Battlefield 1

Συντάκτης Δημοσιεύθηκε Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2016 Κατηγορία Must Play
Θέλω να γυρίσω στα παλιά...

Μετά από άπειρες ώρες στα σύγχρονα πεδία μαχών, χρησιμοποιώντας όλα τα τελευταία gadget για να βλέπεις στο σκοτάδι, να ανιχνεύεις τις μεταβολές στην θερμότητα και να στοχεύεις από 1,5 χιλιόμετρο, ήρθε η ώρα να επιστρέψεις στις ρίζες, στην εποχή όπου η μάχη σώμα με σώμα ήταν ακόμη δεδομένη. Ο A' Παγκόσμιος Πόλεμος λοιπόν, είναι η σκοτεινή περίοδος όπου θα μας ταξιδέψει το Battlefield 1, μια διαφορετική πρόταση μακριά από τα συνηθισμένα, ακόμη και της προηγούμενης δεκαετίας η οποία είχε «αφιέρωμα» στον Β’ Παγκόσμιο, το οποίο ομολογουμένως είχε κουράσει.

Battlefield-1-1

ΔΥΝΑΤΟ SINGLE PLAYER
Με τον προσανατολισμό των σύγχρονων FPS να είναι σχεδόν αποκλειστικά προς τους λάτρεις των multiplayer, είναι πάντα ευχάριστο να βλέπεις ότι οι εταιρείες σκέφτονται ακόμη τους «μοναχικούς» παίκτες, εκείνους που θέλουν μια δυνατή single player campaign και όχι απλά ένα γρήγορο deathmatch. Ιδιαίτερα στα Battlefield, η DICE σπάνια άκουγε καλά λόγια για το single player, μάλλον το αντίθετο. Αυτή τη φορά οι προσευχές εισακούστηκαν και η καμπάνια είναι εξαιρετική. Απαρτίζεται από αυτοτελή επεισόδια, στα οποία παρουσιάζονται οι ιστορίες διαφορετικών στρατιωτών, από διαφορετικά σημεία του πλανήτη, με όλες να διαδραματίζονται γύρω στο 1918. Όσοι είναι καλά διαβασμένοι, θα αναγνωρίσουν τις ιστορίες μιας και όλες βασίζονται σε πραγματικά γεγονότα -και υπάρχει και μια ιστορία-έκπληξη, που αφορά τον Λώρενς της Αραβίας. Η παρουσίαση είναι εξαιρετική, η σκηνοθεσία και η αφήγηση είναι κορυφαία, και παρά το μικρό μήκος της καμπάνιας (περίπου 6 ώρες), είναι αναμφισβήτητα μια από τις κορυφαίες των τελευταίων ετών.

Battlefield-1-2

ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟ MULTIPLAYER!
Είναι δεδομένο πως, όσο καλό single player και να έχεις, χωρίς multiplayer ένα FPS δε μπορεί να σταθεί στα πόδια του. Εδώ φυσικά η DICE είναι πανίσχυρη και κατορθώνει, όπως κάθε φορά, να μετουσιώνει την εμπειρία της σε όλο και καλύτερα αποτελέσματα. Το νέο Operations mode διαθέτει τεράστιους χάρτες για 64 παίκτες, στους οποίους γίνεται αναπαράσταση πραγματικών μαχών που διεξήχθηκαν στον A' Παγκόσμιο Πόλεμο. Πρόκειται για κλασικές μάχες μεταξύ δύο στρατοπέδων, όπου η κατάληψη καίριων σημείων και οχυρών οδηγεί στη νίκη, ενώ δίνεται μεγάλη σημασία και στην άμυνα. Το gameplay διατηρεί την κλασική ταυτότητα που έχει το Battlefield, όπου δεν δίνεται τόση σημασία στο πόσα kills θα κάνεις, αλλά στο πόσο αποτελεσματικός θα είσαι στον ρόλο σου, ανάλογα με την κλάση που έχεις επιλέξει. Έτσι, η ομαδικότητα είναι το κλειδί της επιτυχίας, τόσο στο Operations, όσο και στα υπόλοιπα multiplayer modes του παιχνιδιού. Τα διάσημα Death Match και φυσικά το αγαπημένο Conquest εννοείται πως δίνουν το παρών και είναι καλύτερα από ποτέ, με το τελευταίο να τρέχει «νεράκι» με 64 παίκτες ακόμη και στις κονσόλες.

Battlefield-1-3

ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΡΤΙΟΤΗΤΑ
Η παρουσίαση του τίτλου είναι απλά κορυφαία. Σε όποια πλατφόρμα κι αν επιλέξεις να παίξεις το Battlefield 1, είναι σίγουρο ότι θα εντυπωσιαστείς από τα γραφικά, τον ήχο και την απόδοση του παιχνιδιού. Παρόλο το προφανές πλεονέκτημα των κατόχων πανίσχυρων PCs σε ότι αφορά το frame rate και τη λεπτομέρεια, οι κάτοχοι PS4 και Xbox One, όχι μόνο δεν θα απογοητευτούν, αλλά πιθανότατα να δουν ό,τι καλύτερο έχει βγει για τα συστήματά τους μέχρι στιγμής. Πρόκειται για σπουδαίο επίτευγμα της DICE, μιας και τέτοιου είδους απόδοση σε multiplayer με «πολυκοσμία», πριν λίγο καιρό τη θεωρούσαμε αδιανόητη. Τα περιβάλλοντα, τα μοντέλα των χαρακτήρων και των όπλων, καθώς και οι μικρές λεπτομέρειες όπως ο ήχος από το κλώτσημα του όπλου, οι εκρήξεις και φυσικά το environmental damage, όλα συντελούν στο να δημιουργηθεί ένα τεχνικό αριστούργημα για το οποίο είναι εμφανές ότι έχει πέσει πολλή και προσεγμένη δουλειά. Η επιστροφή στον Α' Παγκόσμιο στέφεται με απόλυτη επιτυχία!

Πληροφορίες

  • Κυκλοφορεί: Xbox One, PS4, PC
  • Ανάπτυξη: EA DICE
  • Εκδότης: EA DICE
  • Διανομή: Bandai Namco Games Hellas, 210-6018800
  • Score: 9,5/10 - Ένα από τα εντυπωσιακότερα first person shooters των τελευταίων ετών. Προσφέρει δυνατές συγκινήσεις τόσο στο single player όσο και στο multiplayer κομμάτι.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « NBA 2K17 Watch Dogs 2 »