Η μεγάλη έκθεση για την εικόνα και την τεχνολογία ανοίγει τις πύλες της στο κοινό

Συντάκτης Δημοσιεύθηκε Δευτέρα, 01 Απριλίου 2019 Κατηγορία Technology News
Παρασκευή 5 Απριλίου από τις 11:00 το πρωί.

Η IMAGE+TECH & PHOTOVISION 2019, η μεγαλύτερη έκθεση για την εικόνα και την τεχνολογία, ανοίγει τις πύλες της στο κοινό την Παρασκευή 5 Απριλίου από τις 11:00 το πρωί. Όλοι όσοι αγαπούν την τέχνη της φωτογραφίας αλλά και οι λάτρεις των τεχνολογικών εξελίξεων θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν από κοντά στην συναρπαστική εμπειρία του imaging.

Η έκθεση συγκεντρώνει σχεδόν το σύνολο των εταιρειών του Imaging της Ελλάδας και αποτελεί για μια ακόμη φορά πόλο έλξης και σημείο συνάντησης για τους επαγγελματίες και ερασιτέχνες, για τον κόσμο της φωτογραφίας, του video και του printing αλλά και όλων των σύγχρονων μέσων οπτικής επικοινωνίας. Οι επισκέπτες θα ενημερωθούν και θα αποκομίσουν πλήρη για τις τάσεις του ευρύτερου κλάδου κατά τα πρότυπα των μεγάλων διεθνών εκθέσεων.

Περισσότεροι από 100 εκθέτες παρουσιάζουν προϊόντα τεχνολογίας στους εξής τομείς: φωτογραφικός εξοπλισμός και αξεσουάρ για ερασιτεχνική και επαγγελματική χρήση έτσι όπως διαμορφώνεται από τα πιο σύγχρονα μοντέλα φωτογραφικών μηχανών και φακών, εξοπλισμός studio, συστήματα φωτισμού, συστήματα photofinishing, εξοπλισμός εργαστηρίων και minilab, χημικά και αναλώσιμα, εξοπλισμός και αξεσουάρ video για ερασιτεχνική και επαγγελματική χρήση (monitor, desktop επεξεργασία, home cinema), εργαστήρια επεξεργασίας και εκτύπωσης, ψηφιακά και αναλογικά άλμπουμ αλλά και η σύγχρονη και μελλοντική όψη του imaging όπως εκφράζεται από τον κόσμο των smartphones και των έξυπνων ψηφιακών συσκευών, το gaming κ.α.

Η έκθεση πέραν της εμπορικής πλευράς της, έχει σημαντική πολιτιστική και επιμορφωτική διάσταση επιβεβαιώνοντας το ρόλο της σύγχρονης οπτικής επικοινωνίας και της φωτογραφίας ως της νεώτερης τέχνης και πλαισιώνεται από καλλιτεχνικές εκθέσεις, επαγγελματικά workshop και ανοικτές συζητήσεις. Αναλυτικότερα θα παρουσιάζεται η πολυπρόσωπη ομαδική έκθεση «Η ΠΟΛΗ ΜΟΥ» στην οποία συμμετέχουν μετέχουν φωτογραφικές ομάδες, σύλλογοι και μεμονωμένοι δημιουργοί από όλη την Ελλάδα, η μεγάλη αναδρομική έκθεση με τα Polaroid του διακεκριμένου φωτογράφου μόδας Κώστα Κορωναίου, αλλά και άλλες εκθέσεις μεμονωμένων καλλιτεχνών και φωτογραφικών φορέων. Ακόμα, κατά τη διάρκεια της έκθεσης στο επίπεδο Ε, διεξάγονται επιμορφωτικά σεμινάρια, workshops, ανοικτές παρουσιάσεις ευρείας θεματολογίας για επαγγελματίες και ερασιτέχνες. Σε πολλά περίπτερα οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να φωτογραφίζουν happenings, μοντέλα και να συμμετέχουν σε κληρώσεις και διαγωνισμούς. Επίσης το Σάββατο 6 Απριλίου στις 18.00 στην Αίθουσα Ε1, θα πραγματοποιηθεί η ανοικτή συζήτηση για τα 30 ΧΡΟΝΙΑ του περιοδικού ΦΩΤΟγράφος και θα ακολουθήσει γιορτή για τα 30 χρόνια του περιοδικού στο stand C2.

Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, του ΣΕΚΑΦ και του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους εκθέτες καθώς και τo αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων: http://www.photovision.gr και http://imageandtech.gr/

Ωράριο Λειτουργίας:
Παρασκευή 5/4: 11:00-21:00
Σάββατο 6/4: 11:00-21:00
Κυριακή 7/4: 11:-00-21:00