Dark Souls II

Συντάκτης Δημοσιεύθηκε Τρίτη, 25 Μαρτίου 2014 Κατηγορία Must Play
Ένα απαιτητικό RPG που εξελίχθηκε σε ένα από τα καλύτερα video games της χρονιάς.

Το Dark Souls, ένα δυναμικό και τεράστιο σε μέγεθος RPG, θεωρείται ο πνευματικός διάδοχος του Demon’s Souls. Κοινός παρονομαστής και των δύο, η δημιουργός εταιρεία From Software και φυσικά η περίφημη πλέον, παρανοϊκή δυσκολία. Ήρθε η ώρα για την συνέχεια του Dark Souls, την οποία περίμεναν με αγωνία οι πολυάριθμοι οπαδοί της σειράς εδώ και δύο χρόνια, από την στιγμή δηλαδή που ανακοινώθηκε η ανάπτυξη του τίτλου. Θα καταφέρει άραγε να σταθεί αντάξιο των προσδοκιών τους, ή μήπως η From θα ρίξει νερό στο κρασί της, διευκολύνοντας την είσοδο νέων παικτών στη σειρά;

ΜΗ ΡΩΤΑΣ ΤΟ ΓΙΑΤΙ
Με το ξεκίνημα του παιχνιδιού, είναι ξεκάθαρο το ότι… τίποτα δεν είναι ξεκάθαρο! Η ιστορία περιστρέφεται γύρω από έναν απέθαντο χαρακτήρα που προσπαθεί να βρει γιατρειά γι’ αυτή την κατάρα, κατά κύριο λόγο ψάχνοντας ψυχές, ενώ οι διάφορες πτυχές του σεναρίου ξεδιπλώνονται διστακτικά από τα χείλη των NPC’s, κατά τη διάρκεια των μονολόγων τους. Ενώ οι δύο ιστορίες των παιχνιδιών εξελίσσονται στον ίδιο πλανήτη, δεν συνδέονται μεταξύ τους, και η έννοια του χρόνου και του υπερ-ρεαλισμού, έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα στην εξέλιξη του Dark Souls II.

Η Drangleic, η νέα τοποθεσία, πάσχει πάντως από τις ίδιες «ασθένειες» της προηγούμενης, Lordran, δηλαδή πρόκειται για έναν άλλοτε πλούσιο τόπο που πλέον μαστίζεται από την παρακμή και την κατάρα του «Undeath». Η κύρια πόλη, Majula, εξυπηρετεί τον ρόλο του hub, όπως αντίστοιχα το Firelink/Nexus των προηγούμενων παιχνιδιών, έτσι εδώ θα συναντήσεις τους shopkeepers για τις αγοροπωλησίες όπλων, ασπίδων και μαγικών αντικειμένων, καθώς επίσης τους δασκάλους μαγείας και πυρομαντείας.

…ΜΕ ΤΟ ΜΑΛΑΚΟ
Η πρώτη επαφή με το νέο Dark Souls, είναι πιο ήπια από την προηγούμενη, όπου ουσιαστικά πέθαινες κατευθείαν! Έπειτα, υπάρχει και tutorial. Χαράς ευαγγέλια, καθώς στον προηγούμενο τίτλο τα βασικά τα μάθαινες στην πράξη και, κυρίως, μετά από πολλούς θανάτους. Η ήπια όμως αρχή, δεν σημαίνει ότι το παιχνίδι είναι ευκολότερο, αντιθέτως, στην πράξη είναι πολύ πιο αυστηρό και απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από το ξεκίνημα. Με κάθε αναίτιο θάνατο, η μπάρα HP μειώνεται δραστικά, κάνοντας σε χειρότερα εξοπλισμένο σε κάθε «επανεκκίνηση».

Dark-Souls-II-2

Πλέον οι ψυχές, με τις οποίες κάνεις συναλλαγές, αποκτώνται δυσκολότερα (και φυσικά χάνονται όλες με κάθε θάνατο, με μία ευκαιρία να τις πάρεις πίσω) και τα level points κοστίζουν περισσότερο, οπότε είναι απαραίτητο να κάνεις γρήγορα τις σωστές επιλογές στα μονοπάτια, και να αποφύγεις από νωρίς τους θανάτους. Οι μάχες λειτουργούν με ακρίβεια και σε αφήνουν να αναπτύξεις το δικό σου στιλ, ενώ εξακολουθούν να παίζουν σπουδαίο ρόλο οι αποκρούσεις με τα όπλα και τις ασπίδες στην άμυνα. Οι αναβαθμίσεις στον οπλισμό και τις πανοπλίες έχουν απλοποιηθεί, ενώ η ύπαρξη του fast travel από την αρχή, κάνει τα πράγματα πιο βατά. Για παράδειγμα, οι επισκέψεις στο Emerald Herald, το μοναδικό μέρος όπου μπορείς να κάνεις level-up, είναι πλέον ταχύτερα προσβάσιμες.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ
Το νέο Dark Souls υποστηρίζεται από μια φρέσκια μηχανή γραφικών, κάτι που φαίνεται σε αρκετά σημεία της Drangleic. Πανέμορφες βουνοπλαγιές, άγριες θάλασσες, κλειστοφοβικές κρύπτες και μαγικά δάση, είναι κάποια από τα θεάματα που θα αντικρύσει ο παίκτης στην πολύωρη διαδρομή του στη μαγική αυτή χώρα. Η ατμόσφαιρα παραμένει δυνατή και το μυστήριο που διακατέχει τη σειρά πρακτικά αναλλοίωτο. Το multiplayer κομμάτι έχει αναβαθμιστεί εξίσου, καθώς έχει την υποστήριξη αφιερωμένων servers για την ομαλή λειτουργία του, και παράλληλα, σχεδιάζεται η κυκλοφορία του τίτλου για τα PCs, η οποία υπόσχεται μεγαλύτερη λεπτομέρεια από αυτές των PS3/Xbox 360. Εν κατακλείδι, η From Software κατάφερε να απλοποιήσει το παιχνίδι χωρίς να το κάνει πιο εύκολο, ικανοποιώντας έτσι όλους τους λάτρεις της σειράς.

Πληροφορίες

  • Κυκλοφορεί: PS3, Xbox 360, PC
  • Ανάπτυξη: From Software
  • Εκδότης: Namco Bandai
  • Διανομή: Namco Bandai Partners Hellas, 210-6018800
  • Score: 9,3/10 - Ένα ολοκληρωμένο, σκληροπυρηνικό RPG που είμαστε βέβαιοι ότι θα εκτιμηθεί από τους fans της κατηγορίας.

Δες το video!

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Tomb Raider Definitive Edition inFAMOUS: Second Son »