Hands-on: TP-Link Wi-Fi Smart Plug

Συντάκτης Δημοσιεύθηκε Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017 Κατηγορία Gadgets
Μια πρίζα πιο έξυπνη απ' τις συνηθισμένες.

Τα προϊόντα που υπόσχονται να κάνουν τα σπίτια μας «έξυπνα» θα μας απασχολούν όλο και περισσότερο από εδώ και στο εξής. Κι αυτό επειδή οι προτάσεις στην κατηγορία του smart home έχουν αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, ενώ ταυτόχρονα οι τιμές τους έχουν γίνει πιο προσιτές και τα πλεονεκτήματα για τους καταναλωτές σιγά-σιγά πιο ξεκάθαρα.

Σ' αυτή την προϊοντική κατηγορία, λοιπόν, ανήκει και το Wi-Fi Smart Plug, που φέρει την υπογραφή της φημισμένης για τα δικτυακά της προϊόντα, TP-Link. Λείπει, όμως, μια έξυπνη πρίζα απ' τον εξοπλισμό του σπιτιού σου; Μπορείς να βγάλεις το δικό σου συμπέρασμα, διαβάζοντας τις παρακάτω γραμμές.


Η ΠΡΩΤΗ ΕΠΑΦΗ
Στο κουτί του Wi-Fi Smart Plug (HS100) δεν θα βρεις πολλά. Περιλαμβάνει μόνο την πρίζα -όχι πως χρειάζεται οτιδήποτε περισσότερο για να λειτουργήσει- και τον απαραίτητο, σύντομο οδηγό εγκατάστασης. Η ποιότητα κατασκευής της έξυπνης πρίζας είναι άψογη και μοιάζει να μπορεί να αντέξει στην πορεία του χρόνου. Εξάλλου, το πιθανότερο είναι πως μετά την εγκατάστασή της, δεν θα χρειαστεί να την μετακινήσεις ξανά για μεγάλο χρονικό διάστημα.


ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΧΡΗΣΗΣ
Για να εκμεταλλευτείς τις δυνατότητες του Wi-Fi Smart Plug, καθώς και για την αρχική ρύθμιση της συσκευής, θα πρέπει να κατεβάσεις την εφαρμογή TP-Link Kasa, που είναι διαθέσιμη τόσο για Android, όσο και για iOS smartphones. Εφόσον το smartphone σου είναι συνδεδεμένο στο οικιακό σου Wi-Fi δίκτυο (2.4GHz), μπορείς να ξεκινήσεις την εφαρμογή και να ακολουθήσεις τις οδηγίες, ώστε τελικά να συνδέσεις στο ίδιο δίκτυο την έξυπνη πρίζα της TP-Link. Κάπου εδώ πρέπει να σημειώσουμε πως για να μπορείς να διαχειριστείς την έξυπνη πρίζα ενώ βρίσκεσαι εκτός σπιτιού, θα πρέπει υποχρεωτικά να δημιουργήσεις έναν λογαριασμό TP-Link Cloud, κάτι που σου υπενθυμίζει έτσι κι αλλιώς η εφαρμογή Kasa.

TP-Link-Smart-WiFi-Plug

Στην πράξη, λοιπόν, το Wi-Fi Smart Plug μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με διάφορες οικιακές συσκευές. Μπορείς να συνδέσεις σε αυτό ένα φωτιστικό δαπέδου, έναν αφυγραντήρα/υγραντήρα, ένα θερμαντικό σώμα κατά τη διάρκεια του χειμώνα, έναν ανεμιστήρα το καλοκαίρι, τα φωτάκια του χριστουγεννιάτικου δέντρου κλπ. Εφόσον, για παράδειγμα, το θερμαντικό σώμα ή το φωτιστικό είναι στο "on" και συνδεθεί στην έξυπνη πρίζα, η διαχείρισή του γίνεται πολύ πιο εύκολη, μέσω της εφαρμογής Kasa από το smartphone σου.

Θέλεις ενώ αράζεις στον καναπέ να ενεργοποιήσεις το θερμαντικό σώμα του υπνοδωματίου για να ζεστάνει τον χώρο μέχρι τη στιγμή που θα πέσεις για ύπνο, χωρίς να κουνηθείς από τη θέση σου; Να βάλεις τη μηχανή του espresso ή την τοστιέρα το πρωί να ζεσταίνεται ενώ δεν έχεις ακόμα σηκωθεί από το κρεβάτι; Να ανάβει αυτόματα και σε καθημερινή βάση το φωτιστικό σου κατά τη δύση του ηλίου και να σβήνει κάθε πρωί; Ξεχνάς συχνά την τοστιέρα στην πρίζα και θέλεις να απενεργοποιείται αυτόματα μετά από ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα; Όλα τα παραπάνω είναι εφικτά με την έξυπνη πρίζα TP-Link WiFi Smart Plug, σε συνδυασμό με την εφαρμογή Kasa. Ο προγραμματισμός είναι απλός και κατανοητός μέσα από το περιβάλλον της εφαρμογής.


ΣΥΝΟΨΙΖΟΝΤΑΣ
Με το Wi-Fi Smart Plug της TP-Link μπορείς να κάνεις το πρώτο βήμα για να γίνει το σπίτι σου λίγο πιο έξυπνο. Το προσιτό κόστος απόκτησης (για παράδειγμα, στα καταστήματα Κωτσόβολος διατίθεται στα €36,90) και η ευκολία χρήσης το καθιστούν ιδανική επιλογή για μια πρώτη γνωριμία με το Smart Home. Λόγω του είδους του προϊόντος είναι λογικό πως τα σενάρια χρήσης δεν είναι αμέτρητα, όμως σε κάποιες περιπτώσεις θα σου λύσει τα χέρια. Αξίζει να σημειώσουμε πως στην ελληνική αγορά διατίθεται και το μοντέλο HS110, με δυνατότητα παρακολούθησης της κατανάλωσης ενέργειας σε πραγματικό χρόνο.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « BenQ i500 iLuv - myMusic »