Γονικός έλεγχος στο FRITZ!Box 7590

Συντάκτης Δημοσιεύθηκε Παρασκευή, 01 Ιουνίου 2018 Κατηγορία Master Topics
Χρονικός περιορισμός και απαγόρευση πρόσβασης σε ιστοσελίδες.

Ο μόνιμος πονοκέφαλος των γονιών εν έτει 2018 είναι το Internet. Γιατί μπορεί να έχει αλλάξει τη ζωή μας προς το καλύτερο, ανοίγοντας νέους ορίζοντες στην ψυχαγωγία και κάνοντας την πρόσβαση στην πληροφορία και την επικοινωνία πιο εύκολη από ποτέ, όμως η αλόγιστη χρήση του από παιδιά και εφήβους μπορεί να δημιουργήσει πολυάριθμα προβλήματα.

Ευτυχώς, το FRITZ!Box 7590, το κορυφαίο modem/router της AVM, ενσωματώνει μαζί με τις πολυάριθμες λειτουργίες του, χρήσιμα εργαλεία γονικού ελέγχου. Έτσι, μπορείς να ρυθμίσεις ποιες ώρες μπορεί το παιδί σου να έχει πρόσβαση στο Internet, να ορίσεις συγκεκριμένο χρονικό όριο ανά ημέρα, να δημιουργήσεις blacklist με τα websites που δεν επιτρέπεται να επισκέπτεται, να μπλοκάρεις την χρήση συγκεκριμένων network applications και πολλά άλλα.

Αν τα παραπάνω σου ακούγονται βουνό, πρέπει να ξέρεις πως το FRITZ!OS κάνει τον γονικό έλεγχο παιχνιδάκι. Οι επιλογές γονικού ελέγχου είναι διαθέσιμες στην κατηγορία Internet > Filters. Εκεί, μπορείς να δεις τις συσκευές που είναι συνδεδεμένες στο δίκτυό σου με πρόσβαση στο Internet και το προφίλ πρόσβασης -στην προεπιλογή, η πρόσβαση είναι ελεύθερη. Εδώ, λοιπόν, μπορείς να αλλάξεις το Access Profile των συσκευών που χρησιμοποιούν τα παιδιά της οικογένειας, επιλέγοντας συγκεκριμένο προφίλ για τις συσκευές κάθε παιδιού.

FRITZBox-7590-Parental-Control-1
Κάνοντας κλικ στην καρτέλα Access Profiles, θα δεις τα τέσσερα προκαθορισμένα προφίλ του 7590. Για να δημιουργήσεις ένα νέο προφίλ πρόσβασης (προτιμότερο για κάθε παιδί ξεχωριστά), κάνε κλικ στο New Access Profile. Στη νέα σελίδα, δίνεις το επιθυμητό όνομα και μπορείς να ρυθμίσεις τις ημέρες και τις ώρες που επιτρέπεις την πρόσβαση στο Internet, καθώς και να ορίσεις ένα χρονικό όριο ανά ημέρα. Η επιλογή "shared budget" σημαίνει πως αν, για παράδειγμα έχεις ορίσει το συγκεκριμένο προφίλ σε όλες τις συσκευές που χρησιμοποιεί το παιδί (smartphone / laptop / παιχνιδομηχανή κλπ), τότε ο χρόνος χρήσης του Internet θα υπολογίζεται αθροιστικά σε αυτές τις συσκευές.

FRITZBox-7590-Parental-Control-2

Επιπλέον, μπορείς να επιλέξεις αν θέλεις να εφαρμόσεις φίλτρα για τις ιστοσελίδες (whitelist για να επιτρέπεις την πρόσβαση μόνο σε συγκεκριμένα websites ή blacklist για να απαγορεύεις την πρόσβαση σε συγκεκριμένα websites), να απαγορεύσεις την χρήση του guest δικτύου και να μπλοκάρεις συγκεκριμένες network εφαρμογές (όπως για παράδειγμα το κατέβασμα torrent).

FRITZBox-7590-Parental-Control-3

Όσο για τις λίστες, κάνοντας κλικ στην καρτέλα Lists, μπορείς να προσθέσεις ιστοσελίδες στο Permitted web sites (whitelist), Blocked web sites (blacklist) αλλά και Permitted IP addresses, επιλέγοντας Edit.

Μάθε περισσότερα για το FRITZ!Box 7590 εδώ.