιακό το πόσο διαδραστική είναι η επαφή σου με τα ζώα. Ακόμα και με αυτά που σε κυνηγάνε, όπως ένα κοπάδι από μαμούθ που θέλει να σε ποδοπατήσει: θα νιώθεις τον κραδασμό στο joypad από το ποδοβολητό τους καθώς τρέχεις πανικόβλητος!

Far-Cry-Primal-2

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟ ΠΕΙΡΑΜΑ
Πολλά θα μπορούσαν να έχουν πάει στραβά με αυτό το spin-off, τελικά όμως όλα φαίνονται σωστά και λειτουργικά, ενώ έχει πραγματικό νόημα η μεταφορά του gameplay στο προϊστορικό setting. Τα γραφικά και ο ήχος είναι στα υψηλά επίπεδα που αντιστοιχούν σε μια παραγωγή ΑΑΑ και επιτέλους, έχουμε την δυνατότητα να γίνουμε next-gen άνθρωποι των σπηλαίων!

Πληροφορίες

  • Κυκλοφορεί: PS4, PC, Xbox One
  • Ανάπτυξη: Ubisoft Montreal
  • Εκδότης: Ubisoft
  • Διανομή: CD Media, 210-6854220
  • Score: 9/10 - Διασκεδαστικό και γεμάτο περιεχόμενο, ένα πολύ καλό spin-off της γνωστής σειράς.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 4 Street Fighter V »