NieR: Automata

Συντάκτης Δημοσιεύθηκε Τρίτη, 11 Απριλίου 2017 Κατηγορία Must Play
Καταιγισμός δράσης!

To πρωτότυπο Nier, ήταν ένα action RPG το οποίο δεν σημείωσε μεγάλη επιτυχία, προσπερνώντας έτσι τα «ραντάρ» πολλών gamers την χρονιά του 2010. Παρόλα αυτά, με την πάροδο του χρόνου κατάφερε να κερδίσει την αναγνώριση που του άξιζε σαν παιχνίδι, κυρίως λόγω της συχνής αναφοράς του σαν ένα απο τα κρυμμένα διαμάντια της περασμένης γενιάς κονσολών. Έτσι, το Nier απέκτησε μια υπόσταση στα όρια του cult, γεγονός το οποίο η Square Enix θέλησε να εκμεταλλευτεί, συνεχίζοντας να επενδύει πάνω στο franchise, παρουσιάζοντάς μας τώρα το sequel του, Automata.

Nier-Automata-2

ΠΟΛΕΜΩΝΤΑΣ ΤΑ ΡΟΜΠΟΤ
H ανάθεση της ανάπτυξης του sequel στην PlatinumGames δεν προκαλεί έκπληξη, μιας και εφόσον η Square ήθελε να δώσει βάρος στην δράση και στις περίτεχνες μάχες, δεν υπάρχει καλύτερο studio αυτή τη στιγμή από το συγκεκριμένο, για αυτή τη δουλειά τουλάχιστον. Με εμφανείς επιρροές από το Bayonetta, αλλά ακόμη και από παραδοσιακά arcade shoot’em ups, οι μάχες και η δράση στο Automata είναι απολαυστικές, δύσκολες και κυρίως εντυπωσιακές. Σαν συνέχεια του Nier, δεν έχει πολλά να μοιραστεί με τον προκάτοχο του, πέρα απο το κύριο lore. Η ιστορία διαδραματίζεται πολλές χιλιάδες χρόνια μετά, σε ένα κόσμο όπου οι εξωγήινοι έχουν στείλει μηχανές για να κατακτήσουν τον πλανήτη, με την ανθρωπότητα να έχει μετοικίσει στο φεγγάρι -και μόνη της ελπίδα να αντεπιτεθεί να είναι η αποστολή ιπτάμενων ανδροειδών, τα οποία βομβαρδίζουν ασταμάτητα τον εχθρό με στόχο την αποδυνάμωσή του. Κάπως έτσι ξεκινάμε και εμείς στο παιχνίδι, ελέγχοντας ένα τέτοιο ιπτάμενο mech-ανδροειδές έως ότου προσγειωθούμε για να συνεχίσουμε την μάχη σώμα με σώμα τα εξωγήινα ρομπότ.

Nier-Automata-3

ΔΡΑΣΗ NON-STOP !
Στο Automata η δράση δεν σταματάει ποτέ! Στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού, το ανδροειδές μάχης 2Β το οποίο ελέγχουμε, συνοδεύεται από ένα μικρότερο αναγνωριστικό ρομπότ, το οποίο μας βοηθά στις μάχες. Ακόμη στο οπλοστάσιό μας διαθέτουμε και ιπτάμενα drones, τα οποία πυροβολούν κατά βούληση σε όλες τις κατευθύνσεις. Και πραγματικά, είναι πολλές οι φορές κατά τις οποίες τα κύματα των εχθρικών ρομπότ έρχονται από παντού, καλύπτωντας ολόκληρη την οθόνη. Υπάρχουν στιγμές που η κάμερα αλλάζει, όπως και το gameplay, από παραδοσιακό τρισδιάστατο σε 2D, ανάλογα με την sequence στην οποία βρισκόμαστε. Πότε το στιλ θυμίζει κλασικό third person shooter, πότε κλασικό twin stick arcade shooter και οι εκπλήξεις δεν σταματούν! Σε κάθε περίπτωση το παιχνίδι δεν κόβει ποτέ την ταχύτητά του και οι εναλλαγές δίνουν αυτή την πικάντικη γεύση που χρειάζεται ένας τίτλος δράσης, για να μην γίνεται κουραστικός και επαναλαμβανόμενος. Το καλό της υπόθεσης είναι ότι ο τίτλος συγχωρεί, συνεπώς δεν θα διαλύσει τα νεύρα του παίκτη με τη δυσκολία του, αφήνωντας τον να απολάυσει την περιπέτεια σε όλη της την διάρκεια σχεδόν απρόσκοπτα, ιδιαίτερα αν μαζεύει αρκετά potion ενέργειας και παίζει στη normal δυσκολία.

Nier-Automata-1

ΚΙ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ RPG
Θα περίμενε κανείς πως το βάθος του παιχνιδιού στον τομέα του role playing δεν θα είναι τόσο μεγάλο, λόγω της καταιγιστικής δράσης, όμως κάτι τέτοιο δεν ισχύει, μιας και η PlatinumGames κατάφερε να βρει τη χρυσή τομή και να μας παρουσιάσει ένα παιχνίδι που πραγματικά τα έχει όλα και είναι ταυτόχρονα «φρέσκο» σε ιδέες. Δεν λείπει η -πάντα- ιδιαίτερη ιαπωνική κουλτούρα απο τον τίτλο, συνεπώς να είσαι προετοιμασμένος για σκηνές made in Japan, με ό,τι κι αν σημαίνει αυτό! Αν βάλουμε στη συνταγή τη φανταστική όσο και πρωτότυπη μουσική, το ομαλότατο animation και τις συχνές και ιδιαίτερες εναλλαγές του gameplay, τότε είναι προφανές πως έχουμε να κάνουμε με ένα αρκετά ξεχωριστό παιχνίδι, που θα μαγέψει τους φίλους των action RPGs και του gaming γενικότερα.

Πληροφορίες

  • Κυκλοφορεί: PC, PS4
  • Ανάπτυξη: PlatinumGames
  • Εκδότης: Square Enix
  • Διανομή: CD Media, 210-6854220
  • Score: 9,1/10 - Ένα εκπληκτικό action RPG με έντονο ιαπωνικό «άρωμα», που οι fans της κατηγορίας είναι βέβαιο πως θα λατρέψουν.

Δες το video!

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « The Legend of Zelda: Breath of the Wild Mario Kart 8 Deluxe »