Tom Clancy’s Ghost Recon: Wildlands

Συντάκτης Δημοσιεύθηκε Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2017 Κατηγορία Must Play
Τακτική… ανοικτού κόσμου.

Οι οπαδοί των tactical FPS και φυσικά οι λάτρεις της λεπτομερούς και ρεαλιστικής απεικόνισης των σύγχρονων πολεμικών τεχνολογιών και τακτικής, περιμένουν κάθε φορά με ανυπομονησία την επόμενη κυκλοφορία της σειράς Ghost Recon. To Wildlands, αισίως η δέκατη προσθήκη στη σειρά, επιχειρεί να αφήσει το φουτουριστικό τοπίο του προηγούμενου τίτλου, Advanced Warfighter, και επιστρέφει στην σύγχρονη εποχή με μια φιλόδοξη προσπάθεια τοποθετημένη σε έναν τεράστιο και λεπτομερέστατο ανοικτό κόσμο με τοπία που κόβουν την ανάσα. Θα καταφέρει άραγε να ανανεώσει την σειρά, η θα μπεί στην λίστα με τα «ακόμη ένα open world shooter»;

Ghost-Recon-Wildlands-1

ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ ΜΕ ΤΑ ΚΑΡΤΕΛ
Το νέο Ghost Recon μας μεταφέρει σε μια φανταστική εκδοχή της Βολιβίας, όπου η κυβέρνηση αδυνατεί να ελέγξει τη δράση των καρτέλ και την διαφθορά. Τα καρτέλ, και πιο συγκεκριμένα η Santa Blanca, ουσιαστικά δίνει δύο επιλογές στους πολίτες, είτε να την ακολουθήσουν, είτε να πεθάνουν -και ενώ συνεχίζει την εξάπλωσή της εκτός συνόρων, η Αμερική αποφασίζει να επέμβει δυναμικά. Έτσι λοιπόν, η κορυφαία ομάδα επιλέκτων, οι «Ghosts», αναλαμβάνουν την αποστολή να εξοντώσουν τη Santa Blanca δίνοντας ένα τέλος στην τυραννία και φυσικά στη διακίνηση της κοκαΐνης.

Ghost-Recon-Wildlands-2

ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ ΦΙΛΟΥΣ
Στην ουσία τώρα του παιχνιδιού, μιλάμε για ένα tactical shooter τρίτου προσώπου, αν και σου δίνει την δυνατότητα για προοπτική πρώτου προσώπου, όπου λειτουργείς ομαδικά χτυπώντας τους στόχους με στρατηγική, κάλυψη και απόκρυψη, ουσιαστικά καταλαμβάνοντας σημεία στο χάρτη αφού πρωτίστως βγάλεις από τη μέση τους μισθοφόρους. Ο χάρτης είναι πραγματικά τεράστιος και υπάρχουν πάρα πολλές αποστολές και side quests για να ολοκληρώσεις, καθώς και διάφορα random events που προκύπτουν καθώς ταξιδεύεις απο το ένα σημείο στο άλλο. Εκτός από την πεζοπορία, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να μετακινείσαι, όπως αυτοκίνητα, μοτοσυκλέτες, ελικόπτερα, βάρκες και αεροπλάνα, έτσι θυμίζει περισσότερο έναν κλασικό open world τίτλο, χωρίς όμως να χάνει τον στρατιωτικό χαρακτήρα του. Βέβαια οι αποστολές δεν έχουν την αναμενόμενη ποικιλία, μιας και κατά κύριο λόγο εξοντώνεις εχθρούς ή προσπαθείς να ξεφύγεις από αυτούς, αλλά αυτό είναι μάλλον αναμενόμενο σε έναν τίτλο όπως το Ghost Recon, λόγω της φύσης του παιχνιδιού. Παρόλα αυτά, και ενώ μπορείς να παίξεις το παιχνίδι πλήρως σε single player mode με την υπόλοιπη ομάδα να ελέγχεται από την Α.Ι, ο τίτλος απογειώνεται όταν προσθέσεις παρέα και παίξεις online με συμπαίκτες την καμπάνια, σε τέτοιο βαθμό που αναβαθμίζει την εμπειρία στο 100%! Είναι σχεδόν προφανές ότι ο τίτλος σχεδιάστηκε για να παιχτεί ακριβώς έτσι, οπότε εφόσον έχεις παρέα με ανάλογα γούστα και την ίδια πλατφόρμα με εσένα, δεν υπάρχει λόγος για να μη ζήσεις την εμπειρία! Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να παίξεις και single player, αλλά το παιχνίδι εκτός από λίγο πιο δύσκολο, ίσως φαίνεται και κάπως λιγότερο διασκεδαστικό.

Ghost-Recon-Wildlands-3

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ
Η ποικιλία σε ένα παιχνίδι της κατηγορίας είναι βασικό κριτήριο -και εδώ δεν έγιναν εκπτώσεις. Από την παραμετροποίηση των όπλων και των χαρακτήρων, που είναι σχεδόν ανεξάντλητη, μέχρι την ομορφιά των τοπίων που θα συναντήσεις όπως τα βουνά, τις λίμνες, τις δασικές εκτάσεις και τα χιονισμένα τοπία, όλα δείχνουν ότι η ομάδα ανάπτυξης έβαλε τα δυνατά της για μια όσο γίνεται πληρέστερη και ρεαλιστική απεικόνιση. Ιδιαίτερα όταν βρίσκεσαι στο Gunsmith mode, εκεί μπορείς να φτιάξεις από το μηδέν το τέλειο όπλο για εσένα, χρησιμοποιώντας όλα, ακόμη και τα μικρότερα δομικά στοιχεία ενός όπλου, τα οποία και παρουσιάζονται με εντυπωσιακή αληθοφάνεια. Τέλος, το περιβάλλον πείθει με πινελιές όπως οι διάφορες αγροικίες και τα ζώα που θα βρεις στη μέση του πουθενά -και σε ταξιδεύει, έστω και νοερά για λίγο, στη μακρινή και άγρια φύση της Βολιβίας.


Πληροφορίες

  • Κυκλοφορεί: PS4, Xbox One, PC
  • Ανάπτυξη: Ubisoft Paris
  • Εκδότης: Ubisoft
  • Διανομή: CD Media, 210-6854220
  • Score: 9,1/10 - Μια απ’ τις πιο δυνατές co-op εμπειρίες για το 2017 μέχρι στιγμής, που θα αγαπήσουν οι fans των tactical shooters.Διασκεδαστικό και πολύ εθιστικό.

Δες το video!

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Resident Evil 7: Biohazard The Legend of Zelda: Breath of the Wild »