Battleborn

Συντάκτης Δημοσιεύθηκε Τετάρτη, 25 Μαΐου 2016 Κατηγορία Must Play
Φρεσκάδα στο online multiplayer!

Η ανάπτυξη του Battleborn ξεκίνησε το 2014, με την Gearbox να στοχεύει στην δημιουργία ενός νέου, ξεχωριστού παιχνιδιού, λίγο καιρό μετά την επιτυχία που γνώρισε με την κυκλοφορία του Borderlands. Προσπαθώντας να κρατήσει την συνταγή της επιτυχίας, έστησε ένα φιλόδοξο πλάνο βάσει του οποίου ο τίτλος θα έπρεπε να είναι μια ανάμειξη διαφορετικών ειδών gameplay, ενώ η αισθητική του θα έπρεπε και αυτή να είναι ιδιαίτερη. Πλέον, έχουμε στα χέρια μας το παιχνίδι, έτσι ώστε να διαπιστώσουμε το αν η συνταγή έτυχε ή… πέτυχε!

ΖΩΝΤΑΝΟ ΚΟΜΙΚ
Ένα από τα πρώτα πράγματα που θα σου προκαλέσει εντύπωση είναι η παρουσίαση του παιχνιδιού. Η αισθητική των κόμικς με υπερ-ήρωες, κατευθείαν βγαλμένους από την δεκαετία του ’80 είναι διάχυτη παντού, ενώ η τεχνοτροπία του cel shading, που χρησιμοποιήθηκε και στα Borderlands, βοηθάει στο να ζωντανέψει όλο αυτό στις τρεις διαστάσεις. Τα λογότυπα και οι μικρογραφίες των ηρώων στα μενού έχουν σχεδιαστεί από πραγματικούς καλλιτέχνες των κόμικς, έτσι η εικόνα στο σύνολό της είναι ζωηρή και γεμάτη με λεπτομέρεια. Η ιστορία συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο, τοποθετώντας τους παίκτες σε έναν φανταστικό πλανήτη, τον Solus, όπου έχουν μαζευτεί διάφορες φυλές από κατεστραμμένους πολιτισμούς, προκειμένου να συνεργαστούν για να νικήσουν την πηγή του κακού, τους Varelsi.

Battleborn-1

ONLINE FUSION
Όπως και με τα Borderlands, έτσι και με το Battleborn, είναι δύσκολο να κατατάξεις το παιχνίδι σε μία κατηγορία. Ο κορμός του gameplay είναι αναμφίβολα το FPS κομμάτι του, το οποίο είναι team based, διανθισμένο όμως με έντονα στοιχεία από MOBA (όπως το League of Legends ή το DOTA 2). Έτσι, ξεκινώντας, θα αρχίσεις να οργώνεις την αρένα πυροβολώντας τους εχθρούς ή και χτυπώντας τους -ανάλογα ποιον χαρακτήρα έχεις επιλέξει- σαν ένα κανονικό FPS, όμως όλα σχεδόν τα υπόλοιπα γίνονται στο ύφος των MOBA. Έχεις να επιλέξεις ανάμεσα από 25 χαρακτήρες με ξεχωριστά skills, με special attacks που έχουν συγκεκριμένη διάρκεια και διαφορετικό τρόπο levelling για τον καθένα. Η διαφορά με τα υπόλοιπα παιχνίδια του είδους (στο περίπου το Destiny, για παράδειγμα), είναι ότι στο Battleborn όλα γίνονται ταχύτατα. Θα χρειαστείς ένα μισαωράκι για να κάνεις τον χαρακτήρα σου «τούμπανο» και να εξαπολύεις απίστευτα ισχυρές (αλλά και εντυπωσιακές) επιθέσεις! Αν και όλο το ζουμί βρίσκεται στο MOBA multiplayer κομμάτι, υπάρχει και ένα story mode το οποίο έχει γραμμική εξέλιξη (παρέα με 1 έως 5 συμπαίκτες) -και εκεί το παιχνίδι είναι πλέον ένα παραδοσιακό FPS.

Battleborn-2

ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΕΠΙΛΟΓΩΝ
Με τόσες επιλογές παιχνιδιού (single player/story, MOBA, capture ακόμη και ένα minigame), τόσους διαφορετικούς χαρακτήρες για να επιλέξεις (αν και πρέπει να τους ξεκλειδώνεις σιγά-σιγά μιας και πρέπει να κερδίσεις challenges για να τους έχεις όλους), το Battleborn σού δίνει τη δυνατότητα να φέρεις το παιχνίδι στα μέτρα σου, έτσι ώστε να πάρεις από αυτό ότι ακριβώς θέλεις. Πραγματικά είναι δύσκολο να βαρεθείς, ιδιαίτερα με την ταχύτητα με την οποία εξελίσσονται οι μάχες. Το multiplayer μπορεί να γίνει ιδιαίτερα εθιστικό, ιδιαίτερα αν βρεις καλή «παρέα», μιας και η εξέλιξη κάθε μάχης είναι απρόβλεπτη και εγγυημένα διασκεδαστική. Σε αυτό συντελεί και η εύθυμη, χιουμοριστική και καρτουνίστικη ατμόσφαιρα, που κάνει το όλο κλίμα πιο ελαφρύ, σε αντίθεση με την μουντάδα που συνήθως διέπει αντίστοιχα παιχνίδια. Τα όποια θέματα αφορούν στο balance των μαχών, αν και υπάρχουν, είναι σίγουρο ότι θα «μπαλωθούν» από την Gearbox στο άμεσο μέλλον, έτσι το Battleborn μπορεί να γίνει μια ακόμη καλύτερη εμπειρία όσο περνάει ο καιρός -και όλα δείχνουν ότι ήρθε για να μείνει στους servers.
 

Πληροφορίες

  • Κυκλοφορεί: PS4, Xbox One, PC
  • Ανάπτυξη: Gearbox Software
  • Εκδότης: 2K Games
  • Διανομή: CD Media, 210-6854220
  • Score: 9/10 - Μια ένεση φρεσκάδας που χρειαζόταν αυτή τη χρονιά στα multiplayer first person shooters και στα MOBA ταυτόχρονα.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Dark Souls III The Witcher 3: Blood and Wine »