Dark Souls Remastered

Συντάκτης Δημοσιεύθηκε Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2018 Κατηγορία Must Play
Ο παλιός είναι αλλιώς.

Το Dark Souls είναι ένα action RPG από τους «μάγους» της FromSoftware, που κατάφερε να αφήσει το δικό του στίγμα στην κατηγορία. Παρόλο που κυκλοφόρησε σχετικά πρόσφατα, το 2011 για PS3 και Xbox 360 και το 2012 για PC, είναι λογικό αρκετοί fans της κατηγορίας με νεότερης γενιάς παιχνιδομηχανές να μην είχαν την ευκαιρία να ζήσουν την εξαιρετική -και ταυτόχρονα απαιτητική- εμπειρία RPG που προσφέρει. Μεταξύ μας, βέβαια, υπάρχουν περιπτώσεις remastered εκδόσεων δημοφιλών τίτλων που κυκλοφορούν με αποκλειστικό στόχο το εύκολο κέρδος για τους εκδότες, ευτυχώς όμως το Dark Souls δεν ανήκει σ' αυτή την κατηγορία. Πριν περάσουμε στις εντυπώσεις μας για τον τίτλο, πρέπει να σημειώσουμε πως η έκδοση του Nintendo Switch θα κυκλοφορήσει μέσα στους επόμενους μήνες, μιας και η προγραμματιστική ομάδα χρειάστηκε λίγο περισσότερο χρόνο για την τελειοποίησή της.

Dark-Souls-remastered-1

ΕΝΑΣ ΣΚΟΤΕΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
Η εισαγωγή του Dark Souls σε βυθίζει κατευθείαν στον σκοτεινό του κόσμο, αποκαλύπτοντας μόνο τα βασικά που πρέπει να ξέρεις. Όλα τα υπόλοιπα τα ανακαλύπτεις και προσπαθείς να τα ερμηνεύσεις στην πορεία του παιχνιδιού. Έτσι, σε έναν κόσμο που κάποτε κυριαρχούσαν οι Δράκοι, τέσσερις Άρχοντες, οι Gravelord Nito, The Witch of Izalith, Gwyn και Furtive Pygmy, πήραν την κατάσταση στα χέρια τους. Με τους Δράκους να αποτελούν παρελθόν, ο κόσμος πέρασε στην Εποχή της Φωτιάς -μια μεγάλη περίοδο ευημερίας. Ωστόσο, όταν οι φλόγες άρχισαν να χάνουν τη δύναμή τους, το σκοτάδι έκανε πάλι πάλι αισθητή την παρουσία του και μια κατάρα καταδίκασε τους ανθρώπους σε μια αιωνιότητα θανάτου και αναγέννησης, μετατρέποντάς τους σταδιακά σε «Κούφιους» (Hollows), αφού σε κάθε θάνατο χάνουν ένα κομμάτι του εαυτού τους και γίνονται βίαιοι σαν τέρατα. Το παιχνίδι, λοιπόν, ξεκινάει με τον παίκτη στον ρόλο ενός Hollow, που βρίσκεται φυλακισμένος σε ένα άσυλο για τους απέθαντους. Σε αντίθεση με τους περισσότερους Hollows, ο πρωταγωνιστής διατηρεί σε έναν βαθμό τη συναίσθηση του εαυτού του και δραπετεύοντας από το άσυλο ανακαλύπτει πως υπάρχει μια πιθανή σωτηρία για την κατάστασή του. Αυτό είναι και το βασικό σου κίνητρο για να εξερευνήσεις τον τεράστιο, ανοιχτό κόσμο του Dark Souls.

Dark-Souls-remastered-2

ΕΤΟΙΜΑΣΟΥ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ
Αν υπάρχει κάτι που πρέπει να θεωρείς δεδομένο σε ένα Dark Souls, είναι ο υψηλός βαθμός δυσκολίας του. Θα πρέπει να οπλιστείς με υπομονή καθώς στην πορεία σου στο παιχνίδι θα πεθάνεις και θα ξαναπεθάνεις πολλές φόρες -τόσες που είναι σίγουρο πως θα χάσεις το μέτρημα. Κατά τη διάρκεια της περιπέτειάς σου, που θα μετρήσει σίγουρα δεκάδες ώρες, θα συναντήσεις στον κόσμο του Dark Souls χαρακτήρες που θα σε κάνουν να νιώσεις στο πετσί σου την απελπισία του πρωταγωνιστή -γεγονός που σε βάζει για τα καλά στο σκοτεινό κλίμα του τίτλου. Οι μάχες δεν είναι εύκολες. Απαιτούν σωστή τακτική, σκληρή προπόνηση και αρκετό πειραματισμό. Όμως στο τέλος το Dark Souls σε αποζημιώνει, δίνοντάς σου την αίσθηση της ικανοποίησης, έστω κι αν φαντάζει μάταιη σε έναν κόσμο που δείχνει να μην έχει κανένα μέλλον.

Dark-Souls-remastered-3

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ
Οπτικά, το Dark Souls δείχνει καλύτερο από ποτέ, χάρη στην ισχύ των νέων συστημάτων. Ειδικά αν είσαι κάτοχος PS4 Pro, Xbox One X ή ενός ισχυρού PC, έχεις πλέον τη δυνατότητα να απολαύσεις το παιχνίδι σε upscaled ανάλυση 4Κ, σταθερά στα 60 καρέ το δευτερόλεπτο, με αποτέλεσμα οι μάχες να είναι ακόμα πιο απολαυστικές, ενώ θα δεις με άλλο μάτι περιοχές όπως το Blighttown που υπέφεραν από το χαμηλό frame rate στο αρχικό παιχνίδι. Τα βελτιωμένα εφέ φωτισμού είναι εντυπωσιακά και συμβάλουν στην δημιουργία μιας σύγχρονης εικόνας και δεν πρέπει να παραλείψουμε να αναφέρουμε τις βελτιώσεις στο online κομμάτι του τίτλου, που υποστηρίζει τώρα 6 παίκτες αντί για 4.Πληροφορίες

  • Κυκλοφορεί: PS4, Xbox One, Switch, PC
  • Ανάπτυξη: FromSoftware, QOLC, Virtuos
  • Εκδότης: Bandai Namco Entertainment Europe
  • Διανομή: Bandai Namco Games Hellas, 210-6018800
  • Score: 9,6/10 - Ένας καλός λόγος να μυηθείς στη μαγεία των Dark Souls ή να ξαναζήσεις την συγκλονιστική εμπειρία που προσέφερε ο πρώτος τίτλος, αν είσαι fan της σειράς.

Δες το video!

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « God of War NBA 2K19 »