Αυτό είναι το iPhone 4S

Συντάκτης Δημοσιεύθηκε Τρίτη, 04 Οκτωβρίου 2011 Κατηγορία Technology News

Το νέo smartphone της Apple.

Το event της Apple στις εγκαταστάσεις της στο Cupertino ολοκληρώθηκε και η εταιρεία παρουσίασε τον πολυαναμενόμενο διάδοχο του iPhone 4 –μετά από αμέτρητα στατιστικά στοιχεία και νέες πληροφορίες για τις σειρές iPod– ονόματι τελικά  iPhone 4S.

Δυστυχώς για τους απανταχού fans της Apple που περίμεναν εναγωνίως ένα iPhone με μεγαλύτερη οθόνη και νέο design, το νέο iPhone 4S είναι εμφανισιακά ολόιδιο με το iPhone 4. Η σημαντικότερη βέβαια διαφορά σε σύγκριση με τον προκάτοχό του, βρίσκεται στο εσωτερικό του και δεν είναι άλλη απ’ το διπύρηνο chip A5 της εταιρείας, με επτά φορές ταχύτερα γραφικά.

Η Apple υπόσχεται επίσης πολύ καλύτερη αυτονομία: 8 ώρες ομιλίας σε 3G, 14 ώρες ομιλίας σε 2G, 6 ώρες σερφάρισμα σε 3G και 9 σε Wi-Fi, 10 ώρες αναπαραγωγής βίντεο και 40 ώρες αναπαραγωγής μουσικής. Όσο για την κάμερα του iPhone 4S, αναβαθμίστηκε στα 8MP, ενώ διαθέτει CMOS αισθητήρα οπίσθιου φωτισμού για 73% περισσότερο φως, διάφραγμα f/2.4 και βελτιωμένη ταχύτητα λήψης κατά 33%. Παράλληλα το iPhone 4S είναι ικανό να πραγματοποιήσει λήψεις βίντεο ανάλυσης 1080p, με σταθεροποίηση εικόνας για βίντεο που δεν σου προκαλούν ναυτία.

Τα νέα χαρακτηριστικα του iPhone 4S δεν σταματούν όμως εδώ, αφού το ολοκαίνουριο smartphone της Apple θα είναι εφοδιασμένο με ένα απ’ τα πιο εξελιγμένα συστήματα φωνητικών εντολών που έχουμε δει ποτέ –μπορείς να το αποκαλείς Siri. Το Siri σου επιτρέπει να ενεργοποιείς το ξυπνητήρι, να διαβάζεις τα emails σου, να απαντάς σε μηνύματα, να πραγματοποιείς αναζητήσεις στο Internet, να μαθαίνεις πληροφορίες για τον καιρό, μιλώντας ουσιαστικά στο iPhone 4S. Εντυπωσιακό, όμως το αν τελικά θα το χρησιμοποιείς συστηματικά, είναι μια εντελώς διαφορετική ιστορία. Αρχικά θα υποστηρίζει μόνο Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά –και η Apple διευκρίνησε πως βρίσκεται σε beta στάδιο.

Όσο για την ημερομηνία κυκλοφορίας, το iPhone 4S θα κυκλοφορήσει 14 Οκτωβρίου σε Η.Π.Α., Καναδά, Αυστραλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Γερμανία και Ιαπωνία, 28 Οκτωβρίου σε 22 επιπλέον χώρες (η Ελλάδα δυστυχώς δεν βρίσκεται ανάμεσά τους) και σε 70 χώρες πριν το τέλος του έτους (σε εκδόσεις 16GB, 32GB και 64GB). Οι τιμές για την αγορά των H.Π.Α. παραμένουν ίδιες με αυτές του iPhone 4, το οποίο θα συνεχίσει να κυκλοφορεί, μαζί με το iPhone 3GS. Για την ακρίβεια, είναι η πρώτη φορά που θα κυκλοφορούν τρία διαφορετικά μοντέλα iPhone ταυτόχρονα.

Τέλος, δεν πρέπει να παραλείψουμε να αναφέρουμε πως το iOS 5 θα είναι διαθέσιμο για iPhone 4, iPhone 3GS, iPad 2, iPad και iPod Touch τρίτης και τέταρτης γενιάς από τις 12 Οκτωβρίου, ενώ την ίδια ημερομηνία θα γίνει και το επίσημο λανσάρισμα της υπηρεσίας iCloud.

Δες το video!