Νέα Panasonic Lumix GH5

Συντάκτης Δημοσιεύθηκε Πέμπτη, 05 Ιανουαρίου 2017 Κατηγορία Technology News
Η απόλυτη κάμερα για 4Κ βίντεο.

Μετά από ένα σύντομο teaser στην περασμένη έκθεση Photokina, η Panasonic προχώρησε στα αποκαλυπτήρια της πολυαναμενόμενης Lumix GH5 στο πλαίσιο της CES. Στα τεχνικά χαρακτηριστικά, η Micro Four Thirds GH5 ενσωματώνει έναν νέο αισθητήρα χωρίς φίλτρο low-pass, για περισσότερη λεπτομέρεια στις εικόνες, υποστηρίζοντας ISO έως 25.600.

Ταυτόχρονα, η εταιρεία υπόσχεται δύο φορές ταχύτερη εστίαση σε σύγκριση με τη Lumix GH4, με 225 σημεία εστίασης. Διαθέτει επίσης διπλό σύστημα σταθεροποίησης εικόνας, που συνδυάζει οπτική σταθεροποίηση δύο αξόνων σε επιλεγμένους φακούς με οπτική σταθεροποίηση τριών αξόνων στο σώμα της μηχανής, για πιο καθαρές φωτογραφίες και σταθερά βίντεο.

Panasonic-Lumix-GH5-back

Ωστόσο, το σημαντικότερο ίσως χαρακτηριστικό της, είναι πως μπορεί να γράψει 4Κ βίντεο στα 60 fps, με 10-bit 4:2:2 χρώμα (μέσω αναβάθμισης firmware που θα είναι διαθέσιμο το καλοκαίρι). Οι κάτοχοι της μηχανής θα μπορούν να αποθηκεύσουν φωτογραφίες ανάλυσης 18MP από 4Κ βίντεο και αξίζει επίσης να σημειώσουμε πως διαθέτει σώμα ανθεκτικό στα καιρικά φαινόμενα, υποδοχή για δύο κάρτες SD, OLED οπτικό εικονοσκόπιο, αρθρωτή οθόνη LCD 3,2 ιντσών, Wi-Fi και Bluetooth. Όσο για την αυτονομία της μπαταρίας, μια φόρτιση είναι αρκετή για τη λήψη περίπου 410 φωτογραφιών.

Panasonic-Lumix-GH5-top

Με τέτοια χαρακτηριστικά, βέβαια, είναι προφανές πως η Lumix GH5 δεν απευθύνεται στο μέσο χρήστη, γι' αυτό και το κόστος στην αγορά των Η.Π.Α. έχει οριστεί στα $1999,99 (μόνο για το σώμα). Η διάθεσή της στις πρώτες αγορές θα ξεκινήσει κοντά στα τέλη Μαρτίου.

Δες το video!