Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το Nintendo Switch

Συντάκτης Δημοσιεύθηκε Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2017 Κατηγορία Gaming News
Κυκλοφορεί στις 3 Μαρτίου.

Απαντήσεις σε πολλές από τις απορίες μας έδωσε η Nintendo για το πολυαναμενόμενο Switch -την υβριδική (οικιακή και φορητή) κονσόλα που είδε για πρώτη φορά τα φώτα της δημοσιότητας τον περασμένο Οκτώβριο-, μέσω ενός event που μεταδόθηκε μέσω streaming (και το οποίο αν θέλεις μπορείς να παρακολουθήσεις ολόκληρο κάνοντας κλικ εδώ).

Για να ξεκινήσουμε από τα βασικά, το Nintendo Switch αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 3 Μαρτίου. Σύμφωνα με τη CD Media, που είναι ο επίσημος διανομέας της Nintendo στη χώρα μας, στην Ελλάδα το λανσάρισμα θα γίνει χωρίς καθυστερήσεις, ταυτόχρονα με όλες τις αγορές, ενώ σχετικά με την τιμή πώλησης της κονσόλας και των περιφερειακών, ανακοινώσεις θα γίνουν από τα καταστήματα λιανικής μέσα στις επόμενες ημέρες. Στις Η.Π.Α., ωστόσο, το Switch θα κοστίζει $300 και στο Ηνωμένο Βασίλειο, £280. Συνεπώς μπορείς να έχεις μια ένδειξη του κόστους -κατά την άποψή μας είναι σχετικά ακριβότερο απ' ότι περιμέναμε με δεδομένες τις τιμές των μηχανημάτων των Microsoft και Sony.

Nintendo-Switch

Στο πακέτο θα περιλαμβάνεται, φυσικά, το Switch, δύο Joy-Con controllers, το Joy-Con Grip που δίνει στον χρήστη να συνδυάσει τα δύο Joy-Con και να δημιουργήσει ένα μεγαλύτερο χειριστήριο, δύο λουράκια καρπού για τα Joy-Con, καθώς και το απαραίτητο dock για να μπορείς να συνδέσεις με ευκολία το Switch στην τηλεόρασή σου, μαζί με ένα καλώδιο HDMI και το καλώδιο τροφοδοσίας. Μπορείς να προμηθευτείς, επίσης, ξεχωριστά πολλά από τα παραπάνω. Ενδεικτικά, ένα επιπλέον Joy-Con χειριστήριο θα κοστίζει στις Η.Π.Α. $50, ένα ζευγάρι Joy-Con χειριστηρίων $80 και ένα επιπλέον dock (με καλώδια HDMI και τροφοδοσίας) $90. Αξίζει επίσης να σημειώσουμε πως τα παιχνίδια του Nintendo Switch δεν θα έχουν γεωγραφικό κλείδωμα, που σημαίνει ότι θα μπορείς, για παράδειγμα, να παίξεις ένα παιχνίδι αγορασμένο στην Ιαπωνία, σε ένα ευρωπαϊκό Switch.

Στα τεχνικά χαρακτηριστικά τώρα, η οθόνη αφής του Nintendo Switch είναι capacitive τεχνολογίας, έχει διαγώνιο 6,2 ίντσες και διαθέτει ανάλυση 720p. Προφανώς, η χαμηλότερη από Full HD ανάλυση επιλέχθηκε για καλύτερη απόδοση των γραφικών και εξοικονόμηση ενέργειας όταν παίζεις on-the-go. Ωστόσο, τοποθετώντας το Switch στο dock, θα μπορείς να απολαμβάνεις Full HD γραφικά. Ο αποθηκευτικός χώρος του συστήματος είναι μόλις 32GB, όμως ευτυχώς μπορεί να επεκταθεί με την χρήση καρτών microSD.

Nintendo-Switch-2

Περνώντας στην αυτονομία του συστήματος, σύμφωνα με τη Nintendo και ανάλογα με τις ρυθμίσεις αλλά και τις απαιτήσεις του κάθε τίτλου, μια πλήρης φόρτιση της ενσωματωμένης μπαταρίας του Switch θα προσφέρει από 2,5 έως 6 ώρες φορητού gaming. Για ένα απαιτητικό παιχνίδι όπως το The Legend of Zelda: Breath of the Wild, η αυτονομία θα είναι περίπου τρεις ώρες. Μπορείς, ωστόσο, να φορτίζεις το Switch και να παίζεις ταυτόχρονα ή να χρησιμοποιήσεις κάποιο power bank, μιας και η φόρτιση πραγματοποιείται μέσω θύρας USB-C.

Μιας και η Nintendo φαίνεται να δίνει ιδιαίτερη βάση στο τοπικό multiplayer, κάθε Joy-Con μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν αυτόνομο χειριστήριο, ώστε να μπορείς να παίζεις διπλά παιχνίδια ακόμα και εν κινήσει. Πέρα από το πλήρες σετ πλήκτρων, κάθε Joy-Con διαθέτει το δικό του επιταχυνσιόμετρο και γυροσκόπιο, για υποστήριξη χειρισμού μέσω κινήσεων τύπου Wii, καθώς και ένα εξελιγμένο σύστημα δόνησης (HD Rumble). Επιπλέον, το αριστερό Joy-Con διαθέτει κάμερα υπερύθρων που μπορεί να αναγνωρίσει χειρονομίες (όπως αυτές που κάνουμε στο πέτρα, ψαλίδι, χαρτί) και να υπολογίζει απόσταση μεταξύ αντικειμένων, ενώ το δεξί Joy-Con διαθέτει NFC για χρήση με τα Amiibo. Για τα παιχνίδια racing, μπορείς επίσης να προμηθευτείς Joy-Con Wheels, που θα κοστίζουν στις Η.Π.Α. $15 το ζευγάρι.

Nintendo-Switch-Joy-Con-Wheel

Σε τοπικό επίπεδο, μέχρι 8 Switch θα μπορούν να συνδεθούν μεταξύ τους ασύρματα για παιχνίδια που υποστηρίζουν συμμετοχή πολλών παικτών. Στο κομμάτι του online multiplayer, βέβαια, η premium online gaming υπηρεσία της Nintendo θα είναι συνδρομητική, όπως συμβαίνει δηλαδή και στην περίπτωση των PS4 και Xbox One. Προς το παρόν, το κόστος της συνδρομής παραμένει άγνωστο, όμως θα διατίθεται δωρεάν μέχρι κάποια στιγμή το φθινόπωρο. Σαν bonus, οι συνδρομητές θα έχουν πρόσβαση δωρεάν κάθε μήνα σε ένα παιχνίδι για NES ή SNES, κάποια εκ των οποίων θα έχουν αναβαθμιστεί για υποστήριξη online multiplayer.

Κατά τα άλλα, οι τίτλοι που θα είναι διαθέσιμοι στο λανσάρισμα της κονσόλας δεν φαίνεται να είναι πολλοί, αν και ανάμεσά τους βρίσκεται το πολυαναμενόμενο The Legend of Zelda: Breath of the Wild -κάτι που μάλλον είναι αρκετό για να προσελκύσει αρκετούς από τους πιστούς fans της εταιρείας. Οι υπόλοιποι τρεις τίτλοι που ανακοινώθηκαν για τις 3 Μαρτίου είναι τα: Skylanders, Just Dance και 1 2 Switch. Σταδιακά, βέβαια, αναμένονται αρκετά ενδιαφέροντα games για την κονσόλα, όπως το ολοκαίνουριο Super Mario Odyssey, το Mario Kart 8 Deluxe και τα Skylanders Imaginators, Rayman Legends, Skyrim, Minecraft, NBA 2K18, Splatoon 2 και FIFA. Δες trailers για τα σημαντικότερα από αυτά εδώ.