Red Dead Redemption II

Συντάκτης Δημοσιεύθηκε Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2018 Κατηγορία Must Play
Δύο φορές επικό!

Το Red Dead Redemption του 2010 θεωρείται δικαίως ως ένα απ' τα καλύτερα παιχνίδια των PS3 και Xbox 360. Τα «μαγικά» στούντιο της Rockstar Games δεν θα μπορούσαν, λοιπόν, να αφήσουν αυτή την επιτυχία, αλλά και την αγάπη των gamers, ανεκμετάλλευτη, με αποτέλεσμα το Red Dead Redemption II να είναι εδώ, μετά από δύο αναβολές στην ημερομηνία κυκλοφορίας του. Πριν περάσουμε στο «ζουμί», να σημειώσουμε πως μέσα στις τρεις πρώτες ημέρες κυκλοφορίας του, το Red Dead Redemption II έφερε στα ταμεία της Rockstar Games $725 εκατομμύρια! Ένας αριθμός ρεκόρ για τη βιομηχανία της ψυχαγωγίας γενικότερα, που το καθιστά ως το δεύτερο πιο επιτυχημένο «άνοιγμα» μετά το Grand Theft Auto V (επίσης της Rockstar Games).

Red-Dead-Redemption-II-1

O ARTHUR ΠΗΡΕ Τ' ΑΛΟΓΟ
Το σενάριο του Red Dead Redemption II μας μεταφέρει στην Αμερική, το 1899 -περίπου 12 χρόνια πριν τα γεγονότα του προηγούμενου τίτλου. Βρισκόμαστε στην αρχή του τέλους της εποχής της «άγριας δύσης», με τους εκπροσώπους του νόμου να καταδιώκουν όσες συμμορίες παρανόμων έχουν απομείνει. Όσοι δεν υποκύπτουν και δεν παραδίδονται, καταλήγουν νεκροί... Μετά από μια αποτυχημένη απόπειρα ληστείας στη δυτική πόλη του Blackwater, ο Arthur Morgan και η συμμορία Van der Linde αναγκάζονται να το σκάσουν. Με ομοσπονδιακούς πράκτορες και τους καλύτερους κυνηγούς επικηρυγμένων της χώρας να τους αναζητούν, η συμμορία θα πρέπει να ληστέψει, να κλέψει και να παλέψει για να επιβιώσει στην αμερικανική ενδοχώρα. Καθώς η ενότητα της συμμορίας απειλείται από εσωτερικές διαμάχες, ο Arthur θα αναγκαστεί να διαλέξει ανάμεσα στα προσωπικά του ιδανικά και στην αφοσίωσή του στη συμμορία που τον ανέθρεψε...

Red-Dead-Redemption-II-3

ΕΝΑΣ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
Παραδόξως για παιχνίδι με ξεκάθαρη γουέστερν αισθητική, το ξεκίνημά του σε βρίσκει σε χιονισμένα βουνά. Αφότου εξοικειωθείς με τους μηχανισμούς του gameplay όμως και κατέβεις στα πεδινά, ο υπέροχος κόσμος του Red Dead Redemption II ανοίγεται μπροστά σου και θα τολμήσουμε να πούμε πως πρόκειται για τον πιο ρεαλιστικό, γεμάτο ζωή κόσμο που έχουμε δει ποτέ σε video game. Παρόλο που τελευταία έχουμε παίξει εκπληκτικά open world παιχνίδια, όπως για παράδειγμα το πρόσφατο Assassin's Creed Odyssey, η πρώτη δουλειά της Rockstar Games αποκλειστικά για κονσόλες τελευταίας γενιάς, ανεβάζει τον πήχη πολύ ψηλά, με τη μηχανή γραφικών RAGE να δείχνει για πρώτη φορά τις πραγματικές της δυνατότητες. Είναι ένας κόσμος που κάθε σου ενέργεια επηρεάζει ουσιαστικά το παιχνίδι. Αν επιλέξεις να είσαι το «καλό παιδί», τότε θα έχεις -συνήθως- αντίστοιχη συμπεριφορά από τους ανθρώπους γύρω σου. Αν το θέλεις, μπορείς να βουλιάξεις στην ανομία και να ζεις (σαν) κυνηγημένος. Πέρα από τον Arthur, τα υπόλοιπα μέλη της συμμορίας είναι επίσης αξιομνημόνευτα, έχοντας τις δικές τους ιστορίες να πουν. Για να ανταπεξέλθεις στις αποστολές, πέρα απ' το να είσαι καλός στο πιστολίδι, πρέπει να θυμάσαι να τρέφεσαι σωστά, να φροντίζεις το άλογό σου, να συντηρείς τα όπλα σου και να ντύνεσαι κατάλληλα, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες. Υπάρχουν αμέτρητες λεπτομέρειες στον κόσμο του Red Dead Redemption II που τον κάνουν να ξεχωρίζει από οτιδήποτε έχεις παίξει ως τώρα.

Red-Dead-Redemption-II-2

ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ
Αν υπάρχει κάτι για το οποίο δεν πρέπει να έχεις καμιά αμφιβολία, είναι η διάρκεια του Red Dead Redemption II. Οι άνθρωποι της Rockstar Games δημιούργησαν ένα κυριολεκτικά επικό παιχνίδι. Θεωρητικά, αν επιλέξεις να ασχοληθείς μόνο με τις κύριες αποστολές, θα χρειαστείς γύρω στις 50 με 55 ώρες για να το ολοκληρώσεις. Επειδή όμως κάτι τέτοιο είναι απίθανο στον ολοζώντανο κόσμο του, οι δευτερεύουσες αποστολές που προκύπτουν στην πορεία, σε συνδυασμό με την εξερεύνηση ή απλά την διασκέδαση, ανεβάζουν τις ώρες παιχνιδιού σε πάνω από 100. Και όλα αυτά χωρίς το Red Dead Online mode που αναμένεται σύντομα.

Πληροφορίες

  • Κυκλοφορεί: PS4, Xbox One
  • Ανάπτυξη: Rockstar Studios
  • Εκδότης: Rockstar Games
  • Διανομή: CD Media, 210-6854220
  • Score: 10/10 - Ένα απ' τα καλύτερα παιχνίδια αυτής της χρονιάς και της τωρινής -τουλάχιστον- γενιάς παιχνιδομηχανών! Μην το χάσεις!

Δες το video!

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Assassin’s Creed Odyssey Resident Evil 2 »