Συνέντευξη: Ανδρέας Λέοντας @ i-TECH4u

Συντάκτης Δημοσιεύθηκε Παρασκευή, 07 Απριλίου 2017 Κατηγορία Music
"Στη ζωή αν δεν δουλέψεις, αν δεν προσπαθήσεις, αν δεν πιστέψεις στον εαυτό σου ότι μπορείς, δεν κάνεις τίποτα."

Βρισκόμαστε στον καινούριο κύκλο του X-Factor και εμείς σας παρουσιάζουμε τον νικητή του προηγούμενου. Ανδρέας Λέοντας, το παιδί από την Κύπρο που μας εντυπωσίασε με τη φωνή του και την ευγένειά του. Μας μιλά για μουσική, αλλά και για τεχνολογία.

Ανδρέα, σε καλωσορίζουμε στον κόσμο της τεχνολογίας μέσω του i-TECH4u. Να ρωτήσω ποια είναι η σχέση σου με την τεχνολογία;
Καλώς σας βρήκα! Η σχέση με την τεχνολογία μπορώ να πω είναι αρκετά καλή, γιατί θυμάμαι τον εαυτό μου από μικρό να ασχολούμαι μ’ αυτό το κομμάτι. Στα τέσσερά μου χρόνια οι γονείς μου, μου αγόρασαν την πρώτη μου κονσόλα και από τότε άρχισα να ασχολούμαι. Γυρνούσα από το σχολείο και το πρώτο πράγμα που έκανα, ήταν να καθίσω στον Η/Υ και να τον επεξεργάζομαι και έτσι όταν έγινα εννιά χρονών άρχισα μαθήματα πληροφορικής.

Ενημερώνεσαι καθόλου για θέματα τεχνολογίας;
Φυσικά, πλέον όπως έχουν γίνει τα πράγματα και να μην θέλεις να ενημερωθείς, θα ενημερωθείς (χαχα). Η τεχνολογία έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας και είναι κάτι που με τα χρόνια μας βοηθάει όλο και περισσότερο.

Φαντάζομαι ότι και λόγω ηλικίας, παίζεις παιχνίδια. Έχεις κάποιο αγαπημένο;
Το αγαπημένο μου παιχνίδι από μικρός ήταν το ποδόσφαιρο έτσι και στην πρώτη μου κονσόλα θυμάμαι το πρώτο μου παιχνίδι ήταν το Pro. Τώρα φυσικά το γύρισα στο FIFA.

Ας περάσουμε στη μουσική, αφού είναι το βασικό μας αντικείμενο. Το πρώτο που μάθαμε για σένα είναι ότι ξεκίνησες μαθήματα κιθάρας σε ηλικία 11 χρονών. Πειραματισμός ή κάτι που το ήθελες πολύ;
Για να είμαι ειλικρινής στην αρχή ξεκίνησε σαν πειραματισμός. Νομίζω κάθε τι που ξεκινάμε είναι πειραματισμός. Έβλεπα την αδελφή μου στο σπίτι να παίζει πιάνο, να τραγουδάει και μου κίνησε το ενδιαφέρον και έτσι ξεκίνησα κι εγώ μαθήματα κιθάρας. Ε, απ’ ότι καταλάβατε, πλέον δεν είναι πια πειραματισμός!

Το τραγούδι πώς προέκυψε; Τυχαία ή ήταν κάτι που το κυνήγησες;
Λοιπόν, μπορώ να πω πως ήταν εντελώς τυχαίο. Δε λέω, τραγουδούσα αλλά μέχρι το μπάνιο μου (γέλια). Ήτανε, ένας διαγωνισμός σύνθεσης τραγουδιού στην Κύπρο όταν εγώ ήμουνα 16 χρόνων. Ένας φίλος της αδελφής μου συνέθεσε ένα κομμάτι και είπε σ’ εκείνη κι ένα φίλο της να το ερμηνεύσουν επειδή ήταν ντουέτο. Τη μέρα όμως που έπρεπε να το ηχογραφήσουν και να το στείλουν αυτός δεν μπορούσε και μου λέει η αδελφή μου να το ηχογραφήσω εγώ μαζί της κι έτσι έγινε. Ο συνθέτης του κομματιού εντυπωσιάστηκε μαζί μου και ήθελε εμένα να πάω στο διαγωνισμό με την αδελφή μου. Πήραμε την τρίτη θέση και από εκείνη την ημέρα άρχισα να το ψάχνω όλο και περισσότερο!

Φτάνουμε στο κοντινό παρελθόν και δηλώνεις συμμετοχή στο X-Factor. Φάνηκε ότι είχες μελετήσει πολύ αυτή τη συμμετοχή σου. Μεθοδικός και δουλευταράς. Ισχύει;
Πιστεύω πως στη ζωή αν δεν δουλέψεις, αν δεν προσπαθήσεις, αν δεν πιστέψεις στον εαυτό σου ότι μπορείς, δεν κάνεις τίποτα. Αν και η συμμετοχή μου πάλι ήταν ένας πειραματισμός, με το που μπήκα στο παιχνίδι και λέω «Ώπα, κάτι γίνεται εδώ», μέρα με τη μέρα δούλευα όλο και περισσότερο!

Το ότι ήσουν στην ομάδα του Γιώργου Θεοφάνους σε βοήθησε πολύ;
Νομίζω είναι κάτι που φαίνεται και τώρα και μετά το παιχνίδι! Από την αρχή με βοηθούσε και μέχρι και σήμερα με συμβουλεύει και έχουμε άριστες σχέσεις. Με πίστεψε από την αρχή και το λέω καθημερινά αυτό είναι μεγάλη μου τιμή και τον ευχαριστώ για όλα αυτά που κάνει για μένα!

Περίμενες την νίκη;
Το χω ξαναπεί, πως περίμενα ότι θα φτάσω στον τελικό, αλλά όχι ότι θα νικήσω. Φυσικά όλα τα παιδιά για μένα ήμασταν νικητές. Δεν είναι και λίγο μέσα σε τόσα εκατομμύρια να φτάσεις μέχρι εκεί, γιατί πέρσι ήταν το μοναδικό talent show που υπήρχε.

Και μετά τη νίκη, πρώτο single, «Πρώτος Ρόλος». Πώς σου φάνηκε η πρώτη δισκογραφική απόπειρα και μάλιστα δια χειρός Θεοφάνους και Νίκου Μωραΐτη;
Κάθε καλλιτέχνης για μένα, πιστεύω θα ήθελε δίπλα του αυτούς τους δύο υπέροχους δημιουργούς! Και για μένα που ήταν η πρώτη μου δισκογραφική δουλειά, ακόμη δεν μπορώ να το περιγράψω πόσο όμορφο συναίσθημα ήταν, όταν μου είπε ο κύριος Γιώργος πως μου έχει κομμάτι μαζί με τον κύριο Νίκο Μωραΐτη!

Και φέτος «Εγώ Θα Σε Προσέχω». Το επόμενό σου single. Αργά και σταθερά βήματα και στο χώρο της δισκογραφίας;
Πάντα! Όχι μόνο στο χώρο της δισκογραφίας αλλά και γενικά. Δεν κάνω ποτέ βιαστικά βήματα αν και είμαι άνθρωπος που ρισκάρει. Αλλά και όταν ρισκάρω θα σκεφτώ πρώτα, «αν το κάνω, τι θα γίνει», ή «αν δεν το κάνω, τι θα γίνει». Όπως είπα όμως και πιο πριν, έχω δίπλα μου έναν άνθρωπο που είναι τόσα χρόνια στο χώρο της δισκογραφίας, και όχι μόνο, και πάντα συζητούμε τι θα κάνουμε, με συμβουλεύει και προχωράμε μαζί!

Πόσο δύσκολο είναι για κάποιο νέο παιδί να ασχοληθεί με το χώρο της μουσικής; Υπάρχουν ευκαιρίες;
Υπάρχουν ευκαιρίες εννοείται αρκεί να το θέλεις και να τις αρπάξεις! Δεν είναι τίποτα εύκολο σε αυτή τη ζωή και δεν έρχεται τίποτα από μόνο του!

Και πόσο δύσκολο πιστεύεις είναι να διατηρηθείς στο χώρο;
Δυστυχώς στις μέρες μας ό,τι καινούριο και να κάνεις θα είναι δύσκολο να το διατηρήσεις, σε όλους τους τομείς! Όμως, με πίστη, σκληρή δουλειά και πείσμα όλα τα καταφέρνεις. Αν θέλεις κάτι πραγματικά και επιμένεις, για μένα δεν υπάρχει περίπτωση να μην το πετύχεις, όποιες κι αν είναι οι συνθήκες!

Αν και μικρός στην ηλικία, έχεις μία ωριμότητα που μεταφράζεται και στην ερμηνεία σου. Έχεις και τις πιο χαλαρές στιγμές σου;
Σαφώς και υπάρχουν και πιο χαλαρές στιγμές! Αυτό συμβαίνει κάθε φορά που βρίσκομαι με τον μικρό μου αδελφό, τον Στέφανο, που όταν είμαι μαζί του γίνομαι ένα παιδί πέντε χρονών (γέλια)! Ο καθένας πιστεύω κρύβει μέσα του ένα μικρό παιδί!

Μετά το παιχνίδι θα υπήρχαν στιγμές θαυμασμού. Σε έφερναν σε αμηχανία ή ήταν κάτι που σε κολάκευε;
Όπως είπα, αντιμετωπίζω τις καταστάσεις με ωριμότητα και ψυχραιμία. Δεν είμαι άνθρωπος που ενθουσιάζεται εύκολα, γιατί πάντα θα υπάρχει κάτι καλύτερο. Οι στιγμές θαυμασμού φυσικά κολακεύουν έναν καλλιτέχνη και ναι πολλές φορές θα σε φέρουν σε δύσκολη θέση, αλλά αν δεν ήταν αυτός ο κόσμος δίπλα σου να σε υποστηρίζει σε κάθε σου βήμα, δεν θα έκανες τίποτα!

Έχεις σκεφτεί αν δεν υπήρχε η μουσική στη ζωή τι άλλο θα μπορούσες να κάνεις στη ζωή σου;
Η αλήθεια είναι πως δεν έχω σκεφτεί ποτέ κάτι άλλο! Ήρθε στη ζωή μου τόσο ξαφνικά και όμορφα και είπα αυτό θα κυνηγήσω, αυτό θα κάνω!

Πώς χαλαρώνεις τον ελεύθερό σου χρόνο;
Στον ελεύθερό μου χρόνο μου αρέσει να πηγαίνω για καφέ με την παρέα μου, να βλέπω ταινίες, να αράζω με την κιθάρα μου, χαλαρά πράγματα.

Κάποιο ολοκληρωμένο άλμπουμ είναι στα άμεσα σχέδια;
Αργά και σταθερά βήματα, ειδικά όπως είναι τώρα οι εποχές που δεν υπάρχουν πλέον οι πωλήσεις που υπήρχαν πιο παλιά! Δεν είναι στα άμεσα μας σχέδια.

Πού μπορεί να σε βρει κανείς διαδικτυακά;
Υπάρχει η σελίδα μου στο Facebook Αντρέας Λέοντας/Andreas Leontas και στο Instagram @andreasleontas_official.
 

Δες το video!