inFamous 2 – Must Play Ιουλίου-Αυγούστου

Συντάκτης Δημοσιεύθηκε Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2011 Κατηγορία Must Play

Ο Cole επέστρεψε!

Οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι το πρώτο infamous αν και μας άρεσε ιδιαίτερα, δέχτηκε αρκετές κριτικές από τον ειδικό τύπο. Μας χαροποίησε ιδιαίτερα όμως όταν αρχίσαμε να ρωτάμε του φίλους μας και συνειδητοποιήσαμε πως ο μέσος gamer εκτίμησε το sandbox παιχνίδι που δημιούργησε η Sucker Punch. Το inFAMOUS σου έδινε τον ρόλο ενός σούπερ-ήρωα και την ελευθερία να παίξεις ως καλός, ή ως κακός. Παρ’ όλες τις αρνητικές κριτικές λοιπόν, το infamous αγαπήθηκε απ’ το κοινό και έγινε επιτυχία.  Έτσι για μία ακόμη φορά θα μπορέσουμε να παίξουμε στον ρόλο του Cole –και μάλιστα με ακόμα περισσότερες υπερδυνάμεις!

 

ΑΓΓΕΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΒΟΛΑΚΙΑ

Η SuckerPunch μας δείχνει και πάλι οτι ξέρει πως φτιάχνονται τα παιχνίδια με τους υπερ-ήρωες. Ένα από τα πιο δυνατά στοιχεία του inFAMOUS 2 είναι το γεγονός πως από την αρχή του παιχνιδιού ο παίκτης έχει έναν ικανοποιητικό αριθμό δυνάμεων και –κυρίως– την ικανότητα να ταξιδεύει από σημείο σε σημείο με εντυπωσιακό τρόπο: χρησιμοποιώντας τα καλώδια του ηλεκτρικού ρεύματος.

Πέρα από τη δυνατότητά σου να επιτίθεσαι με ηλεκτρισμό, σύντομα θα αποκτήσεις πρόσβαση και σε επιθέσεις με πάγο και φωτιά. Η μίξη διαφορετικών δυνάμεων/επιθέσεων είναι μία ευπρόσδεκτη προσθήκη στο παιχνίδι και σίγουρα κάνει τις μάχες πιο ενδιαφέρουσες. Επίσης θετικό κρίνεται και το ότι πλέον μπορείς να αλλάξεις δυνάμεις ή επιθέσεις που έχεις αναθέσει στα πλήκτρα του joypad πολύ πιο εύκολα. Απλά πατώντας το αριστερό βέλος στο σταυρό κατεύθυνσης, η δράση «παγώνει» και μπορείς να αλλάξεις όποιο πλήκτρο θέλεις. Σκέψου το σαν ένα attack inventory. Μόλις επιλέξεις την επίθεση που θέλεις, απλά πατάς πάλι το αριστερά, και επιστρέφεις στη δράση σαν να μην έχει συμβεί τίποτα. Το συγκεκριμένο σύστημα είναι εξαιρετικό καθώς απλοποιεί εξαιρετικά το στήσιμο των επιθέσεών σου, αποφεύγοντας τα πολύποκα μενού.
Ο ρυθμός με τον οποίο ο Cole κερδίζει καινούριες δυνάμεις είναι ικανοποιητικός και στα τελευταία επίπεδα του παιχνιδιού, είτε παίζεις ηθικά είτε ως κακός, οι δυνάμεις σου θα είναι τόσες πολλές και τόσο εξελιγμένες που πραγματικά κανένας εχθρός δεν θα μπορεί να σου αντισταθεί!

Και πάλι η ιστορία του inFAMOUS 2 βασίζεται σ’ ένα πολύ μεγάλο κομμάτι στις αγαπητές Nix και Kuo οι οποίες αποτελούν κατά κάποιο τρόπο την κακή και την καλή πλευρά της συνείδησής σου αντίστοιχα. Αυτή τη φορά οι επιλογές που καλείσαι να κάνεις δεν είναι εντελώς μαύρες ή άσπρες, υπάρχουν πολύ μεγάλες γκρι περιοχές που κάνουν το moral system που συναντήσαμε στο πρώτο inFAMOUS να φαίνεται πιο πιστευτό.

 

ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΕΣ

Μία μεγάλη αλλαγή που θα παρατηρήσει οποιοσδήποτε έχει παίξει το αρχικό παιχνίδι, είναι οι σημαντικές βελτιώσεις στις μάχες. Πλέον οι αντίπαλοι δεν έχουν τόσο εκνευριστική Α.Ι. Υπάρχουν περιπτώσεις που αστοχούν οι επιθέσεις τους, ενώ πλέον δεν σε εντοπίζουν από χιλιόμετρα μακριά. Αν κινείσαι ύπουλα μπορείς να τους αιφνιδιάσεις και μάλιστα υπάρχει και bonus ανταμοιβή ΧΡ για αυτό.

Επιπλέον το νέο όπλο του Cole (Amp) σου δίνει πλέον τη δυνατότητα να χτυπήσεις τους εχθρούς από μία μεγαλύτερη απόσταση, εκμηδενίζοντας σχεδόν την ενοχλητική αποφυγή των επιθέσεων που είχαμε συναντήσει στο πρώτο παιχνίδι. Η πόλη στην οποία εκτυλίσσεται η ιστορία είναι μεγαλύτερη και καλύτερα σχεδιασμένη από την αρχική EmpireCity. Το New Marais είναι στην ουσία μία παραλλαγή της πραγματικής Νέας Ορλεάνης και οι σχεδιαστές έχουν δώσει ρέστα. Όσο προχωράς στο παιχνίδι θα ανακαλύψεις πως το περιβάλλον της New Marais είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να σε αναγκάζει να αλλάζεις συχνά τον τρόπο με τον οποίο μετακινείσαι και πολεμάς, γεγονός που κάνει το gameplay πιο ελκυστικό.

 

XP ΚΑΙ ΠΑΛΙ XP 

Φυσικά υπάρχουν πολλά side quests τα οποία δίνουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής στον τίτλο, αλλά και αποτελούν τον νούμερο ένα τρόπο για να αποκτήσεις νέες δυνάμεις δίνοντάς σου πολύτιμα Experience Points. Τα bosses είναι και πάλι επικών διαστάσεων και ίσως σε δυσκολέψουν, ειδικά όσο προχωράει το παιχνίδι, αλλά βασίζονται στο γνωστό κόλπο «βρες-το-αδύνατο-σημείο-μου» και κατά συνέπεια οι έμπειροι παίκτες ίσως ξενερώσουν με τον τρόπο που εκτυλίσσονται όλα τα boss fights.

Το τελευταίο νέο στοιχείο του παιχνιδιού είναι η δυνατότητα δημιουργίας User Generated Content. Υπάρχει στη διάθεσή σου ένας εξαιρετικά ισχυρός content editorπου σου δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσεις αποστολές. Τα συγκεκριμένα εργαλεία είναι κάπως δύσκολα στην εκμάθηση, αλλά είμαστε σίγουροι πως αργά ή γρήγορα κάποιοι πιο έμπειροι παίκτες θα φτιάξουν αρκετά συναρπαστικές αποστολές για να παίξουμε και εμείς.

Συνολικά το παιχνίδι είναι must για όποιον απολαμβάνει το μοτίβο του είμαι υπερήρωας και τα σπάω όλα στο διάβα μου. Τα εναλλακτικά τέλη και οι κρυμμένες ικανότητες θα σε κάνουν να παίξεις και δεύτερη και τρίτη φορά, ενώ η ιστορία του και οι επιλογές μεταξύ καλών και κακών αποφάσεων θα σε κρατήσουν απασχολημένο για πολύ καιρό.

Πληροφορίες

  • Κυκλοφορεί: PS3
  • Ανάπτυξη: Sucker Punch
  • Εκδότης: SCE
  • Διανομή: Sony
  • Score: 9,1/10 – Κατά πολύ βελτιωμένο από το πρώτο, φοβερή αίσθηση όσο πιο δυνατός γίνεται ο Cole

Δες το video!

Δες φωτογραφίες!