Watch Dogs 2

Συντάκτης Δημοσιεύθηκε Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2016 Κατηγορία Must Play
Hacking χωρίς όρια.

Έχουν περάσει περίπου δυόμιση χρόνια από το λανσάρισμα του Watch Dogs τον Μάιο του 2014. Στόχος της Ubisoft ήταν να δημιουργήσει μια "φρέσκια" σειρά open world που να ξεφεύγει απ' τα συνηθισμένα της κατηγορίας. Βλέπεις, το "όπλο" στην περίπτωση του Watch Dogs, είναι οι hacking ικανότητες του πρωταγωνιστή. Το πρώτο παιχνίδι, λοιπόν, τα πήγε καλά, ωστόσο υπήρχαν αρκετοί τομείς που τελικά έχρηζαν βελτίωσης -το promo της Ubisoft μας έκανε να έχουμε πολύ μεγάλες προσδοκίες. Τότε, ο τίτλος είχε κυκλοφορήσει τόσο για τις κονσόλες νέας γενιάς (PS4, Xbox One) όσο και για PS3 και Xbox 360. Τώρα, η εταιρεία είχε αρκετό χρόνο στη διάθεσή της, για να επικεντρωθεί μόνο στις σύγχρονες πλατφόρμες (PS4, Xbox One, PC) και να εξαφανίσει κάθε ατέλεια στο Watch Dogs 2. Το πρωτότυπο σεναριακό υπόβαθρο, εξάλλου, είναι δεδομένο. Καταφέρνει, λοιπόν, το δεύτερο Watch Dogs να περάσει την εμπειρία του hacking σε ένα νέο επίπεδο;

Watch-Dogs-2-1

ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ HACKING ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ
Με δεδομένο πως είμαστε fans της τηλεοπτικής σειράς Mr. Robot, το σενάριο του Watch Dogs 2 είναι στα μάτια μας συναρπαστικό. Το 2016 το ctOS 2.0, ένα αναβαθμισμένο λειτουργικό σύστημα για να ελέγχει τις υποδομές πόλεων, τέθηκε σε λειτουργία σε αρκετές πόλεις των Η.Π.Α. για να δημιουργήσει πιο ασφαλείς και αποδοτικές πόλεις. Ωστόσο, το συγκεκριμένο λειτουργικό χρησιμοποιείται παράνομα από διεφθαρμένες εταιρείες, για να χειραγωγήσει τους πολίτες σε τεράστια κλίμακα. Εσύ, παίζεις τον ρόλο του Marcus Holloway, ενός ιδιοφυούς hacker που ζει στο Bay Area του San Francisco -στη γενέτειρα της τεχνολογικής επανάστασης. Με εφόδιο τις hacking γνώσεις σου και με την βοήθεια των DedSec, μιας διαβόητης ομάδας hacker, πρέπει να εκτελέσεις το hackάρισμα του αιώνα και να σταματήσεις τη λειτουργία του ctOS 2.0, δίνοντας πίσω την ελευθερία στους πολίτες.

Watch-Dogs-2-2

ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΟ SINGLE PLAYER

Όσοι έπαιξαν το πρώτο Watch Dogs, από τα πρώτα κιόλας λεπτά ενασχόλησης με το Watch Dogs 2 θα διαπιστώσουν πως ο χειρισμός έχει βελτιωθεί αισθητά. Ο Marcus κινείται πολύ πιο άνετα στο San Francisco και τα πάντα, από τους μηχανισμούς hacking μέχρι την οδήγηση στους δρόμους, γίνονται εξαιρετικά ομαλά και, μάλιστα, χωρίς να απαιτείται υπερβολικός χρόνος για να εξοικειωθείς. Επιπλέον, ο Marcus σαν πρωταγωνιστής είναι πολύ πιο συμπαθής από τον Aiden Pearce του πρώτου Watch Dogs -αγωνίζεται εξάλλου για το κοινό καλό. Όσο περισσότερο παίζεις και κινείσαι στην πόλη, τόσο περισσότερες ευκαιρίες θα έχεις να κερδίσεις Research Points και να τα "ξοδέψεις" για να βελτιώσεις τα skills του πρωταγωνιστή, πολλά από τα οποία θα κάνουν την hacking ζωή σου πολύ πιο εύκολη.

Ολόκληρο το Bay Area του San Francisco είναι γεμάτο συσκευές που μπορείς να hackάρεις. Ουσιαστικά, μπορείς να hackάρεις σχεδόν τα πάντα: από αυτοκίνητα, φανάρια και γερανούς, μέχρι ρομπότ ασφαλείας, μη επανδρωμένα οχήματα και πολλά άλλα. Μπορείς επίσης να hackάρεις τα smartphones όλων των χαρακτήρων, να διαβάσεις τα μηνύματά τους και να τα κάνεις να εκραγούν -χωρίς να είναι απαραίτητα Galaxy Note7.

Όπως καταλαβαίνεις, στο Watch Dogs 2 τα όπλα έχουν δευτερεύοντα ρόλο και οι στιγμές που θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις κάποιο (εκτυπωμένο σε 3D printer βεβαίως-βεβαίως) δεν είναι πολλές. Εκτός κι αν επιλέξεις να ζήσεις το παιχνίδι περισσότερο στην shooting του εκδοχή, όμως, μεταξύ μας, δεν θα στο συνιστούσαμε. Οι αποστολές είναι απολαυστικές και υπάρχουν διαφορετικοί δρόμοι που μπορείς να ακολουθήσεις για να πετύχεις τον στόχο σου κάθε φορά. Αυτή είναι και η μαγεία των open world τίτλων και στην περίπτωση του Watch Dogs 2, η Ubisoft έχει πετύχει να δώσει στον παίκτη την αίσθηση ελευθερίας που χρειάζεται.

Watch-Dogs-2-3

ΔΥΝΑΤΟ MULTI-PLAYER
Παρόλο που στο λανσάρισμά του, το multiplayer κομμάτι του Watch Dogs 2 αντιμετώπισε κάποια προβλήματα που ανάγκασαν την εταιρεία να απενεργοποιήσει πολλά από τα online multiplayer modes, η Ubisoft κινήθηκε γρήγορα ετοιμάζοντας τα απαραίτητα patches σε σύντομο χρονικό διάστημα. Το "seamless" στοιχείο σημαίνει πως μπορείς να αλληλεπιδράσεις ανά πάσα στιγμή με άλλους παίκτες που εμφανίζονται στον κόσμο του παιχνιδιού, δίνοντάς σου τη δυνατότητα να προκαλέσεις κάποιον τυχαίο παίκτη (ή να σε προκαλέσουν αντίστοιχα) σε ανταγωνιστικό παιχνίδι. Πιο διασκεδαστικά είναι κατά την άποψή μας τα Online Operations, δηλαδή το συνεταιριστικό παιχνίδι δύο ατόμων, με αποστολές αυξημένης δυσκολίας. Σε κάθε περίπτωση, τόσο στο single player όσο και στο multiplayer, το Watch Dogs 2 προσφέρει πολλές ώρες αγνής ψυχαγωγίας.

Όσο για τον τεχνικό τομέα, τα γραφικά του τίτλου κυμαίνονται σε υψηλά επίπεδα. Ο σχεδιασμός των χαρακτήρων αλλά και της πόλης του Bay Area του San Francisco είναι άψογος. Τα μοντέλα των ανθρώπων είναι ρεαλιστικά, τα οχήματα αρκετά λεπτομερή και έχεις την αίσθηση πως βρίσκεσαι σε μια περιοχή που σφύζει από ζωή. Το ίδιο καλό είναι και το soundtrack του τίτλου, που δένει εξαιρετικά με την ιδιαίτερη αισθητική του.

Πληροφορίες

  • Κυκλοφορεί: PS4, Xbox One, PC
  • Ανάπτυξη: Ubisoft Montreal
  • Εκδότης: Ubisoft
  • Διανομή: CD Media, 210-6854220
  • Score: 9,2/10 - Αισθητά βελτιωμένο και πιο διασκεδαστικό από το πρώτο παιχνίδι, το Watch Dogs 2 είναι ένας από τους καλύτερους open world τίτλους της χρονιάς.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Battlefield 1 Resident Evil 7: Biohazard »