Από την HTC στη Google περνάει η ομάδα του Pixel

Συντάκτης Δημοσιεύθηκε Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2017 Κατηγορία Technology News
Έναντι $1,1 δισ.

Σε μια σημαντική συμφωνία προχώρησαν η Google και η HTC. Σε αντίθεση με τις φήμες των τελευταίων μηνών που έγιναν ακόμη πιο έντονες τις τελευταίες εβομάδες, η HTC τελικά θα συνεχίσει να υφίσταται ως κατασκευαστής smartphones. H Google θα αγοράσει από την εταιρεία το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης που ασχολείται με την ανάπτυξη των προϊόντων της (όπως τα Pixel και Pixel XL) έναντι $1,1 δισ. σε μετρητά. Σύμφωνα με τον CFO της HTC, Peter Shen, αυτό σημαίνει πως σχεδόν οι μισοί από τους 4.000 εργαζόμενους στο R&D τμήμα της θα συνεχίζουν την καριέρα τους στη Google. Επιπλέον, η Google θα έχει μια μη-αποκλειστική άδεια χρήσης για σχέδια και πατέντες πνευματικής ιδιοκτησίας της HTC.

Στην πράξη, αυτό σημαίνει πως οι άνθρωποι του R&D που παραμένουν στην HTC, από εδώ και στο εξής θα επικεντρωθούν στην ανάπτυξη των δικών της smartphones, προϊόντων εικονικής πραγματικότητας κ.α. Επιπλέον, η εταρεία αποκτά μια σημαντικά ένεση ρευστότητας, μιας και τα οικονομικά αποτελέσματα των τελευταίων τριμήνων δεν ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικά.

Όσο για τη Google, η εταιρεία με αυτή την κίνηση καθιστά σαφές πως θα συνεχίσει να ενισχύει την επένδυσή της στην παραγωγή hardware. Κάτι που επιχείρησε να κάνει ξανά στο παρελθόν με την εξαγορά της Motorola (στη μέση ενός πολέμου για τις πατέντες), όμως η εταιρεία μέσα σε λίγα χρόνια κατέληξε στα χέρια της Lenovo.