Σύγχρονα και ολοκληρωμένα πακέτα i-bank POS

Συντάκτης Δημοσιεύθηκε Τετάρτη, 24 Μαΐου 2017 Κατηγορία Master Topics
Από την Εθνική Τράπεζα.

Οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων και η πρωτοβουλία της πολιτείας για την καθιέρωση των ηλεκτρονικών συναλλαγών ευνοούν σήμερα την ανάπτυξη των δικτύων αποδοχής καρτών ίσως περισσότερο από ποτέ. Μετά και την τελευταία νομοθετική πρωτοβουλία, πολλές επιχειρήσεις θα σπεύσουν να επιλέξουν πάροχο και πακέτο υπηρεσιών, προκειμένου να είναι σε θέση να αποδέχονται συναλλαγές με κάρτες, ακόμα και για πρώτη φορά.

Λύσεις από την Εθνική Τράπεζα
Η Εθνική Τράπεζα δραστηριοποιείται έντονα στον τομέα αυτό, με βασικό προϊόν το i-bank POS. Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη λύση αποδοχής πιστωτικών, χρεωστικών και προπληρωμένων καρτών, ελληνικών και ξένων Τραπεζών με το σήμα των Διεθνών Οργανισμών MasterCard, VISA, Maestro και JCB. Η υπηρεσία i-bank POS προσφέρει δυνατότητα επιλογής της συσκευής POS που η επιχείρηση επιθυμεί, με σύγχρονα χαρακτηριστικά, όπως την –δημοφιλή τελευταία– δυνατότητα αποδοχής ανέπαφων συναλλαγών (Contactless). Τα i-bank POS τερματικά προσφέρουν σύνδεση μέσω Internet (TCP/IP) για πολύ γρήγορες συναλλαγές, και πληρούν όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις ασφαλείας (πρότυπο PCI V3.0).

Η επιχείρηση μπορεί να επιλέξει μεταξύ:
• σταθερών (επιτραπέζιων) τερματικών με ασπρόμαυρη ή έγχρωμη οθόνη
• Wi-Fi τερματικών για συναλλαγές εκτός ταμείου, εντός του χώρου της επιχείρησης
• τερματικών με GPRS ή 3G σύνδεση δεδομένων για απόλυτη φορητότητα

NBG-POS-ict220

Ευνοϊκοί όροι απόκτησης
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι όροι και τρόποι απόκτησης i-bank POS από την Εθνική Τράπεζα. Σήμερα, οποιαδήποτε ενδιαφερόμενη επιχείρηση μπορεί επιλέξει να αγοράσει ή να μισθώσει τερματικά, ή ακόμα να αποκτήσει κάποιο ειδικό πακέτο από την Εθνική Τράπεζα.

• Ενδεικτικά, η επιχείρηση μπορεί να επωφεληθεί από ένα πλήρες πακέτο υπηρεσιών, με ένα σταθερό τερματικό, από €3,90 τον μήνα, ή με €6,90 για ένα πλήρως φορητό τερματικό. Διευκρινίζεται ότι οι τιμές που αναφέρονται ισχύουν για αιτήματα που θα υποβληθούν έως τις 29 Σεπτεμβρίου 2017, ή μέχρις εξαντλήσεως των αποθεμάτων.

• Η αγορά ενός τερματικού θα κοστίσει από €99 (χωρίς ΦΠΑ και μηνιαίο κόστος συντήρησης) για ένα τερματικό που πραγματοποιεί απλές συναλλαγές (αγορά/ακύρωση αγοράς), ενώ η μίσθωση κοστίζει €69 (χωρίς ΦΠΑ και μηνιαίο κόστος συντήρησης).

• Για όλα τα τερματικά προσφέρεται πλήρης υποστήριξη, με δωρεάν αναβαθμίσεις λογισμικού και εξειδικευμένο τηλεφωνικό κέντρο.

• Η επιχείρηση έχει επίσης τη δυνατότητα να προσθέσει πλήθος υπηρεσιών αξίας, όπως προγράμματα αγορών με δόσεις, τηλεφωνικές και ταχυδρομικές παραγγελίες, αλλά και συμμετοχή στο πρόγραμμα συνολικής επιβράβευσης της Εθνικής Τράπεζας go4more.


Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Καρτών της Εθνικής Τράπεζας, κ. Γ. Χαντζανδρέου, δήλωσε για το i-bank POS: «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με την μέχρι στιγμής αποδοχή των λύσεων που προσφέρουμε στην αγορά. Το i-bank POS πέτυχε γιατί δημιουργήθηκε με γνώμονα τις ανάγκες των συνεργατών μας, και εξελίσσεται καθημερινά μαζί με αυτές. Οι συνθήκες είναι ιδιαίτερα απαιτητικές, και εμείς στην Εθνική Τράπεζα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για να προσφέρουμε ένα προϊόν σύγχρονο, πλήρες, και με τους πλέον συμφέροντες οικονομικούς όρους, σε κάθε μικρή ή μεγάλη επιχείρηση, έμπορο, επαγγελματία ή επιτηδευματία».


Προγράμματα που ταιριάζουν στις ανάγκες της επιχείρησης

Πολλές επιχειρήσεις διστάζουν να αποκτήσουν μια λύση, φοβούμενες το κόστος που θα πρέπει να αναλάβουν. Σήμερα η Εθνική Τράπεζα προσφέρει ένα ιδιαίτερα συμφέρον τιμολόγιο εκκαθάρισης συναλλαγών, είτε μέσω του κλασικού i-bank POS, είτε μέσω των νέων πακέτων/προγραμμάτων. Για παράδειγμα, στο πρόγραμμα i-bank POS economy, η επιχείρηση έχει σταθερό κόστος ανά μήνα, εάν δεν υπερβεί τον τζίρο συναλλαγών του πακέτου που έχει επιλέξει. Μαζί με αυτό, λαμβάνει σταθερό τερματικό για την αποδοχή συναλλαγών. Τo i-bank POS economy ξεκινάει από €6,90 ανά μήνα, για συναλλαγές έως €500, και η επιχείρηση μπορεί να επιλέξει να αναβαθμίσει το πρόγραμμά της. Η Εθνική Τράπεζα προσφέρει επίσης πολύ χαμηλή προμήθεια 0,50%, για την εκκαθάριση μικρών συναλλαγών έως €10 (micropayments), για μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Νέες πρωτοποριακές εφαρμογές
Πρόσφατα εξάλλου διατέθηκε στην αγορά και το i-bank Pay 4 Business, που αποτελεί μια σύγχρονη λύση αποδοχής συναλλαγών, με ελάχιστο κόστος (από €0 έως 0,30% επί της συναλλαγής για συναλλαγές άνω των €5 –τα πρώτα €1.000 συναλλαγών χωρίς προμήθεια).

Ταυτόχρονα, για επιχειρήσεις με ηλεκτρονικά καταστήματα (e-shops), η Εθνική Τράπεζα προσφέρει και την σύγχρονη πλατφόρμα i-bank e-commerce για την λήψη πληρωμών με κάρτες μέσω διαδικτύου, 24 ώρες το 24ωρο.


NBG-i-bank-POS-logo


Περισσότερες πληροφορίες στο www.nbg.gr