Η Canon παρουσιάζει τον φακό RF 24-240mm F4-6.3 IS USM

Συντάκτης Δημοσιεύθηκε Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2019 Κατηγορία Technology News
Εξαιρετικά ευέλικτος και συμπαγής, φακός zoom 10x για το EOS R System.

Η Canon επεκτείνει τη γκάμα των φακών RF, με την κυκλοφορία του RF 24-240mm F4-6.3 IS USM, του νεότερου φακού που απευθύνεται στους ενθουσιώδεις δημιουργούς, που ξεκινούν το ταξίδι τους με το EOS R System. Προτεινόμενος από τον διαπρεπή Canon Ambassador και φωτογράφο δράσης Richard Walch, αυτός ο συμπαγής φακός προσφέρει τεράστιες δημιουργικές δυνατότητες χάρη στο εύρος zoom 24-240mm 10x, το οποίο βοηθά στην καταγραφή εικόνων πλήρους καρέ εξαιρετικής ποιότητας. Έχοντας κατά νου όσους παρακινούνται από τη δημιουργική έκφραση μέσω της φωτογραφίας, ειδικά για τον τομέα της ταξιδιωτικής φωτογραφίας, ο συγκεκριμένος φακός είναι ιδιαίτερα ευέλικτος, συλλαμβάνοντας κάθε λεπτομέρεια, από την ευρυγώνια θέση μέχρι και τη θέση τηλεφακού, για κοντινές λήψεις εντυπωσιακής ποιότητας.

Ακολουθώντας την ανακοίνωση για την ανάπτυξη έξι φακών RF, το Φεβρουάριο και την πρόσφατη κυκλοφορία του RF 85mm F1.2L USM, ο RF 24-240mm F4-6.3 IS USM είναι ο δεύτερος φακός που εισάγεται στην αγορά από την Canon το 2019 και διαθέτει το υψηλότερο zoom στη νέα σειρά. Και οι έξι φακοί RF θα προσφέρουν εκπληκτική ποιότητα και ευελιξία για όσους επιζητούν την τέλεια λήψη με το EOS R System.

Εντυπωσιακό και προσιτό zoom πλήρους καρέ
Με βάρος μόλις 750g, ο φορητός και μικρού μεγέθους RF 24-240mm F4-6.3 IS USM επιτυγχάνει μια εκπληκτική αναλογία μεταξύ βάρους και κάλυψης εστιακού μήκους. Χάρη στο zoom 10x, την ικανότητα προσαρμογής σε διάφορες εστιακές αποστάσεις και το ρυθμιζόμενο διάφραγμα f/4-6.3, αυτός ο φακός αποτελεί την ιδανική επιλογή για τους ενθουσιώδεις, δημιουργικούς φωτογράφους, που επιδιώκουν τη μεγαλύτερη δυνατή ευελιξία από τη φωτογραφική μηχανή EOS RP και το σύστημα φακών RF.

Προσφέροντας στους φωτογράφους διευρυμένους ορίζοντες δημιουργικότητας, ο RF 24-240mm F4-6.3 IS USM με το ευρυγώνιο εστιακό μήκος των 24mm είναι τέλειος για ομαδικές φωτογραφίες και φωτογραφίες αστικών τοπίων, ενώ παράλληλα, στη θέση τηλεφακού των 240mm αποδεικνύεται ιδανικός για αθλητικές λήψεις μέσων αποστάσεων, εκδηλώσεων, άγριας φύσης και ανθρώπων. Χάρη στο εγχάρακτο με διαμάντι δαχτυλίδι εστίασης και ελέγχου και το μεγάλο δαχτυλίδι για zoom με δυνατότητα κλειδώματος και περιστροφής 100°, ο RF 24-240mm F4-6.3 IS USM δίνει στους χρήστες άμεσο, επακριβή έλεγχο, για να καταγράφουν όλα τα όμορφα και ενδιαφέροντα θέματα που παρατηρούν γύρω τους, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο λήψης. Η μεγάλη διάμετρος και η μικρή απόσταση εστίασης στο πίσω μέρος του συστήματος πρόσδεσης RF επιτρέπει στο φακό να διαθέτει σχεδίαση με μεγάλα οπτικά μέρη στο πίσω μέρος, μεγιστοποιώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την ποιότητα εικόνας και επομένως επιτρέποντας στους φωτογράφους να εκφράζουν το απόγειο της δημιουργικότητάς τους.

Εξαιρετική ποιότητα εικόνας με AF και σταθεροποίηση
Χάρη στο σύστημα σταθεροποίησης εικόνας στα πέντε στοπ, ο RF 24-240mm F4-6.3 IS USM αποτελεί τον πρώτο φακό πλήρους καρέ με δυναμική σταθεροποίηση εικόνας - Dynamic IS, που προσφέρει στους φωτογράφους εκπληκτική σταθερότητα για λήψεις με κράτημα στο χέρι, ακόμα και με χαμηλές ταχύτητες κλείστρου, δυνατότητα που επιτρέπει στους φωτογράφους να διευρύνουν τα όρια της δημιουργικότητάς τους. Αυτό το βασικό χαρακτηριστικό επιτρέπει την καταγραφή κρυστάλλινων εικόνων σε χαμηλό φωτισμό και σταθερό βίντεο, το οποίο έχει έλεγχο διαφράγματος 1/8 στοπ, τέλειο για αυθόρμητες λήψεις φωτογραφιών και βίντεο, εν κινήσει. Χάρη στο σύστημα αυτόματης εστίασης Nano USM, που συνδυάζει τα οφέλη των συστημάτων STM και ring USM, με κάλυψη κατά 88 τοις εκατό οριζοντίως επί 100 τοις εκατό καθέτως στο κάδρο, με Dual Pixel CMOS AF, ο φακός είναι γρήγορος, αθόρυβος και με ομαλή λειτουργία κατά τις βιντεοσκοπήσεις, επιτρέποντας στους φωτογράφους να επιτύχουν ποιοτικά αποτελέσματα σε αυτόν τον τομέα.

Πολυτελής εμφάνιση και αίσθηση, που ταιριάζει απόλυτα στο EOS R System
Ο φακός RF 24-240mm F4-6.3 IS USM A συνδυάζεται απόλυτα με το νεότερο μέλος της οικογένειας φωτογραφικών μηχανών mirrorless της Canon, την πανάλαφρη πλήρους καρέ EOS RP, δίνοντας την ευκαιρία στους ενθουσιώδεις δημιουργούς να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις πλούσιες δυνατότητες του EOS R System, με έναν φακό ειδικά φτιαγμένο για αυτό. Το EOS R System, που εμφανίστηκε στην αγορά τον Σεπτέμβριο του 2018, αποδίδει ασυναγώνιστη οπτική υπεροχή, διαθέτει την ταχύτερη αυτόματη εστίαση στον κόσμο καθώς και την ταχύτερη επικοινωνία μεταξύ φωτογραφικής μηχανής και φακού, χάρη στο νέας σχεδίασης σύστημα πρόσδεσης RF. Η υψηλή απόδοση, η έξοχη εργονομία και η ανώτερου επιπέδου και χωρίς παραχωρήσεις, ποιότητα εικόνας, παραμένουν στον πυρήνα του EOS R System και αυτός ο φακός δεν αποτελεί εξαίρεση.

Ο Canon Ambassador και φωτογράφος δράσης και αθλητικών γεγονότων Richard Walch ολοκλήρωσε πρόσφατα ένα 12-ήμερο ταξίδι κατά μήκος των Νορβηγικών ακτών από το Bergen στο Kirkenes. Στο σακίδιό του είχε και έναν RF 24-240mm F4-6.3 IS USM.

Αναφορικά με τη χρήση του φακού, ο Walch σχολίασε: « Ήθελα να πάρω μαζί μου αυτόν το φακό στο ταξίδι μου, για να δοκιμάσω τις πραγματικές του δυνατότητες. Η αποστολή μου ήταν να βρω την αντίθετη προοπτική: από τη γη στο νερό και από το νερό στη γη. Δεδομένης της μεγάλης του ευελιξίας, ήθελα να έχω μαζί μου αυτόν το φακό, ειδικά για εκείνες τις γρήγορες και αυθόρμητες φωτογραφίες της στιγμής, καθόλη τη διάρκεια του ταξιδιού μου. Η ομορφιά της Νορβηγίας σε αφήνει άναυδο, και όταν βρίσκεσαι σε τέτοιο μαγευτικό μέρος, αισθάνεσαι την υποχρέωση να αναδείξεις το τοπίο σε όλο του το μεγαλείο, αποδίδοντάς το με εξαιρετική απεικόνιση. Αυτός ο φακός είναι το τέλειο ταξιδιωτικό εργαλείο και η ιδανική επιλογή για τους φωτογράφους που εισέρχονται στον κόσμο του EOS R System, αφού είναι μικρού μεγέθους και ελαφρύς, ωστόσο δεν κάνει παραχωρήσεις στην ποιότητα. Για όσους θέλουν να διευρύνουν τους δημιουργικούς τους ορίζοντες εν κινήσει, θα πρότεινα ανεπιφύλακτα τον RF 24-240mm F4-6.3 IS USM ».

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τις εμπειρίες των Canon Ambassadors με τον RF 24-240mm F4-6.3 IS USM στον δικτυακό τόπο:
https://www.canon-europe.com/pro/stories/richard-walch-rf-24-240mm-f4-6.3-is-usm/