TVs σε άλλη Διάσταση

Συντάκτης Δημοσιεύθηκε Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2010 Κατηγορία Master Topics

Δεν χωράει πλέον καμία αμφιβολία: το μέλλον της οικιακής ψυχαγωγίας έχει τρεις διαστάσεις.

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ;

Οι τηλεοράσεις αυτών των σελίδων (και όλες όσες κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά γενικότερα) εκμεταλλεύονται το σύστημα «ενεργού κλείστρου» για να δημιουργήσουν την ψευδαίσθηση του 3D – σε αντίθεση με τον κινηματογράφο που χρησιμοποιείται το σύστημα «πόλωσης», μιας και τα γυαλιά είναι οικονομικότερα. Στο σύστημα ενεργού κλείστρου, λοιπόν, η τηλεόραση προβάλει ταχύτατα μια εικόνα για το αριστερό σου μάτι και μια για το δεξί, ενώ ταυτόχρονα τα γυαλιά ενεργού κλείστρου συγχρονίζονται με την οθόνη μέσω υπερύθρων, «κλείνοντάς» σου ουσιαστικά κάθε φορά το μάτι που δεν πρέπει να δει την εικόνα. Το αποτέλεσμα είναι πολύ καθαρές 3D εικόνες, με αρκετά ζωντανά χρώματα, όμως είναι απαραίτητος μεγάλος ρυθμός ανανέωσης της οθόνης, γεγονός που καθιστά τις «παλιές» τηλεοράσεις μη συμβατές.

 

ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ

Η επόμενη μεγάλη ιδέα στο 3D, είναι η δημιουργία τηλεοράσεων που μπορούν να προβάλλουν 3D χωρίς την ύπαρξη ειδικών γυαλιών. Φαντάσου κάτι αντίστοιχο με την οθόνη του Nintendo 3DS ή της Fujifilm Real 3D W3, όμως σε πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις. Το πρόβλημα βέβαια της συγκεκριμένης τεχνολογίας είναι ότι πρέπει να βρίσκεσαι σε συγκεκριμένο σημείο μπροστά απ’ την οθόνη, έτσι ώστε να μπορείς να απολαύσεις το 3D εφέ – και μάλλον θα περάσουν αρκετά χρόνια ακόμα μέχρι να εξαλειφθεί. Κι αν ανησυχείς μήπως με τα γυαλιά ενεργού κλείστρου φαίνεσαι αστείος, πολύ σύντομα θα κυκλοφορήσουν τα πρώτα designer μοντέλα με την υπογραφή των Oakley και Calvin Klein.

 

 

Samsung LED C8000 

Η Samsung είναι μια απ’ τις πρώτες εταιρείες που κυκλοφόρησε 3D τηλεοράσεις και η σειρά LED C8000 αποτελεί μια απ’ τις πιο ολοκληρωμένες προτάσεις. Εντυπωσιάζει με το πολύ λεπτό της προφίλ και τη στιλάτη βάση της, ενώ η τεχνολογία 3D HyperReal Engine υπόσχεται απόλυτο ρεαλισμό, με πλούσια χρώματα και μεγάλο βάθος εικόνας. Επιπλέον, είναι εφοδιασμένη με Internet@TV, που φέρνει τον κόσμο του Internet στην τηλεόρασή σου μέσα από έξυπνα widgets. Τέλος, η λειτουργία PVR σού επιτρέπει να γράψεις τηλεοπτικά προγράμματα συνδέοντας ένα USB stick σε μια απ’ τις δύο διαθέσιμες θύρες.

Διάθεση: Samsung, 801-11-7267864, www.samsung.com Τιμή: από €1.999

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Ίντσες: 40”, 46”, 55” ● Ανάλυση: Full HD ● Τεχνολογία: Edge-lit LED ● Θύρες HDMI: 4 ● USB: 2 (μουσική, φωτογραφίες, βίντεο) ● Δέκτης MPEG-4: Ναι ● Internet: Ναι (Ethernet/προαιρετικό Wi-Fi)

 

Toshinba WL768DG

 

Η Jacob Jensen Design έβαλε το χεράκι της στον σχεδιασμό αυτής της Toshiba και δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως είναι η πιο όμορφη τηλεόραση που έχουμε δει απ’ την εταιρεία μέχρι σήμερα. Ευτυχώς, η εμφάνιση συνοδεύεται από ουσία και η λειτουργία 3D Auto Calibration εξασφαλίζει ιδανικές συνθήκες για παρακολούθηση τρισδιάστατων κινηματογραφικών ταινιών. Παράλληλα η ποιότητα εικόνας σε συμβατικό 2D υλικό είναι άριστη χάρη στις λειτουργίες AutoView και Resolution+, ενώ διαθέτει ενσωματωμένο Wi-Fi και δέκτες για λήψη επίγειων ψηφιακών, καλωδιακών αλλά και δορυφορικών καναλιών – τα αναλογικά φυσικά εννοούνται.

Διάθεση: Intersys, 210-9554000, www.intersys.gr Τιμή: από €1.799

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Ίντσες: 40”, 46”, 55” ● Ανάλυση: Full HD ● Τεχνολογία: Edge-lit LED ● Θύρες HDMI: 4 ● USB: 2 (μουσική, φωτογραφίες, βίντεο) ● Δέκτης MPEG-4: Ναι ● Internet: Ναι (Ethernet/Wi-Fi)

 

Sony BRAVIA LX900

Οι BRAVIA LX900 ανήκουν στη σειρά Signature της Sony, που αντιπροσωπεύει την επόμενη γενιά οικιακής ψυχαγωγίας, με ενσωματωμένο Wi-Fi, 3D ικανότητες και μινιμαλιστική σχεδίαση Monolithic Design. To BRAVIA Internet Video σου δίνει πρόσβαση σε διαδικτυακές υπηρεσίες και πλούσιο online multimedia υλικό, για να μη χρειάζεται να τρέχεις στον υπολογιστή σου κάθε φορά που θέλεις να δεις ένα βίντεο απ’ το YouTube. Η ποιότητα των γυαλιών ενεργού κλείστρου είναι άψογη και η τεχνολογία Motionflow 200Hz Pro με Image Blur Reduction εγγυάται ομαλή κίνηση σε σκηνές γρήγορης δράσης και αθλητικά.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Διάθεση: Sony, 801-11-92000, www.sony.gr Τιμή: από €2.500

Ίντσες: 40”, 52”, 60” ● Ανάλυση: Full HD ● Τεχνολογία: Edge-lit LED ● Θύρες HDMI: 4 ● USB: 1 (μουσική, φωτογραφίες, βίντεο) ● Δέκτης MPEG-4: Ναι ● Internet: Ναι (Ethernet/Wi-Fi)

 

LG LX9500

Έχοντας στην φαρέτρα της ένα Reddot Design Award 2010, η στιλάτη LX9500 είναι μια τηλεόραση με αυτοπεποίθηση και δεν το κρύβει. Ο borderless σχεδιασμός της εξαλείφει τον χώρο μεταξύ του πλαισίου και της οθόνης και οι 3D εικόνες μοιάζουν να ξεπηδούν στο καθιστικό σου. Επιπλέον, η τεχνολογία TruMotion 400Hz υπόσχεται ότι το 3D υλικό δεν θα παρουσιάζει το φαινόμενο «crosstalk» και η πιστοποίηση THX εγγυάται  ότι οι επιδόσεις της είναι κορυφαίες. Παρόλο που είναι αρκετά λεπτή, χρησιμοποιεί full-array LED οπίσθιο φωτισμό, για ποιότητα εικόνας που θα σε καθηλώσει, όποια κι αν είναι η πηγή.

Διάθεση: LG Electronics, 801-11-200900, www.lge.com/gr Τιμή: από €2.649

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Ίντσες: 47”, 55” ● Ανάλυση: Full HD ● Τεχνολογία: Full-array LED ● Θύρες HDMI: 4 ● USB: 2 (μουσική, φωτογραφίες, βίντεο) ● Δέκτης MPEG-4: Ναι ● Internet: Ναι (Ethernet/προαιρετικό Wi-Fi)

 

Panasonic VT20E

Η πρόταση της Panasonic είναι η μοναδική σ’ αυτές τις σελίδες που δεν είναι τεχνολογίας LCD. Οι plasma παίρνουν την εκδίκησή τους στη 3D εποχή, μιας και τα πάνελ τους υπερτερούν στην ταχύτητα ανανέωσης καρέ. Πάρε για παράδειγμα το 13ης γενιάς πάνελ της Panasonic. Η τεχνολογία 600Ηz Sub-field Drive σου δίνει τη δυνατότητα να απολαύσεις εξαιρετικής ευκρίνειας κινούμενες και σταθερές εικόνες 3D ανάλυσης 1080p. Όπως και η LG, διαθέτει πιστοποίηση THX για κορυφαία αναπαραγωγή των κινηματογραφικών ταινιών ενώ το σύστημα Viera Cast φέρνει το διαδικτυακό multimedia περιεχόμενο στο καθιστικό σου.

Διάθεση: Intertech, 210-9692300, www.panasonic.gr Τιμή: από €1.799

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Ίντσες: 42”, 46”, 50”, 65” ● Ανάλυση: Full HD ● Τεχνολογία: Plasma ● Θύρες HDMI: 4 ● USB: 2 (μουσική, φωτογραφίες, βίντεο) ● Δέκτης MPEG-4: Ναι ● Internet: Ναι (Ethernet/προαιρετικό Wi-Fi)

Δες φωτογραφίες!