Το Street View στο ηφαίστειο Ambrym

Συντάκτης Δημοσιεύθηκε Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2017 Κατηγορία Technology News
Tου συμπλέγματος Vanuatu.

Η Google μας δίνει από σήμερα τη δυνατότητα να περιηγηθούμε μέσω Google Street View στον κρατήρα Marum -μια από τις μεγαλύτερες λίμνες λάβας στο κόσμο, στο νησί Ambrym του συμπλέγματος Vanuatu. Πρόκειται για ένα αρχιπέλαγος 80 μικροσκοπικών νησιών, γεμάτα πλούσια βλάστηση, ζούγκλες, παρθένες παραλίες με μαύρη άμμο και 9 ηφαίστεια.

Για να καταγραφούν οι συγκλονιστικές λήψεις αυτού του θαύματος της φύσης, η Google συνεργάστηκε με τους Geoff Mackley και Chris Horsly, που είναι εξειδικευμένοι εξερευνητές. «Καταδύθηκαν» 400 μέτρα στον κρατήρα Marum με τον Street View Trekker και συνέλεξαν φωτογραφίες 360 μοιρών από το ηφαίστειο, τη λίμνη λάβας αλλά και του γενικότερου τοπίου.

Google-street-view-vanuatu

Ο Geoff Mackley, εξερευνητής, δήλωσε για την εμπειρία του: «Συνειδητοποίησα πόσο ασήμαντοι είναι οι άνθρωποι όταν βρέθηκα δίπλα σε αυτήν την τεράστια λίμνη λάβας που βράζει».

Με το Street View μπορείς να περιπλανηθείς στους δρόμους 81 χωρών και να επισκεφθείς ιστορικά και φυσικά αξιοθέατα σε όλο τον κόσμο, όπως το Εθνικό Πάρκο Samburu στην Κένυα, το Grand Canyon, ή τα Great Walks στην Νέα Ζηλανδία. Σήμερα, για πρώτη φορά, το Street View πηγαίνει κάτω από την επιφάνεια της Γης, κυριολεκτικά στην καρδιά της.

Απόλαυσε την εξερεύνηση του κρατήρα Marum και του χωριού Endu του Vanuatu στο Ambrym.