Νέες φωτογραφικές μηχανές από τη Sony

Συντάκτης Δημοσιεύθηκε Τρίτη, 11 Μαΐου 2010 Κατηγορία Technology News

Η απάντηση της εταιρείας στο σύστημα Micro Four Thirds.

Δύο νέες φωτογραφικές μηχανές ανακοίνωσε η Sony, τις NEX-5 και NEX-3. Σύμφωνα με την εταιρεία πρόκειται για δύο πολύ μικρές DSLR με εναλλάξιμους φακούς, έτσι ώστε οι φωτογραφίες υψηλής ποιότητας να γίνουν προσιτές σε όλους.

Οι μηχανές NEX-5 και NEX-3 της Sony προσφέρουν ποιότητα εικόνας DSLR και ταχύτατες λήψεις, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν μπορείς να τις έχεις συνέχεις μαζί σου. Με τον ενσωματωμένο λεπτό φακό "pancake", είναι εύκολο να χωρέσουν ακόμα και στην τσέπη του τζάκετ ή την τσάντα σου. Επιπλέον, διαθέτουν ένα νέο, έξυπνο και απίστευτα εύχρηστο περιβάλλον χρήστη, που βασίζεται στον περιστροφικό δακτύλιο Jog Dial και σε πλήκτρα. Υπάρχει, επίσης, ένας οδηγός λήψης επί της οθόνης με πρακτικές συμβουλές που διευκολύνουν τη λήψη καλύτερων φωτογραφιών χωρίς κόπο.

Οι νέες ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές NEX-5 και NEX-3 διαθέτουν αισθητήρα Exmor APS HD CMOS μεγέθους DSLR 14,2 ενεργών megapixel. Πολύ μεγαλύτερος απ’ τον αισθητήρα των compact φωτογραφικών μηχανών, είναι το κλειδί για λεπτομερείς φωτογραφίες ποιότητας DSLR με εξαιρετικά χαμηλό θόρυβο. Παράλληλα, η NEX-5 γράφει κρυστάλλινο βίντεο Full HD (1080i) σε φορμά AVCHD, ενώ η NEX-3 γράφει βίντεο ανάλυσης 720p σε φορμά MPEG4 HD. Τέλος, η NEX-5 διαθέτει περίβλημα από μαγνήσιο. Και οι δύο φωτογραφικές, θα είναι διαθέσιμες εντός του καλοκαιριού.