Evolve

Συντάκτης Δημοσιεύθηκε Τρίτη, 24 Φεβρουαρίου 2015 Κατηγορία Must Play
Σημεία… και τέρατα!

Βρισκόμαστε στο μακρινό μέλλον. Η ανθρωπότητα έχει ταξιδέψει στον πλανήτη Shear, στην άκρη του διαστήματος, όπου έφτιαξε αποικίες προκειμένου να εκμεταλλευτεί το πλούσιο σε πρώτες ύλες οικοσύστημά του. Δυστυχώς οι άποικοι δεν έμειναν ανενόχλητοι καθώς στην πορεία δέχθηκαν την εισβολή πανίσχυρων εξωγήινων τεράτων, ξεκινώντας μια άνιση μάχη για την επιβίωσή τους. Κάπως έτσι ο William Cabot, κλήθηκε να βοηθήσει και να σώσει τους εναπομείναντες άποικους, σχηματίζοντας μια ομάδα κρούσης βετεράνων μαχητών και μισθοφόρων.

Evolve-1

ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ ΚΑΒΑΛΑΡΗΔΕΣ
Με αυτό το σεναριακό υπόβαθρο αποφάσισε να κάνει το επόμενό της βήμα η Turtle Rock, δημιουργός του δημοφιλέστατου Left 4 Dead, μετά την αποδέσμευσή της από την Valve. Παράτησε μεν τα ζόμπι, εμμένει δε στο co-operative multiplayer που γνωρίζει τόσο καλά, σε μια νέα φουτουριστική έκδοση του προηγούμενου τίτλου της. Διατήρησε την τετράδα των μαχητών, συνεχίζοντας την παράδοση που θέλει την αγαστή συνεργασία των παικτών, σε αντίθεση με τα μαζικά online FPS που είναι απρόσωπα και αχανή, ενώ εισήγαγε μια… τεράστια καινοτομία: τo εξωγήινο τέρας που θα έχουν αντίπαλο οι παίκτες, θα είναι ελεγχόμενο από έναν πέμπτο παίκτη! Αυτό στην πράξη κάνει το παιχνίδι πολυμορφικό ή, για να χρησιμοποιήσουμε τον επίσημο όρο, «ασύμμετρο», ειδικά αν λάβουμε υπόψη το γεγονός ότι οι τέσσερεις μαχητές θα έχουν διαφορετικό class ο καθένας. Οι βασικές κλάσεις είναι οι trapper, support, medic και assault ενώ οι παίκτες έχουν την επιλογή στο στιλ παιχνιδιού και στα abilities και ο παίκτης που θα αναλάβει το τέρας έχει να διαλέξει ανάμεσα σε τέσσερα, καθένα με τελείως διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού (ονομάζονται Goliath, Kraken, Wraith και Behemoth). Είναι όλα τους πραγματικά τεράστια και αποκρουστικά, άλλα εμπνευσμένα από ιαπωνικές ταινίες και άλλα από την μυθοπλασία του H.P. Lovecraft.

Evolve-2

ΕΝΑΣ ΑΛΛΑ ΛΥΚΟΣ
Είναι προφανές, τουλάχιστον στην αρχή της κάθε μάχης, πως το μειονέκτημα είναι στον παίκτη που δεν έχει… headset, γιατί παίζει μόνος του! Αυτός που ελέγχει το τέρας λοιπόν, πρέπει να κρύβεται, να τρώει διάφορα ζώα και να περνάει χρόνο σε μια ήσυχη γωνία, προκειμένου να «εξελιχθεί» (εξού και το «Εvolve»), διάστημα κατά το οποίο το τέρας είναι ευάλωτο. Αφού αφομοιώσει το DNA των ζώων που κατανάλωσε, μόνο τότε θα μπορέσει να τα βάλει και με τους τέσσερις, και να τους εξοντώσει! Αντίθετα, οι μαχητές πρέπει να κινηθούν άμεσα, να εντοπίσουν το τέρας, να στήσουν παγίδες και να αδειάσουν όλα τα πυρομαχικά τους πάνω του, όσο πιο σύντομα μπορούν, προφυλάσσοντας τον medic που θα τους υποστηρίζει στην άμυνα. Ανάλογα με το τέρας, οι μάχες ποικίλλουν στην εξέλιξή τους, καθώς κάποια τέρατα πετάνε, κάποια βγάζουν φωτιές, άλλα σπάνε βράχους και τους πετάνε από μακριά, ενώ υπάρχουν και αυτά που απλώς χτυπούν από κοντά αλλά με θανατηφόρα ισχύ. Ωστόσο η Turtle Rock, καθότι έμπειρη, έχει καταφέρει την απόλυτη ισορροπία ακόμη και σε ένα τόσο δύσκολο περιβάλλον παιχνιδιού.

ΚΥΝΗΓΟΣ Η ΤΕΡΑΣ ;
Ό,τι και να διαλέξεις, η διασκέδαση με το Evolve είναι εγγυημένη! Το πακέτο συμπληρώνουν τα υψηλότατα production values, με γραφικά, ήχο και παρουσίαση ενός πραγματικού blockbuster, ενώ η ποικιλία στα game modes είναι τέτοια που θα σε κρατήσει σε εγρήγορση, μιας και θα περάσει αρκετός καιρός μέχρι να εξαντλήσεις όλες τις δυνατότητες που σου δίνει το παιχνίδι. Εξάλλου, η φύση του παιχνιδιού είναι εθιστική, ακόμη και αν μείνεις στο να παίζεις σε ένα mode και με ένα χαρακτήρα, αυτό το φρενήρες κυνήγι της γάτας με το ποντίκι, είναι σίγουρο ότι θα σου χαρίσει άφθονες ώρες διασκέδασης, ιδιαίτερα αν καταφέρεις να μαζέψεις την δική σου παρέα –κάτι που ίσχυε και με το Left 4 Dead.
 

Πληροφορίες

  • Κυκλοφορεί: PS4, Xbox One, PC
  • Ανάπτυξη: Turtle Rock Studios
  • Εκδότης: 2K Games
  • Διανομή: CD Media, 210-6854220
  • Score: 9/10 - Διασκέδαση δίχως τέλος σε ένα εθιστικό co-op multiplayer έπος που δεν πρέπει να λείπει από τη συλλογή σου.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Assassin's Creed: Unity Dragon Ball XenoVerse »