Συνέντευξη: RadioAct @ i-TECH4u

Συντάκτης Δημοσιεύθηκε Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2017 Κατηγορία Music
"Πρέπει να ρίξουμε σκληρή δουλειά για να μπορέσουμε να πετύχουμε τους στόχους μας..."

Ένα νεανικό σχήμα έχει μπει δυναμικά στο χώρο της μουσικής. Μιλάμε για τους RadioAct που με βάση τον alternative rock ήχο τους έχουν ενθουσιάσει τους θαυμαστές τους. Εμείς τους εντοπίσαμε και μιλήσαμε μαζί τους για τι άλλο, παρά για μουσική.

RadioAct, σας καλωσορίζουμε στον κόσμο της τεχνολογίας μέσω του i-TECH4u. Να ρωτήσω ποια είναι η σχέση σας με την τεχνολογία;
Αρχικά σας ευχαριστούμε για τη «φιλοξενία». Με την τεχνολογία έχουμε αδιάρρηκτες σχέσεις, καθώς μας δίνει τα εργαλεία για να κινηθούμε ευέλικτα και δημιουργικά.

Ενημερώνεστε καθόλου για θέματα τεχνολογίας;
Ανελλιπώς, θεωρούμε πως όσο πιο γρήγορα και άμεσα μπορούμε να διεκπεραιώσουμε τη δουλειά μας, τόσο περισσότερος χρόνος μένει για έμπνευση και ανάλυση.

Φαντάζομαι ότι και λόγω ηλικίας, παίζετε παιχνίδια. Έχετε κάποιο αγαπημένο;
Οι περισσότεροι από εμάς είμαστε λίγο πολύ gamers. Εγώ για παράδειγμα μια περίοδο είχα «κολλήσει» με το League of Legends. (Γιάννης Χατζηγεωργίου)

Ας ξεκινήσουμε με τη μουσική, αφού είναι το βασικό μας αντικείμενο. Ουσιαστικά σαν σχήμα είστε από το 2015. Πώς προέκυψε η δημιουργία του γκρουπ;
Η ανάγκη πέντε ανθρώπων για έκφραση μέσω της μουσική και οι κατάλληλες συγκυρίες, ήρθαν και αγκάλιασαν μια ιδέα που είχα εδώ και χρονιά για ένα σχήμα το οποίο θα εκφράζεται μέσα από τo alternative rock. (Γιάννης Χατζηγεωργίου)

Φαντάζομαι ότι όλοι είχατε από μικροί κάποια αγάπη για τη μουσική. Οι προσωπικές φιλοδοξίες εκφράζονται εξίσου μέσα από το συγκρότημα;
Δεν έχουμε επιθυμίες να αποκτήσουμε κάτι για το οποίο πιθανόν να μην αρκούν οι δυνάμεις μας. Και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ρίξουμε σκληρή δουλειά για να μπορέσουμε να πετύχουμε τους στόχους μας, που είχαμε από μικροί, τους προσωπικούς αλλά και τους συνολικούς.

Πρώτο δείγμα δικής σας δουλειάς ήταν το «Me & Myself». Αγγλόφωνο κομμάτι. Αρχικά να ρωτήσω γιατί ξένο στίχο;
Τα ακούσματά μας από μικρά παιδιά βασίζονται κυρίως στη ροκ μουσική σκηνή, στην οποία επικρατεί ο αγγλικός στίχος, αυτό ίσως να μας έβαλε και στον πειρασμό να γράψουμε κάτι ξενόγλωσσο. Δεν κρύβω πως είμαστε και ρομαντικοί, θα θέλαμε η μουσική μας να ακουστεί παντού.

Αν και ξένος στίχος, η απήχηση του κόσμου ήταν θερμή. Περιμένατε αυτή την αποδοχή του κόσμου;
Μας παραξένεψε φυσικά και θετικά το γεγονός ότι είχαμε μεγάλη αποδοχή του κόσμου, καθώς μιλάμε για ένα συγκρότημα το οποίο διανύει τον πρώτο κιόλας χρόνο δουλειάς του.

Άμεσα είχατε συμμετοχή και σε μεγάλα events όπως το Mad Walk, τα Mad VMA και την Ημέρα Θετικής Ενέργειας. Events με πολύ κόσμο. Αυτές οι εμπειρίες σας θωράκισαν περισσότερο σαν σχήμα;
Είναι σημαντικό να συμμετέχεις σε τέτοια events. Και ακόμα πιο σημαντικό είναι να δέχεσαι τη θετική ενέργεια του κόσμου.

Και μετά έχουμε το soundtrack της ταινίας «Short Fuse». Αυτό πώς προέκυψε;
Μας δόθηκε μία ευκαιρία μέσα από την Panik Records και την εταιρεία «1821 Media» να κάνουμε μια συνεργασία με την Demy και τον DiGi και να βγάλουμε το soundtrack για την πρώτη ελληνική ταινία δράσης.

Φέτος η χρονιά είχε άλλο ένα single το «G.A.D.». Σταθεροί όσον αφορά το στίχο και τη μουσική. Ικανοποιημένοι από αυτή τη δουλειά;
Η δουλειά δικαίωσε το αποτέλεσμα, το οποίο ήταν, ο κόσμος να το αγκαλιάσει αυτό το κομμάτι και να το αναδείξει μέσα από τον παλμό του στις συναυλίες μας, ως ένα από τα αγαπημένα του τραγούδια.

Υπάρχουν σχέδια για ένα ολοκληρωμένο άλμπουμ; Φαντάζομαι ότι από τραγούδια θα έχετε στη διάθεσή σας αρκετό υλικό.
Έμπνευση υπάρχει και πολλή διάθεση για να φτιάξουμε το πρώτο μας ολοκληρωμένο δίσκο. Το μόνο που λείπει από εμένα είναι λίγος χρόνος. (Γιάννης Χατζηγεωργίου)

Θα θέλατε να ερμηνεύσετε τραγούδι με ελληνικό στίχο;
Δεν αποφεύγουμε τον ελληνικό στίχο και αυτό το έχουμε δείξει έμπρακτα με το «Κάτι Πήγε Στραβά». Αυτή τη στιγμή έχουμε βάλει στα σκαριά νέα τραγούδια στα οποίο ο στίχος είναι Αγγλικός και ίσως πειραματιστούμε περισσότερο και με τα Ελληνικά στο μέλλον.

Οι συναυλίες, ιδίως για τα συγκροτήματα, είναι το μέρος όπου ελέγχεις πόσο απήχηση έχουν τα τραγούδια σου. Οι εμφανίσεις σας πόσο ανταποκρίνονται σ’ αυτό που είχατε στο μυαλό σας;
Πάντα τον πήχη τον βάζαμε πάρα πολύ ψηλά. Αυτό πολλές φορές σου δημιουργεί το συναίσθημα της αμφιβολίας. Χαίρομαι πάρα πολύ που ο κόσμος διώχνει κάθε αμφιβολία μου. (Γιάννης Χατζηγεωργίου)

Υπάρχει κάποιος καλλιτέχνης με τον οποίο θα θέλατε να συνεργαστείτε είτε από την Ελλάδα, είτε από το εξωτερικό;
Προσωπικά θα ήθελα να συνεργαστούμε με πάρα πολλούς καλλιτέχνες. Είναι σημαντικό να ενώνεις τις ιδέες και τις σκέψεις σου με ανθρώπους που είναι οραματιστές. Γιατί η μουσική ενώνει τον κόσμο. (Γιάννης Χατζηγεωργίου)

Οι εμφανίσεις μας μέσα από μία επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά, πιστεύετε ότι σας βοήθησε στο να γίνεται γνωστοί πιο άμεσα;
Ήταν πολύ σημαντικό βήμα για εμάς το «Ταμάμ». Καθώς μας ανέδειξε σαν συγκρότημα και έχει βοηθήσει πολύ στη διαφήμισή μας. (Γιάννης Χατζηγεωργίου)

Κάνετε σχέδια για το μέλλον ή πάτε βήμα-βήμα;
Προτιμούμε αργά και σταθερά βήματα τα οποία θα φέρουν άμεσα αποτελέσματα. Παρόλα αυτά έχουμε πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού μας ένα όραμα και μία μουσική πορεία.

Πού μπορεί να σας βρει κανείς διαδικτυακά;
Ο κόσμος μπορεί να μας βρει στα Instagram: RadioactOfficial , Facebook : RadioAct και YouTube : Radioact Official.

Δες το video!