Συνέντευξη: Κατερίνα Λιόλιου @ i-TECH4u

Συντάκτης Δημοσιεύθηκε Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2018 Κατηγορία Music
«…να μην σταματάς ποτέ να μαθαίνεις καινούρια πράγματα, να ενημερώνεσαι και να μορφώνεσαι!»

Έχει υπέροχη φωνή. Είναι εντυπωσιακή, έχει ξεχωρίσει με τα τραγούδια της και δεν είναι άλλη από την Κατερίνα Λιόλιου που δεν λέει «Μεγάλα Λόγια», αλλά ουσιαστικά. Μας μιλάει για την τεχνολογία και φυσικά και για τη μουσική.

Κατερίνα, σε καλωσορίζουμε στον κόσμο της τεχνολογίας μέσω του i-TECH4u. Να ρωτήσω ποια είναι η σχέση σου με την τεχνολογία;
Καλώς σας βρήκα λοιπόν! Σαν άνθρωπος της εποχής μου, και εγώ αναγκαστικά έρχομαι καθημερινά σε επαφή με την τεχνολογία! Χρησιμοποιώ το κινητό μου καθημερινά για πολλαπλές χρήσεις και δυστυχώς δεν το αποχωρίζομαι ποτέ!

Ενημερώνεσαι καθόλου για θέματα τεχνολογίας;
Δεν μπορώ να πω ότι ενημερώνομαι για θέματα τεχνολογίας τακτικά, αλλά ούτε και ότι αν πετύχω κάποιο άρθρο με ένα σχετικό τίτλο θα με αφήσει αδιάφορη.

Φαντάζομαι ότι χρησιμοποιείς smartphone. Υπάρχει κάποια εφαρμογή που χρησιμοποιείς πολύ ή έχει κάνει τη ζωή σου πιο εύκολη;
Ναι χρησιμοποιώ smartphone και αυτή τη στιγμή που απαντάω στη συνέντευξη! Πλέον στην εποχή μας είναι τόσες οι ανάγκες που παρουσιάζονται στην καθημερινότητα, που απαιτείται πιστεύω να έχεις στην κατοχή σου μια τέτοιου είδους συσκευή! Φυσικά, κάποιες εφαρμογές σημαντικές και must have είναι ένα GPS ή τα apps των αεροπορικών εταιρειών με τις οποίες πηγαινοέρχομαι για δουλειές.

Ας ξεκινήσουμε με τη μουσική, αφού είναι το βασικό μας αντικείμενο. Μία αγαπημένη ασχολία από μικρή ηλικία;
Ακριβώς! Παίζω πιάνο και κιθάρα από μικρή ηλικία και αργότερα σαν έφηβη τραγουδούσα με τους φίλους μου σε ένα μουσικό συγκρότημα! Αγαπώ πολύ τη μουσική ενώ δεν υπάρχει μέρα που να μην μαθαίνω και ένα καινούριο τραγούδι!

Από ό,τι έχω διαβάσει για σένα η μουσική υπήρχε πάντα μέσα στην οικογένεια. Ωστόσο δεν άφησες τα μαθήματα στην άκρη. Πέρασες στο Πανεπιστήμιο. Πιστεύεις ότι όταν θέλεις κάτι υπάρχει χρόνος για τα πάντα;
Ευτυχώς ή δυστυχώς στις μέρες μας έχουν μειωθεί πολύ οι ενεργές μέρες στα νυχτερινά κέντρα! Πλέον δύο μέρες τη βδομάδα είναι το στάνταρ! Όποτε φυσικά μένει χρόνος μέσα στην εβδομάδα, όχι μόνο για να σπουδάσεις σε ένα πανεπιστήμιο, αλλά γενικά για να είσαι υπέρ αυτού που λέμε «δια βίου μάθηση», δηλαδή να μην σταματάς ποτέ να μαθαίνεις καινούρια πράγματα, να ενημερώνεσαι και να μορφώνεσαι!

Συμμετέχεις και σε γκρουπ και στο School Wave, όπου κάτι αρχίζει να κινείται γύρω από σένα. Το είχες αντιληφθεί;
Πάντα ήξερα τι ήθελα να κάνω στη ζωή μου. Ήταν το μόνο πράγμα για το οποίο ήμουν σίγουρη! Δεν ήξερα πως αυτό θα γινόταν πράξη ή με ποια μορφή θα έπαιρνε σάρκα και οστά, αλλά άφησα τις εμπειρίες μου και την προσωπική δουλειά να με κατευθύνουν.

Και φτάνουμε στο 2014 όπου συμμετέχεις στο «The Voice of Greece» και γίνεσαι πιο γνωστή στο ευρύ κοινό. Πώς ήταν όλη αυτή η εμπειρία;
Ήταν φανταστικά! Σίγουρα για ένα 19χρονο κορίτσι είναι πολύ ωραίο να συμβαίνει κάτι τέτοιο! Όμως ήξερα ότι αυτό θα ήταν πρόσκαιρο αν δεν συνοδευόταν με προσωπική δουλειά και σωστές επιλογές.

Λίγο μετά την εμφάνισή σου ξεκινάει και το ταξίδι σου στη δισκογραφία. Για πες μας λίγο γι’ αυτά τα πρώτα βήματα που κάνεις.
Ξεκίνησα την επόμενη χρόνια με ένα συμβόλαιο στη MINOS EΜΙ και είχα πολύ όρεξη να δουλέψω. Κυκλοφορήσαμε κάποια singles και συνεχίζουμε την όμορφη συνεργασία μας μέχρι και σήμερα! Αισθάνομαι ότι πλέον είναι οικογένεια για μένα.

Ακολουθούν κι άλλα singles. Σχεδόν κάθε χρόνο και από ένα single. Πώς και δεν προέκυψε ένα ολοκληρωμένο άλμπουμ;
Όταν νιώσω έτοιμη να καταθέσω μια ολοκληρωμένη δουλειά όπως ακριβώς την έχω στο μυαλό μου θα το κάνω. Οι εποχές είναι πολύ διαφορετικές από ό,τι ήταν παλαιότερα και πλέον δεν βγαίνει ένας δίσκος απλά για να βγει (όπως μπορεί να συνέβαινε κάποτε), τα πράγματα έχουν δυσκολέψει αρκετά, αλλά αυτό κάνει και την κάθε επιλογή πιο ξεχωριστή.
Ίσως να προκύψει στο άμεσο μέλλον; Δεν θα αργήσει πολύ, αυτό είναι σίγουρο.

Και πάμε στο νέο σου single «Μεγάλα Λόγια». Πολύ πιο λαϊκός ήχος και πολύ πιο ώριμη εμφάνιση. Περνάς σε μία νέα σελίδα στην καριέρα σου;
Η ώριμη εμφάνιση συνοδεύεται και από τα πέντε χρόνια που πέρασαν από το παιχνίδι! Δεν είμαι 19 χρόνων (αν και θα ήθελα να μείνω πάντα μικρή), έχει αλλάξει και έχει ωριμάσει και η φωνή μου και αισθάνομαι μεγάλη ανάγκη να εκφράζομαι στη μητρική μου γλώσσα και να «ακούω» τα θέλω μου που συμβαδίζουν με τα βιώματά μου.

Έχεις συνεργαστεί με πολλούς καλλιτέχνες στη χώρα μας. Υπάρχει κάποιος ή κάποια που θα ήθελες να συνεργαστείς;
Έχω συνεργαστεί όντως με πολλούς άξιους καλλιτέχνες! Μέχρι τώρα ήθελα να δουλέψω πολύ με τον Σάκη Ρουβά και φέτος θα έχω την τύχη να το κάνω καθώς θα εμφανίζομαι και εγώ στο ΦΙΞ μαζί με τον Στέλιο Ρόκκο και τον Σάκη Ρουβά.

Ποια είναι τα σχέδιά σου για το μέλλον; Τι περιμένεις από εσένα για εσένα;
Να μην τα παρατάω ποτέ και να έχω πάντα όρεξη για καινούρια πράγματα και νέες ιδέες!

Πού μπορεί να σε βρει κανείς διαδικτυακά;
Στη σελίδα μου στο Instagram, την οποία και χειρίζομαι προσωπικά και απαντάω σε όλα τα μηνύματα.

Δες το video!