Assassin’s Creed Odyssey

Συντάκτης Δημοσιεύθηκε Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2018 Κατηγορία Must Play
Γιατί στην Ελλάδα, είναι καλύτερα.

Δεν θα κρύψουμε πως κάθε video game που βασίζεται στον ελληνικό πολιτισμό -κυρίως δηλαδή στην αρχαία Ελλάδα και στην ελληνική μυθολογία- μας κεντρίζει το ενδιαφέρον. Όταν μιλάμε, όμως, για μια σειρά που μας έχει καλομάθει σε εξαιρετικά υψηλά ποιοτικά standards και έχει αγαπηθεί από τους gamers σε όλο τον κόσμο, όπως το Assassin's Creed της Ubisoft, η είδηση πως το νέο Odyssey διαδραματίζεται στην αρχαία Ελλάδα, μας έκανε να ανυπομονούμε να ζήσουμε την εμπειρία. Ετοιμάσου, λοιπόν, για ένα ταξίδι στον Πελοποννησιακό Πόλεμο, εν μέσω της σύγκρουσης μεταξύ Σπάρτης και Αθήνας...

ΑΛΕΞΙΟΣ Ή ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ;
Για πρώτη φορά στο Assassin's Creed, έχεις τη δυνατότητα να επιλέξεις ποιον ήρωα θα ενσαρκώσεις στο επικό σου ταξίδι: τον Αλέξιο ή την Κασσάνδρα. Στην πράξη, όποιον κι αν διαλέξεις, η εμπειρία είναι πρακτικά η ίδια, καθώς διαθέτουν τις ίδιες ικανότητες. Έχοντας καταδικαστεί, λοιπόν, σε θάνατο από την οικογένειά σου (είτε ως Αλέξιος, είτε ως Κασσάνδρα), καλείσαι να ξεκινήσεις ένα ταξίδι που θα σε μεταμορφώσει από εξόριστο μισθοφόρο σε θρυλικό αρχαίο Έλληνα ήρωα, ενώ ταυτόχρονα προσπαθείς να ανακαλύψεις την αλήθεια για το παρελθόν σου. Το Assassin's Creed Odyssey φτιάχτηκε για να προσφέρει στους παίκτες επιλογές, έτσι ώστε τελικά να ζήσουν τη δική τους «Οδύσσεια» -μια περιπέτεια που θα θυμούνται για καιρό μετά την ολοκλήρωση του παιχνιδιού. Αυτές οι επιλογές που αλλάζουν πρακτικά την εξέλιξη της ιστορίας, εμφανίζονται κυρίως στους διαλόγους που έχεις με άλλους χαρακτήρες του παιχνιδιού. Ο ζωντανός, δυναμικός κόσμος του Assassin's Creed Odyssey εξελίσσεται διαρκώς και «αντιδρά» σε κάθε σου απόφαση.

Assassins-Creed-Odyssey-1

ΥΠΕΡΟΧΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ
Η ποικιλία του ελληνικού τοπίου συνέβαλε καθοριστικά, μαζί με την εμπειρία της Ubisoft, στη δημιουργία του πιο όμορφου κόσμου στο Assassin's Creed που έχουμε δει μέχρι σήμερα. Από τις παρυφές των χιονισμένων βουνοκορφών μέχρι τα ελληνικά νησιά και τις πόλεις που σφύζουν από ζωή, το Odyssey σε προκαλεί να εξερευνήσεις κάθε γωνιά του χορταστικά μεγάλου, ανοιχτού κόσμου του. Το παιχνίδι είναι, φυσικά, γεμάτο επικές μάχες και η επιλογή των skills (Assassin, Warrior και Hunter) του χαρακτήρα σου που επιλέγεις να αναβαθμίσεις, σου δίνει τη δυνατότητα να τον κάνεις να αποδίδει καλύτερα στο στιλ gameplay που προτιμάς περισσότερο. Η ποικιλία όπλων και εξοπλισμού είναι τεράστια και, παρά τις μικρές αλλαγές, αν έχεις παίξει το Origins ο χειρισμός θα σου φανεί αμέσως οικείος. Όσο για τα «Sparta Kicks», είναι κάτι παραπάνω από απολαυστικά.

Assassins-Creed-Odyssey-2

Εκτός από τις συναρπαστικές μάχες στην ξηρά (και μιλάμε για μάχες έως 150 vs. 150 στρατιωτών), στο Assassin's Creed Odyssey θα ζήσεις και μοναδικές ναυμαχίες στις ελληνικές θάλασσες. Με το πλοίο σου μπορείς να ανακαλύψεις αχαρτογράφητες περιοχές, να βρεις κρυμμένους θησαυρούς (ναι, υπάρχει και υποθαλάσσια εξερεύνηση), καθώς και να καταστρέψεις ολόκληρους στόλους. Έχεις τη δυνατότητα να προσαρμόσεις την εμφάνιση του σκάφους σου, να αναβάθμισεις τα όπλα σου ανάλογα με τις ικανότητές σου και να «προσλάβεις» μέλη του πληρώματος με μοναδικά χαρακτηριστικά, προσαρμόζοντας έτσι τη ναυμαχία στο στιλ σου.

Assassins-Creed-Odyssey-3

Μια ακόμη αλλαγή στο Assassin's Creed Odyssey, είναι η προσθήκη του «Exploration Mode». Πρακτικά, επιλέγοντας το «Exploration Mode» αντί του κλασικού «Guided Mode», δεν βλέπεις ακριβώς το σημείο στο οποίο πρέπει να μεταβείς στον χάρτη για την εκάστοτε αποστολή σου, αλλά μια σειρά από στοιχεία που θα σε οδηγήσουν σ' αυτό, με βάση τις πληροφορίες που έχεις συλλέξει μέσω των συνομιλιών σου με άλλους χαρακτήρες. Έτσι, ενισχύεται η αίσθηση της εξερεύνησης του κόσμου του παιχνιδιού. Σε κάθε περίπτωση, βέβαια, η επιλογή είναι δική σου και δεν επηρεάζει ιδιαίτερα την εκπληκτική gaming εμπειρία 60-70 ωρών που δημιούργησε η Ubisoft.

Πληροφορίες

  • Κυκλοφορεί: PS4, Xbox One, PC
  • Ανάπτυξη: Ubisoft Quebec
  • Εκδότης: Ubisoft
  • Διανομή: CD Media, 210-6854220
  • Score: 9,6/10 - Χωρίς πολλά λόγια, το Odyssey είναι το καλύτερο Assassin's Creed που έχουμε παίξει ποτέ! Μην το χάσεις!

Δες το video!

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « NBA 2K19 Red Dead Redemption II »