Sony a37 με τεχνολογία ημιδιαπερατού καθρέφτη

Συντάκτης Δημοσιεύθηκε Δευτέρα, 21 Μαΐου 2012 Κατηγορία Technology News

Full-time continuous AF 7fps και Full HD βίντεο.

Δελτίο Τύπου

Εξερευνήστε τον δημιουργικό κόσμο της ποιοτικής απεικόνισης και των εναλλασσόμενων φακών με τη νέα φωτογραφική μηχανή SLT-A37 με τεχνολογία Ημιδιαπερατού καθρέφτη της Sony. Αυτή η τόσο ελαφριά, εύχρηστη και πολύ οικονομική φωτογραφική μηχανή α37 διευρύνει τις καλλιτεχνικές επιλογές όλων, όσοι ξεφεύγουν από την compact μηχανή τους τύπου point-and-shoot (δηλαδή μηχανή για λήψη φωτογραφιών χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια).

Η μοναδική τεχνολογία Ημιδιαπερατού καθρέπτη της Sony προσφέρει έναν ισχυρό συνδυασμό ταχείας λήψης, αυτόματης εστίασης phase detection χωρίς διακοπή και συνεχούς live προεπισκόπησης εικόνων, ακόμα και όταν τραβάτε βίντεο Full HD (50i/25p). Το σύστημα ακριβείας αυτόματης εστίασης 15 σημείων διαθέτει 3 σταυροειδείς αισθητήρες και με τη λειτουργία Object Tracking AF κρατάει σε έντονη εστίαση πρόσωπα και γρήγορα κινούμενα αντικείμενα. Με την SLT-A37 θα συλλάβετε όλη την ένταση και την ομορφιά των σημαντικών στιγμών σας, από την αγωνία του αγώνα, μέχρι τα αυθόρμητα οικογενειακά πορτρέτα.

Με την τεχνολογία Ημιδιαπερατού καθρέπτη, η φωτογραφική μηχανή α37 μπορεί να «πιάνει» τη δράση σε κλάσματα δευτερολέπτου με άψογα εστιασμένες εικόνες. Η λειτουργία Tele-zoom Continuous Advance Priority AE μεγεθύνει το κεντρικό τμήμα της εικόνας του αισθητήρα και προσφέρει απόλυτα λεπτομερείς φωτογραφίες σε ταχύτητες έως και 7 κάδρα το δευτερόλεπτο, ακόμα και όταν το αντικείμενό σας κινείται.

Το καδράρισμα και η εστίαση είναι πλέον απόλαυση με το υψηλής ανάλυσης σκόπευτρο Tru-Finder™, που φτάνει, ή ακόμα και ξεπερνά, τις δυνατότητες πολλών άλλων οπτικών σκοπεύτρων. Αυτό το ανώτερης απόδοσης ηλεκτρονικό σκόπευτρο με υψηλή ανάλυση 1440 χιλιάδων dots, εξαιρετική αντίθεση και 100% κάλυψη πεδίου, προσφέρει τις ίδιες απίστευτες λεπτομέρειες και την ίδια καθαρότητα με την SLT-A57 που κυκλοφόρησε πρόσφατα. Επιπλέον, υπάρχει μία ειδική λειτουργία που συμβάλλει στην άνετη χρήση του Tru-Finder™ για όσους φορούν γυαλιά.

Είναι πολύ εύκολο να δώσετε ένα επαγγελματικό ρετουσάρισμα στις λήψεις σας. Χρησιμοποιείστε είτε το Tru-Finder™, είτε την οθόνη Clear Photo LCD με γωνία κλίσης 6,7 εκ. (2,7"), για να βλέπετε σε πραγματικό χρόνο τις προσαρμογές στην έκθεση ή άλλες δημιουργικές ρυθμίσεις.

Η α37 δίνει τη δυνατότητα σε άπειρους φωτογράφους να έχουν άριστης ποιότητας αποτελέσματα, χωρίς κόπο. Η λειτουργία Auto Portrait Framing αναγνωρίζει τη θέση του μοντέλου σας και «κροπάρει» τη σκηνή για να συνθέσει όμορφα πορτρέτα υψηλής ανάλυσης, με τον συνθετικό κανόνα των τρίτων. Η τεχνολογία By Pixel Super Resolution Technology της Sony διασφαλίζει ότι τα κομμένα και ζουμαρισμένα πορτρέτα διατηρούν ακέραια τα pixels και κολακεύουν το μοντέλο σας.

Παλαιότερα για να έρθετε πιο κοντά στη δράση, έπρεπε να έχετε μαζί σας ισχυρούς τηλεφακούς. Τώρα, όμως, μπορείτε να απολαμβάνετε κοντινές λήψεις υψηλής ποιότητας με τη λειτουργία Clear Image Ζουμ 2x, η οποία διπλασιάζει την ενεργή μεγέθυνση του φακού σας. Η μοναδική τεχνολογία By Pixel Super Resolution Technology της Sony προσφέρει εκπληκτικές λεπτομέρειες, τόνους και υφές στις εικόνες. Είναι ιδανική τόσο για τα ταξίδια σας, όσο και την καθημερινότητά σας, και σας προσφέρει μέγιστο εστιακό μήκος χωρίς το επιπλέον hardware.

Ο αισθητήρας Exmor™ APS HD CMOS με 16,1 ενεργά megapixel, που διαθέτει η α37, συλλαμβάνει ιδιαίτερα λεπτομερείς και με χαμηλό ψηφιακό θόρυβο φωτογραφίες και βίντεο Full HD. Επίσης, σε συνδυασμό με τον τελευταίας τεχνολογίας επεξεργαστή εικόνων BIONZ, που επεκτείνει το εύρος της ευαισθησίας σε ISO 100-16000, εμπλουτίζει τις επιλογές σας για ατμοσφαιρικές λήψεις χαμηλού φωτισμού χωρίς φλας. Το SteadyShot INSIDE, που είναι κοινό χαρακτηριστικό σε όλες τις φωτογραφικές μηχανές τύπου α SLT, περιορίζει τους κραδασμούς μέχρι 4,0 stop για πιο καθαρές εικόνες με τη μηχανή στο χέρι, χρησιμοποιώντας οποιοδήποτε φακό A-mount.

Με την α37, δεν θα χρειάζεται πλέον να μαντεύετε ποιές είναι οι κατάλληλες ρυθμίσεις για να έχετε τέλεια αποτελέσματα σε κάθε περίσταση. Η λειτουργία Superior Auto αναγνωρίζει «έξυπνα» ένα μεγάλο εύρος σκηνών και αντικειμένων, προσαρμόζοντας την έκθεση και άλλες ρυθμίσεις για επιτυχημένα αποτελέσματα χωρίς κόπο.

 

Τηλεφακός ζουμ SAL18135 A-mount 18-135mm F3.5-5.6

Το κατάλληλο ταίρι για την α37 είναι ο νέος τηλεφακός ζουμ SAL18135, που προσφέρει ένα μεγάλο εύρος ζουμ, κατά προσέγγιση 8x, σε έναν compact φακό, τον οποίο μπορείτε να παίρνετε μαζί σας όπου πηγαίνετε. Ιδανικός σύντροφος για ταξίδια, για φωτογραφίες στο δρόμο και για καθημερινές λήψεις. Με το σχεδιασμό του φακού SAM διασφαλίζεται η ομαλή, ταχεία και αθόρυβη λειτουργία αυτόματης εστίασης, ενώ η Άμεση Χειροκίνητη Εστίαση επιτρέπει τον ακριβή συντονισμό της εστίασης για πιο εκλεπτυσμένα αποτελέσματα.

Δώστε το προσωπικό σας στίγμα, με την πλήρη γκάμα από θήκες και άλλα στιλάτα πρακτικά αξεσουάρ για την α37. Το ημίσκληρο προστατευτικό φύλλο PCK-LM11 για την LCD οθόνη της μηχανής έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για να εφαρμόζει τέλεια σε αυτήν. Όλα όσα χρειάζονται οι δραστήριοι φωτογράφοι βρίσκονται στο κιτ με αξεσουάρ ACC-FW1A, που περιλαμβάνει μία επιπλέον επαναφορτιζόμενη μπαταρία NP-FW50 και μία μικρή και εύχρηστη θήκη ταξιδίου LCS-AMB, η οποία προφυλάσσει την α37 και ταυτόχρονα σας παρέχει άμεση πρόσβαση σε αυτήν.

Η νέα φωτογραφική μηχανή SLT-A37 με τεχνολογία Ημιδιαπερατού Καθρέπτη από τη Sony θα είναι διαθέσιμη στην αγορά από τα τέλη Μαΐου 2012.

 

Βασικές προδιαγραφές

Χαρακτηριστικά

SLT-A37

Τύπος

Ψηφιακή φωτογραφική μηχανή με εναλλασσόμενους φακούς τεχνολογίας Ημιδιαπερατού Καθρέπτη

Συμβατότητα φακών

Σύστημα φακών A-mount. Λειτουργεί επίσης και με φακούς Minolta και Konica Minolta AF.

Αισθητήρας εικόνας

Αισθητήρας Exmor™ APS HD CMOS με 16,1 ενεργά megapixel τύπου APS-C (23,5 x15,6 χλστ.)

Επεξεργαστής

Επεξεργαστής εικόνας BIONZ™

Εύρος ευαισθησίας ISO

ISO 100 – 16000 (φωτογραφίες)

Εγγραφή βίντεο HD

Full HD AVCHD 1920 x 1080 50i*/25p; MP4 1440 x 1080 25fps

*έξοδος αισθητήρα εικόνας 25fps

Ηλεκτρονικό σκόπευτρο

Ηλεκτρονικό σκόπευτρο TruFinder™ με ενεργή ανάλυση 1.440.000 dot κατά προσέγγιση (μέγιστο) και κάλυψη 100% πεδίου

Οθόνη LCD

Clear Photo LCD 6,7 εκ. (2,7") με ανάλυση 230.000 dot, κλίση προς τα επάνω ή κάτω

Ψηφιακό ζουμ

Clear Image Ζουμ: Περίπου 2x (φωτογραφίες)

Smart Zoom: Περίπου 1,4/2x (φωτογραφίες)

Ψηφιακό Ζουμ: Περίπου 4x (φωτογραφίες/ταινίες)

SteadyShot™ INSIDE

Ναι

Σύστημα Αυτόματης Εστίασης (AF)

Σύστημα TTL phase detection AF 15 σημείων με 3 διασταυρούμενους αισθητήρες, λειτουργία Object Tracking AF

Picture Effect

11 τύπους εφέ (15 διαβαθμίσεις): Posterization (Colour, B/W), Pop Colour, Retro Photo, Partial Colour (R,G,B,Y), High Contrast Monochrome, Toy Camera, Soft High-key, Soft Focus, HDR Painting, Rich-tone Monochrome, Miniature

Λειτουργία Continuous Burst Shooting

Μέχρι 7 κάδρα ανά δευτερόλεπτο (Λειτουργία Tele-zoom Continuous Advance Priority AE)

Μέχρι 5,5 κάδρα ανά δευτερόλεπτο (πλήρης ανάλυση)

Διάρκεια μπαταρίας (φωτογραφίες)

Περίπου 450 λήψεις (σκόπευτρο) / περίπου 500 λήψεις (οθόνη LCD) (Μετρήσεις CIPA)

Ενσωματωμένο φλας

GN10 (σε μέτρα με ISO 100)

Άλλα χαρακτηριστικά

Λειτουργίες Auto Portrait Framing και Self-Portrait, Face Detection και Smile Shutter, Superior AUTO, Sweep Panorama (2D/3D), Auto HDR, DRO, Hand-held Twilight mode, Creative Styles

Μέσα αποθήκευσης

Memory Stick PRO Duo / Memory Stick PRO-HG Duo, SD / SDHC / SDXC

Διαστάσεις (Π x Υ x Β)

Κατά προσέγγιση 124,4 χλστ × 92 χλστ× 84,7 χλστ (χωρίς τις προεξοχές)

Βάρος

Κατά προσέγγιση  448 γρ. (μόνο το σώμα)

Κατά προσέγγιση 506 γρ. (με μπαταρία και Memory Stick PRO Duo)

Παρεχόμενο λογισμικό

PlayMemories Home, Image Data Convertor