Υποστήριξη βίντεο στο Instagram

Συντάκτης Δημοσιεύθηκε Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2013 Κατηγορία Technology News

Σύντομα κλιπ 15 δευτερολέπτων με καλλιτεχνικά φίλτρα.

Σε μια προσπάθεια να αντεπιτεθεί στο Twitter και το Vine, το Facebook ανακοίνωσε μια νέα υπηρεσία για το Instagram, ονόματι «Video on Instagram». Έτσι, από εδώ και στο εξής, θα μπορείς πέρα από φωτογραφίες, να ανεβάζεις στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο και σύντομα βίντεο διάρκειας έως και 15 δευτερολέπτων.

Αφότου αναβαθμίσεις την εφαρμογή στη νεότερη (4.0) έκδοση για Android και iOS, θα διαπιστώσεις ότι στο περιβάλλον χρήστη έχει προστεθεί ένα νέο πλήκτρο. Αγγίζοντάς το, μεταφέρεσαι στο interface εγγραφής βίντεο, που μοιάζει αρκετά με αυτό του Vine. Το Instagram καταγράφει επίσης ήχο και επιτρέπει βασική επεξεργασία των λήψεων, καθώς και φίλτρα (δεκατρία για την ακρίβεια) για να κάνεις τα βίντεό σου ακόμα πιο εντυπωσιακά.

Όπως και οι φωτογραφίες του Instagram, έτσι και τα βίντεο απεικονίζονται σε αναλογία εικόνας 1:1, ωστόσο σε αντίθεση με το Vine, η αναπαραγωγή τους δεν γίνεται σε loop. Επιπλέον, έχεις τη δυνατότητα να ορίσεις τα βίντεο να μην παίζουν αυτόματα –μια επιλογή πολύ σημαντική για όσους επιθυμούν να περιορίσουν την κατανάλωση δεδομένων. Δες παρακάτω το σχετικό promo βίντεο.

Introducing Video on Instagram from Instagram on Vimeo.