Το PS4 έσπασε το φράγμα των 50 εκατομμυρίων

Συντάκτης Δημοσιεύθηκε Πέμπτη, 08 Δεκεμβρίου 2016 Κατηγορία Gaming News
Εξαιρετική η πορεία της κονσόλας της Sony.

Τον περασμένο Μάιο, η Sony ανακοίνωσε πωλήσεις 40 εκ. PlayStation 4. Επτά περίπου μήνες αργότερα, η εταιρεία κατάφερε να διαθέσει 10 εκατομμύρια επιπλέον PS4, σπάζοντας το φράγμα των 50 εκατομμυρίων –ένας αριθμός που αντιπροσωπεύει τις πωλήσεις σε τελικούς πελάτες και όχι το πόσα μηχανήματα έχει διαθέσει στα καταστήματα.

Συγκριτικά, αξίζει να αναφέρουμε πως ενώ το PS4 χρειάστηκε λίγο παραπάνω από τρία χρόνια για να φτάσει σε πωλήσεις 50 εκ., το PS3 είχε χρειαστεί 4,5 χρόνια. Πόσα από τα 10 εκατομμύρια επιπλέον μηχανήματα που πουλήθηκαν τους τελευταίους μήνες ήταν PS4 Pro παραμένει άγνωστο και θα το διαπιστώσουμε σε κάποια από τις μελλοντικές ανακοινώσεις οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας. Άγνωστες είναι επίσης και οι επιδόσεις στην αγορά του PlayStation VR, με την εταιρεία αναλύσεων SuperData να προβλέπει πως μέχρι το τέλος του 2016 οι συνολικές πωλήσεις του θα είναι λιγότερες από 750.000.

Όσο για το software, η Sony μέχρι τις 4 Δεκεμβρίου πούλησε 369,6 εκατομμύρια αντίτυπα παιχνιδιών, συνολικά σε ψηφιακή και φυσική μορφή. Με απλά μαθηματικά, για κάθε PS4 έχουν αγοραστεί κατά μέσο όρο 7 παιχνίδια.

Στο αντίπαλο στρατόπεδο, η Microsoft έχει σταματήσει να δημοσιεύει επίσημα στοιχεία πωλήσεων εδώ και καιρό. Σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών, ωστόσο, υπολογίζεται πως έχουν πουληθεί μέχρι σήμερα περίπου 25 με 30 εκατομμύρια Xbox One παγκοσμίως.