Αποχωρεί από την Xiaomi ο Hugo Barra

Συντάκτης Δημοσιεύθηκε Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2017 Κατηγορία Technology News
Επιστροφή στη Silicon Valley.

Η αποχώρηση του Hugo Barra από τη Google και η έναρξη της συνεργασίας του με την Xiaomi ήταν μια απ' τις μεγαλύτερες ειδήσεις του 2013. Τώρα, περίπου τρεισήμισι χρόνια μετά, ο Hugo Barra ανακοίνωσε μέσα από μια ανάρτηση στο Facebook την αποχώρησή του από την Xiaomi.

Σύμφωνα με τον Barra, η ανάληψη των καθηκόντων του στην Xiaomi με στόχο να την μετατρέψει από μια startup σε έναν υπολογίσιμο παγκόσμιο παίκτη στον χώρο της τεχνολογίας, ήταν η μεγαλύτερη πρόκληση της ζωής του. Ωστόσο, παρά την επιτυχημένη πορεία της εταιρείας, η απόσταση που τον χώριζε από τους φίλους και τη Silicon Valley -από το «σπίτι» του- είχε αρνητικό αντίκτυπο στη ζωή και άρχισε να επηρεάζει την υγεία του.

Έτσι, ο Hugo Barra αποφάσισε να αφήσει πίσω του την Κίνα και να επιστρέψει στις Η.Π.Α., κάνοντας πρώτα ένα διάλειμμα πριν αναλάβει έναν νέο ρόλο σε κάποια εταιρεία τεχνολογίας. Θεωρεί, βέβαια, πως αυτή τη στιγμή η Xiaomi βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο αναφορικά με την παγκόσμια επέκτασή της, ενώ ο CEO της εταιρείας, Lei Jun, του ζήτησε να διατηρήσει έναν συμβουλευτικό ρόλο στη Xiaomi επ' αόριστον.

Ενδεικτικά, αξίζει να αναφέρουμε πως το 2012, η Xiaomi είχε πετύχει πωλήσεις 7,5 εκ. smartphones, ενώ το 2014 οι συνολικές πωλήσεις smartphones εκτοξεύθηκαν στα 61 εκ. Πρόσφατα, η Xiaomi έκανε επίσημα πρεμιέρα και στην ελληνική αγορά, μέσω της Info Quest Technologies, που αποτελεί τον τοπικό αντιπρόσωπο της εταιρείας.