Το «Genius: Picasso» έρχεται στο National Geographic

Συντάκτης Δημοσιεύθηκε Τρίτη, 17 Απριλίου 2018 Κατηγορία Buzz
Πρεμιέρα τη Δευτέρα 23 Απριλίου στις 21:00.

Λίγοι ζωγράφοι ήταν τόσο δημιουργικοί και ενθουσιώδεις, όπως ο Pablo Picasso. Ένας από τους πιο σημαντικούς και διάσημους καλλιτέχνες του 20ου αιώνα, υπήρξε καλλιτεχνικά ενεργός για πάνω από 80 χρόνια από τα συνολικά 91 χρόνια της ζωής του, κατά τη διάρκεια των οποίων παρήγαγε περίπου 50.000 έργα. Η παθιασμένη φύση του και η δημιουργικότητά του, ήταν άρρηκτα συνδεδεμένες με την προσωπική του ζωή, η οποία περιλάμβανε δύσκολους γάμους, πολυάριθμες παράνομες σχέσεις και συνεχώς μεταβαλλόμενες πολιτικές και προσωπικές «συμμαχίες». Επαναπροσδιορίζοντας συνεχώς τον εαυτό του, ο Picasso προσπαθούσε πάντα να καινοτομεί και να ωθεί τα όρια της καλλιτεχνικής έκφρασης, έχοντας ως αποτέλεσμα να θεωρείται παγκοσμίως μεγαλοφυΐα.

Ο δεύτερος κύκλος της σειράς «GENIUS: PICASSO» κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα 23 Απριλίου στις 21:00 αποκλειστικά στο National Geographic. Το National Geographic είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα μέσω COSMOTE TV, Nova και Vodafone TV.

Ο Antonio Banderas ζωντανεύει την πορεία και τη ζωή του καλλιτέχνη Pablo Diego José Francisco de Paula Juan Nepomuceno María de los Remedios Crispiniano de la Santísima Trinidad Ruiz Picasso. Παράλληλα, ο Alex Rich (Glow, True Detective), υποδύεται το νεαρό Pablo ο οποίος απορρίπτει τις ακαδημαϊκές σπουδές και μπαίνει στον κύκλο νέων boho καλλιτεχνών στην Ισπανία και τη Γαλλία, που αγωνίζονται να επιβιώσουν και να επικρατήσουν στις αρχές του 20ου αιώνα.

Η Clémence Poésy (The Tunnel, Final Portrait) υποδύεται την Françoise Gilot, μια Γαλλίδα ζωγράφο και διάσημη συγγραφέα που διατήρησε μια μακροχρόνια σχέση, δέκα ετών με τον Picasso μέσα από την οποία απέκτησαν δυο παιδιά. Η Françoise, ήταν η μόνη από τις συντρόφους του Picasso που είχε τη δύναμη να αντισταθεί στον άγριο κι έντονο χαρακτήρα του και να προχωρήσει τη ζωή της. Στο ρόλο του Emile Gilot, του πατέρα τύραννου της Françoise είναι ο Sebastian Roché (Young Pope). Ο Robert Sheehan (Fortitude, Misfits), υποδύεται τον Carles Casagemas, έναν Ισπανό φοιτητή τεχνών αλλά και ποιητή, ο οποίος ήταν ένας από τους πιο κοντινούς φίλους του Picasso. Η Poppy Delevingne (Kingsman: The Golden Circle, King Arthur: Legend of the Sword), υποδύεται την Marie-Thérèse Walter, μια ερωμένη και μούσα του Picasso, η οποία του χάρισε την πρώτη του κόρη. Στο ρόλο της Fernande Olivier, της Γαλλίδας καλλιτέχνιδας και μοντέλου της οποίας ο Picasso ζωγράφισε περισσότερα από 60 πορτρέτα, είναι η Aisling Franciosi (Game of Thrones, The Fall).

Το cast συμπληρώνουν οι μεγάλες επιστροφές του πρώτου κύκλου της σειράς, με τη Samantha Colley στο ρόλο της Dora Maar, μιας Γαλλίδα φωτογράφου και ζωγράφου, η οποία ήταν μια ακόμη ερωμένη και μούσα του Picasso. O T.R. Knight (Grey’s Anatomy, The Catch) υποδύεται τον Max Jacob, έναν από τους πρώτους φίλους του Picasso στο Παρίσι, ενώ στο ρόλο του Guillaume Apollinaire, ενός από τους πιο γνωστούς ποιητές του 20ου αιώνα και συνεργάτη του Picasso, είναι ο Seth Gabel (Salem, Fringe). Στο νέο κύκλο θα δούμε και τον Johnny Flynn σε μια ειδική εμφάνιση στο ρόλο του Γάλλου ηθοποιού Alain Cuny.

Η παραγωγή του δεύτερου κύκλου της σειράς, ξεκίνησε το 2017 με γυρίσματα σε πολλές από τις περιοχές όπου ο Picasso έζησε και δούλεψε. Τα γυρίσματα περιλάμβαναν τρεις ημέρες στη Μάλαγα της Ισπανίας, γενέτειρα τόσο του Picasso όσο και του Banderas, όπου κινηματογραφήθηκαν σκηνές στο σπίτι όπου γεννήθηκε ο Picasso, στην εκκλησία όπου βαφτίστηκε, όπως και στο κτήριο όπου εμπνεόταν όταν ήταν νέος.
 

Δες το video!