The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Συντάκτης Δημοσιεύθηκε Τρίτη, 14 Μαρτίου 2017 Κατηγορία Must Play
Ένα απ’ τα καλύτερα παιχνίδια όλων των εποχών!

Με τη νέα κονσόλα Switch, ο Ιαπωνικός κολοσσός φρόντισε να κάνει ένα σωστό λανσάρισμα, αφού παρέα στα ράφια κάνει και το πολυαναμενόμενο νέο Zelda. Ευτυχώς οι κάτοιχοι του Wii U δεν ξεχάστηκαν -έτσι και εκείνοι θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν τον πολυπόθητο τίτλο. Μοιραία όμως το βάρος πέφτει στην έκδοση για το Switch, μιας και θα μπορέσουμε να δούμε απο νωρίς τι ψάρια πιάνει το νέο τεχνολογικό πόνημα της Nintendo.

Zelda-1

NINTENDO ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ
Οποιοσδήποτε ασχολείται με το gaming, δεν ειναι δυνατόν να αγνοεί τη σημασία που έχει η σειρά των Zelda. Το Ocarina of Time, είναι σε πολλές λίστες τοποθετημένο ιδιαίτερα ψηλά και θεωρείται από πολλούς το κορυφαίο video game όλων των εποχών. Με το Breath of the Wild, η Nintendo ακολουθεί τη συνταγή του ανοικτού κόσμου και στοχεύει στο να δημιουργήσει ξανά αυτή την μαγική αίσθηση της ανακάλυψης των μυστικών τoυ Hyrule.

Zelda-2

Πραγματικά, η εταιρεία τα καταφέρνει μοναδικά! Η αφήγηση γίνεται μέσα απο flashbacks, κάθε φορά που επισκέπτεσαι ένα dungeon. Η σειρά που θα τα επισκεφτείς είναι απολύτως δική σου επιλογή: αν θες μπορείς να πας κατευθείαν στο τελευταίο boss. Δεν είναι εκεί όμως η ουσία, μιας και η ελευθερία κινήσεων σου επιτρέπει να απολαύσεις τον πραγματικά τεράστιο, όσο και πανέμορφο κόσμο του παιχνιδιού από την αρχή με τον δικό σου τρόπο. Θα περάσεις από αμέτρητα σημεία που θα νιώσεις την ανάγκη να εξερευνήσεις από κοντά. Φυσικά, όσο μεγάλος και να είναι ο κόσμος, αν δεν έχεις πράγματα να κάνεις, θα παραμένει άδειος. Εδώ, δεν υπάρχει περίπτωση να μείνεις άπραγος: 100 shrines, στάβλοι για άλογα, πύργοι για να σκαρφαλώσεις και να ξεκλειδώσεις μυστικά ανοίγοντας παράλληλα τον χάρτη, μπόλικα side quests, είναι τμήμα μονάχα της εμπειρίας που σε περιμένει στο καινούριο Zelda.

Zelda-3

Εν τέλει, το game design είναι αυτό που απογειώνει έναν τίτλο. Στο Breath Of The Wild, το παιχνίδι δεν σου μαθαίνει τίποτα, μαθαίνεις καθώς παίζεις και ανακαλύπτεις μόνος σου τα πάντα, από τις βασικές λειτουργίες, μέχρι το πού μπορεί να βρίσκεται το υπέρτατο ξίφος. Ακόμη και στο μαγείρεμα δεν υπάρχουν συνταγές, πετάς μέσα στο καζάνι τα συστατικά και προσεύχεσαι μετά να τρώγεται! Και αυτή η «προσωπική» ανακάλυψη σού δίνει την αίσθηση της επιβράβευσης, την αίσθηση της ικανοποίησης σαν gamer, που τόσο λείπει από το σημερινό gaming κόσμο, που μαστίζεται από ατελείωτα tutorials και από την γραμμική εξέλιξη. Ενώ τεχνικά δεν διεκδικεί δάφνες, τα γραφικά είναι πανέμορφα και η αλήθεια είναι πως η Nintendo πάντα βρίσκει τον τρόπο να μας υπενθυμίζει από ποιά πάστα φτιάχνονται τα πραγματικά επικά παιχνίδια. Ένα από αυτά είναι και το Breath Of The Wild!Πληροφορίες

  • Κυκλοφορεί: Switch, Wii U
  • Ανάπτυξη: Nintendo EPD
  • Εκδότης: Nintendo
  • Διανομή: CD Media, 210-6854220
  • Score: 9,8/10 - Ένα πραγματικά επικό παιχνίδι που οφείλεις να παίξεις αν σέβεσαι τον εαυτό σου. Πανάξιος διάδοχος της πολυαγαπημένης σειράς!

Δες το video!

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Tom Clancy’s Ghost Recon: Wildlands NieR: Automata »