Sony Cyber-shot WX30: Ποιότητα και δημιουργικότητα στα χέρια σου

Συντάκτης Δημοσιεύθηκε Τρίτη, 26 Ιουλίου 2011 Κατηγορία Technology News

Με Clear Image Zoom μέχρι και 10x στη μέγιστη ανάλυση και «καλλιτεχνική» λειτουργία Picture Effect.

Δελτίο Τύπου

Με τη WX30, το νέο μοντέλο ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής της σειράς Cyber-shot™ από τη Sony, θα αιχμαλωτίζετε κάθε σημαντική σας στιγμή σε φωτογραφίες ποιότητας DSLR, σε Full HD βίντεο και σε εκπληκτικές 3D εικόνες.

Cyber-shotWX30

Η Super-compact Cyber-shot™ WX30 με τις ελκυστικές καμπύλες, σας προσφέρει μια δελεαστική ποικιλία από εκπληκτικούς τρόπους για να απαθανατίσετε με ευκολία τις αγαπημένες σας στιγμές: φωτογραφίες με ποιότητα DSLR, Full HD βίντεο και απίστευτες εικόνες 3D. Είναι επίσης η πρώτη Cyber-shot™ της σειράς W, η οποία διαθέτει μεγάλη ευρεία Xtra Fine LCD οθόνη αφής 7,5 εκ. (3”), για άνετο χειρισμό.

Η Cyber-shot™ WX30 διαθέτει αισθητήρα Exmor R™ CMOS των 16.2 megapixel, αλλά και τη νέα τεχνολογία ‘By Pixel Super Resolution’, η οποία μεγαλώνει το εύρος του zoom στο 10x χωρίς απώλειες στην ποιότητα της εικόνας, και στη μέγιστη ανάλυση του αισθητήρα (16.2 εκατομμύρια pixels). Αυτό το πανεύκολο στη χρήση μοντέλο αποτελεί την πρώτη Cyber-shot™ η οποία διαθέτει τη νέα λειτουργία Picture Effect, που διευρύνει τις καλλιτεχνικές δυνατότητες χωρίς την ανάγκη λογισμικού επεξεργασίας εικόνας.

 

Καλύτερες φωτογραφίες από ποτέ και εγγραφή Full HD βίντεο

Η WX30 διαθέτει τον αισθητήρα υψηλής ευαισθησίας Exmor R™ CMOS με την ανάλυση των 16.2 ενεργών megapixel. Έτσι, είτε τραβάτε φωτογραφίες, είτε Full HD βίντεο, θα σας ανταμείψει με εκπληκτική λεπτομέρεια εικόνας και πολύ χαμηλά επίπεδα ψηφιακού θορύβου, ακόμη και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Η νέα λειτουργία ‘Clear Image Zoom’, στη σειρά φωτογραφικών μηχανών Cyber-shot™ενισχύει τη μεγέθυνση χωρίς να ελαττώνει τον αριθμό των pixels στην τελική εικόνα. Η μοναδική τεχνολογία της Sony, ‘By Pixel Super Resolution’ ενισχύει ακόμη περισσότερο το 5x οπτικό zoom της WX30, επιτρέποντας τη λήψη εικόνων πλήρους ανάλυσης (16.2 megapixels) με ένα zoom έως και 10x.

Η τεχνολογία ‘By Pixel Super Resolution’ βελτιώνει επίσης, σημαντικά την ποιότητα των φωτογραφιών που τραβάτε κατά τη διάρκεια εγγραφής βίντεο. Με ένα πάτημα στο κουμπί του κλείστρου, η λειτουργία ‘Dual Rec’ καταγράφει φωτογραφίες μεγέθους 12 megapixel, με εκπληκτικές λεπτομέρειες, χωρίς να χρειαστεί να διακόψετε την εγγραφή του Full HD βίντεο.

Η λειτουργία SteadyShot Active Mode* βελτιώθηκε με ένα επιπλέον ηλεκτρονικό σύστημα σταθεροποίησης εικόνας –τόσο για κάθετες, όσο και οριζόντιες κινήσεις– και αντισταθμίζει το κούνημα της μηχανής όταν τραβάτε Full HD βίντεο με την WX30. Σε οποιαδήποτε ρύθμιση του zoom, θα απολαύσετε εξαιρετικά, ευκρινή σταθερά βίντεο, ακόμη και αν τραβάτε σκηνές, ενώ περπατάτε.

Η λειτουργία Intelligent Sweep Panorama έχει πλέον δυνατότητα λήψης HR (High Resolution), επιτρέποντάς σας να δημιουργήσετε πανοραμικές εικόνες μεγέθους 42.9 megapixel που κόβουν την ανάσα. Απλά σαρώστε τη σκηνή περιστρέφοντας τη μηχανή: στη συνέχεια, απολαύστε το αποτέλεσμα αφού τη συνδέσετε σε μια HD TV, ή κάντε zoom-in στην εικόνα στο PlayStation®3 για να αποκαλύψετε και την παραμικρή λεπτομέρεια.

Η λειτουργία 3D Still Image εξασφαλίζει συγκλονιστικές φωτογραφίες 3D, χωρίς να χρειάζεστε καμιά τεράστια, ογκώδη μηχανή με στερεοσκοπικούς φακούς. Απλά πατήστε μια φορά το κουμπί του κλείστρου: Η λειτουργία 3D Still Image φροντίζει να τραβήξει ένα ζεύγος καρέ σε γρήγορη διαδοχή, αφού επεξεργαστεί την πληροφορία για το βάθος πεδίου, ώστε να δημιουργήσει μια εντυπωσιακή τρισδιάστατη φωτογραφία. Οι λειτουργίες 3D Sweep Panorama και Sweep Multi Angle αποτελούν επιπλέον επιλογές που προσφέρει η WX30 για τρισδιάστατες λήψεις.

 

Εκπληκτικό αποτέλεσμα με εύκολο τρόπο

Η λειτουργία Picture Effect κάνει το ντεμπούτο της στη σειρά φωτογραφικών μηχανών Cyber-shot™ με την WX30, διευρύνοντας τις καλλιτεχνικές επιλογές σας με μια σειρά από ενσωματωμένα στη μηχανή εφέ. Δεν χρειάζεστε κανενός είδους λογισμικό επεξεργασίας εικόνας. Απλά πιέστε το κουμπί του κλείστρου και θα εμφανιστούν επτά επιλογές για να διαλέξετε το εφέ που επιθυμείτε: HDR Painting, Rich-tone Monochrome, Miniature, Toy Camera, Partial Colour, Pop Colour και Soft High-key. 

Η WX30 είναι μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, η οποία επιτρέπει στον καθένα να επιτύχει, με απλό τρόπο, ποιότητα φωτογραφιών παρόμοια με αυτή που επιτυγχάνεται με μηχανές DSLR. Η λειτουργία Superior Auto mode αναγνωρίζει μια μεγάλη γκάμα από συνθήκες λήψης, ρυθμίζοντας την έκθεση και τις άλλες παραμέτρους για ένα αποτέλεσμα επαγγελματικού στυλ, με φωτογραφίες χαμηλού ψηφιακού θορύβου και υψηλού δυναμικού εύρους.

Η νέα compact, Cyber-shot™ WX30 της Sony με το υπέροχο στυλ, θα είναι διαθέσιμη στην αγορά από τον Οκτώβριο του 2011.

 

Cyber-shotWX30: Βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά

Μοντέλο

DSC-WX30

Ενεργά Pixel

Περίπου 16.2 Megapixel

Αισθητήρας εικόνας

Τύπου 1/2.3 (7.77 mm) “Exmor R™ CMOS”

Επεξεργαστής

BIONZ

Φακός

“Carl Zeiss Vario-Tessar”

Zoom

5x (οπτικό) / 10x Clear Image Zoom στη μέγιστη ανάλυση

Ευρυγώνια λήψη 25 mm

ISO

3200

Λειτουργία Intelligent Sweep Panorama

Ναι

Λειτουργία 3D Sweep Panorama

Ναι

Λειτουργία Sweep Multi Angle

Ναι

Μέγεθος οθόνης LCD

7,5 εκ. (3.0”)

Διάρκεια μπαταρίας

115 λεπτά (230 λήψεις) – Κατά τα πρότυπα της CIPA με την LCD ενεργοποιημένη

Σύστημα σταθεροποίησης εικόνας

Optical SteadyShot

Εγγραφή βίντεο

Full HD 1080/50i φορμά AVCHD

Εσωτερική μνήμη

Περίπου 19 MB

Διαστάσεις σε χλστ. κατά προσέγγιση (ΠxΥxΒ)

92,2 x 51,9 x 19,1

Βάρος (μόνο σώμα, χωρίς κάρτα μνήμης και μπαταρία)

Περίπου 100 γραμ.

Διαθέσιμα χρώματα

Μαύρο, Ασημί, Χρυσό, Ροζ και Βιολετί