Συνέντευξη: Χρήστος Καραγιαννάκης @ i-TECH4u

Συντάκτης Δημοσιεύθηκε Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2018 Κατηγορία Master Topics
Ο Chief Operating Officer της Κωτσόβολος μας μιλάει για τις εξελίξεις στο ΑΙ.

Με αφορμή το συνέδριο του Economist, «The artificially intelligent, Retail Sector, Delving into deep waters», που έλαβε χώρα πρόσφατα στο ξενοδοχείο Athenaeum InterContinental, είχαμε την ευκαιρία και τη χαρά να κάνουμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον κ. Χρήστο Καραγιαννάκη, Chief Operating Officer της Κωτσόβολος. Με δεδομένο πως η καινοτομία αποτελεί βασικό συστατικό ύπαρξης της Κωτσόβολος, η εταιρεία συμμετείχε στο συνέδριο ως Platinum χορηγός και εκπροσωπήθηκε από τον κ. Καραγιαννάκη, καθώς και από τον Αντιπρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο, Γιάννη Βασιλάκο.

Κε Καραγιαννάκη, είναι τελικά η τεχνητή νοημοσύνη το «next-big-thing» στον κόσμο της τεχνολογίας;
Θέλουμε να πιστεύουμε πως το «next-big-thing» είναι η ίδια η τεχνολογία. Τα social media, οι σύγχρονες μηχανές αναζήτησης και οι πλατφόρμες e-commerce με εκτεταμένες δυνατότητες personification οδηγούν τους καταναλωτές ολοένα και περισσότερο σε ένα αγοραστικό χαρακτήρα που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη και στην τεχνολογία εν γένει, τόσο σε online όσο και σε offline επίπεδο. Οι εξελίξεις της τεχνολογίας είναι ραγδαίες, και ενώ, ναι, πιστεύουμε πως η τεχνητή νοημοσύνη θα αλλάξει άρδην το περιβάλλον του λιανικού εμπορίου, θεωρούμε πως θα είναι απλά η αρχή για μία εντελώς διαφορετική πραγματικότητα. Αυτή της αυτοματοποίησης και της προσωποποιημένης εξυπηρέτησης.

Σε ποιο βαθμό θα λέγατε πως οι Έλληνες καταναλωτές είναι εξοικειωμένοι με την τεχνητή νοημοσύνη;
Οι Έλληνες ακολουθούν σε μεγάλο βαθμό τις νέες εξελίξεις. Η καθημερινότητα μας έχει οδηγήσει να αφομοιώνουμε όλοι πιο γρήγορα και κατ’ επέκταση να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις νέες τεχνολογίες στο έπακρο. Ακόμα και οι μεγαλύτερες γενιές, έχουν εξοικειωθεί με τα νέα δεδομένα, έχοντας μάλιστα να επικοινωνήσουμε με ένα ιδιαίτερα απαιτητικό κοινό.

Για να περάσουμε όμως και στο βασικό θέμα του συνεδρίου, πώς επηρεάζει η τεχνητή νοημοσύνη τον κόσμο της λιανικής;
Η ταχύτατη διείσδυση τεχνολογιών που συνδυάζουν τεχνητή νοημοσύνη και αναγνώριση φωνής, αλλάζουν ταχύτατα τον τρόπο που οι σημερινοί καταναλωτές διαδρούν με τα τεχνολογικά προϊόντα, αλλά και τον ψηφιακό κόσμο. Ο τρόπος με τον οποίο οι καταναλωτές ψάχνουν τα κατάλληλα προϊόντα ή τις υπηρεσίες έχουν οδηγήσει στην επιτακτική ανάγκη τα καταστήματα να «συμμορφωθούν» με αυτά τα νέα δεδομένα, και να δημιουργήσουν το απαραίτητο περιβάλλον, καθιστώντας για παράδειγμα το voice recognition αναγκαίο τόσο σε Online όσο και σε Offline επίπεδο. Παράλληλα, θα αλλάξει και την ίδια την παραγωγική διαδικασία και ολόκληρη την εφοδιαστική αλυσίδα. Έχουμε ήδη ξεκινήσει τη χρήση machine learning τεχνολογιών για την πρόβλεψη της ζήτησης, τη βελτιστοποίηση του πλάνου των παραγγελιών, της αποτελεσματικότητας των καταστημάτων, της εκπαίδευσης του κατάλληλου προσωπικού.

Συνεπώς, οι καταναλωτές βγαίνουν κερδισμένοι, μιας και θα απολαμβάνουν ακόμα καλύτερη εξυπηρέτηση...
Οι καταναλωτές φυσικά και βγαίνουν κερδισμένοι. Έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν προσωποποιημένες προτάσεις, ανάλογα με το μέρος που μένουν, τις ανάγκες τους ή τις συνήθειές τους. Ανοίγεται μπροστά τους μία εντελώς νέα πραγματικότητα, ικανή να ικανοποιήσει όλα τα γούστα.

Μια λογική ανησυχία, είναι πως η ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης στη λιανική θα οδηγήσει σε λιγότερες θέσεις εργασίας. Πιστεύετε πως ισχύει κάτι τέτοιο;
Πιστεύουμε πως θα αλλάξει η «φύση» των εργαζομένων. Εξακολουθούμε να πιστεύουμε πως οι εταιρείες λιανικής θα συνεχίσουν να είναι ένας από τους πιο σημαντικούς εργοδότες. Η αλλαγή έγκειται στις δεξιότητες του ανθρώπινου δυναμικού και στις γνώσεις που θα απαιτούνται από αυτό. Η εξειδίκευση στα μαθηματικά, της στατιστικής, των big data analytics του προγραμματισμού, της γραφιστικής, του marketing και της επικοινωνίας θα είναι κάποια από τα απαραίτητα στοιχεία της νέας γενιάς των εργαζομένων. Σε κάθε περίπτωση, όμως, θεωρούμε πως το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα θα επιτυγχάνεται πάντα από το συνδυασμό των φυσικών & ψηφιακών καναλιών πώλησης.

Ποιο είναι το όραμά σας, λοιπόν, για την Κωτσόβολος του μέλλοντος;
Η Κωτσόβολος ήταν πάντα πρωτοπόρος στην εισαγωγή των νέων τεχνολογιών, και αυτό είναι κάτι που δεν θα αλλάξει. Η εξέλιξη και η ανανέωση των φυσικών & ψηφιακών της μέσων δημιουργεί σταδιακά το περιβάλλον εκείνο που θα μπορέσει να αφομοιώσει στο έπακρο τα νέα δεδομένα. Δίνουμε μεγάλη έμφαση στην εξυπηρέτηση των πελατών μας από όλα τα υπάρχοντα μέσα και στην προσφορά μία μοναδικής εμπειρίας εντός και εκτός καταστημάτων. Σε αυτό το δρόμο θα κινηθούμε, αφομοιώνοντας τα νέα δεδομένα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.