Tekken 7

Συντάκτης Δημοσιεύθηκε Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2017 Κατηγορία Must Play
Επιστροφή στο Iron Fist tournament!

Όσοι είναι οπαδοί των arcade και fighting παιχνιδιών, αποκλείεται να μην γνωρίζουν το Tekken. Μέσα στην πολυετή του παρουσία κατόρθωσε να είναι το πρώτο fighting franchise σε πωλήσεις στην ιστορία του χώρου, κάτι που δεν είναι λίγο αν σκεφτεί κανείς ότι απέναντί του είχε ένα Street Fighter ή ένα Mortal Kombat. Πέρασαν κιόλας πέντε χρόνια από το τελευταίο παιχνίδι στη σειρά, οπότε ήρθε επιτέλους η ώρα να παίξουμε στην αγαπημένη μας πλατφόρμα, μιας και στις αίθουσες των arcades, ήδη γίνονται τουρνουά από το 2015.

Tekken-7-1

ΦΥΣΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ
Από το 1994 μέχρι σήμερα πέρασαν πολλά χρόνια και θα μπορούσε να πει κανείς, ότι το Tekken ωριμάζει σαν το κρασί. Με κάθε νέο τίτλο, το gameplay αλλά και η ιστορία, ενώ διατηρούν τον κορμό τους εξελίσσονται διαρκώς, προσφέροντας νέες προκλήσεις. Ο πυρήνας του gameplay είναι πάντα ο ίδιος, διατηρώντας το ένα πλήκτρο για κάθε χέρι και πόδι του μαχητή, ενώ στην πορεία προστέθηκαν το sidestep, τα περιβαλλοντικά εμπόδια και περισσότερα combos. Η μαγεία του Tekken εξακολουθεί να βρίσκεται στην ανακάλυψη των ξεχωριστών δυνάμεων κάθε μαχητή: καθώς παίζεις και χρησιμοποιείς διαφορετικές στάσεις, μαθαίνεις νέες κινήσεις και συνδυασμούς χτυπημάτων. Δυο νέες προσθήκες σε περιμένουν στο Tekken 7, η μία είναι τα Rage Drives και η άλλη τα Power Crushers. Το Rage Drive είναι ουσιαστικά η τελευταία ελπίδα, μιας και μπορεί να ενεργοποιηθεί όταν η ενέργεια είναι στο 25%, ενώ το Power Crusher σού επιτρέπει να απορροφήσεις χτυπήματα και να ανταποδώσεις με μεγαλύτερη ένταση. Τα παραπάνω είναι απλά στην εκτέλεση, συνεπώς θα τα χρησιμοποιείς συχνά, μιας και με την κατάλληλη στρατηγική μπορούν να σου δώσουν τη νίκη.

Tekken-7-2

ΦΡΕΣΚΟ ΡΟΣΤΕΡ
Αρκετοί είναι οι νέοι χαρακτήρες, όλοι με τα δικά τους, ιδιαίτερα στιλ. Σίγουρα το ενδιαφέρον κεντρίζει ο Akuma, μιας και μας έρχεται από το δημοφιλές Street Fighter -και ενώ είναι λίγο περίεργο να χρησιμοποιείς κλασικά hadouken και shoryuken σε ένα Tekken, έχει σίγουρα πολύ πλάκα! Επιπλέον, υπάρχει η Katarina με το γαλλικό μποξ, η Lucky Chloe με τα ακροβατικά της και αρκετοί ακόμη για να ανακαλύψεις. Γενικά το πακέτο είναι γενναιόδωρο. Ιδιαίτερο βάρος έχει δοθεί στο Story Mode, όπου αυτή την φορά, θα (ξανά)ζήσουμε τους αποτυχημένους γονείς Heihachi και Kazuya Mishima, που πάλι τα έχουν κάνει θάλασσα και έχουν δημιουργήσει ίντριγκες. Στο Tekken 7 την ιστορία την διηγείται ένας δημοσιογράφος με το όνομα Oscar Wilde (!), ο οποίος έχει διεισδύσει στα άδυτα της οικογένειας Mishima. Όποιος παρακολουθεί την ιστορία του Tekken, θα διασκεδάσει με την νέα ιστορία η οποία «κλείνει» κάποιες τρύπες, όποιος πάλι δεν έχει ασχοληθεί, δεν πρόκειται να χάσει κάτι μιας και μιλάμε για ένα fighting game, με αποτέλεσμα η μυθοπλασία παίζει καθαρά διακοσμητικό ρόλο.

Tekken-7-3

MODES ΚΑΙ CUSTOMISATION
Στο Tekken 7, λίγο πολύ θα βρούμε τα γνωστά modes. Το arcade είναι αυτό που φαντάζεσαι, με τη διαφορά πως διαρκεί περίπου 6 αγώνες εναντίον του υπολογιστή, και μετά τέλος, χωρίς unlocks ή κάτι άλλο! Μην αγχώνεσαι όμως, αυτά υπάρχουν στο Treasure Battle Mode, το οποίο είναι κάτι σαν ένα τεράστιο arcade mode με σταδιακή αύξηση της δυσκολίας. Εκεί ξεκλειδώνεις τα πάντα και κερδίζεις fight money με τα οποία αγοράζεις οτιδήποτε «κουλό» τραβάει η όρεξή σου στο customization. Θέλεις να βάλεις μαγιό και γυαλί στον Akuma; Θεωρείς ότι ένα σακίδιο πλάτης με σχήμα αρκουδάκι ταιριάζει στον Kazuya; Μπορείς να το κάνεις! Στον τεχνικό τομέα, το Tekken πάντα εντυπωσίαζε με τα εξαιρετικά του γραφικά και την φανταστική μουσική, έτσι το νέο μέλος στην οικογένεια δεν θα μπορούσε να διαφέρει. Συνολικά, πρόκειται για ένα τίτλο που κανένας gamer που του αρέσει το arcade fighting δεν πρέπει να χάσει!


Πληροφορίες

  • Κυκλοφορεί: PS4, Xbox One, PC
  • Ανάπτυξη: Bandai Namco Studios
  • Εκδότης: Bandai Namco Entertainment
  • Διανομή: Bandai Namco Games Hellas, 210-6018800
  • Score: 9,1/10 - Χωρίς πολλά λόγια, το Tekken 7 είναι ο απόλυτος arcade fighting τίτλος αυτής της χρονιάς. Φώναξε την παρέα σου και ετοιμάσου για συναρπαστικούς μαραθωνίους αναμετρήσεων!

Δες το video!

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Mario Kart 8 Deluxe ARMS »