Συνιδρυτής Vine: «τα έξι δευτερόλεπτα είναι τέλεια για βίντεο»

Συντάκτης Δημοσιεύθηκε Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2013 Κατηγορία Technology News

Ο Dom Hofmann πιστεύει πως αυτό θα συνεχίσει να είναι το κλειδί για την επιτυχία του.

Η προσθήκη βίντεο στο Instagram είναι κάτι παραπάνω από εμφανές ότι στόχευε κυρίως το Vine του Twitter. Το Facebook ήθελε οι χρήστες του Instagram να μη μπουν καν στον κόπο να δοκιμάσουν ένα εν μέρει ανταγωνιστικό προϊόν. Ωστόσο ο Dom Hofmann, συνιδρυτής του Vine, ξεκαθαρίζει σε πρόσφατη συνέντευξή του στο βρετανικό Stuff ότι πρόκειται για δύο εντελώς διαφορετικές υπηρεσίες.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τον Hofmann, η ομάδα του Vine δοκίμασε αμέτρητες διαφορετικές διάρκειες για τα βίντεο. Ξεκίνησαν με τα πέντε δευτερόλεπτα, κατέβηκαν στα τέσσερα, ενώ δοκίμασαν και διάρκεια μικρότερη των τεσσάρων δευτερολέπτων για μια ολόκληρη μέρα. Κάποια στιγμή, άφησαν τα βίντεο χωρίς χρονικό περιορισμό. Μετά από άπειρες δοκιμές, αποφάσισαν ότι τα έξι δευτερόλεπτα ήταν ιδανικά για σύντομα βίντεο: δεν χρειαζόταν πολύς χρόνος για την δημιουργία τους, δεν χρειαζόταν πολύς χρόνος για το κατέβασμά τους και δεν χρειαζόταν πολύς χρόνος για να τα παρακολουθήσεις.

Για τον Hofmann, οι περιορισμοί οδηγούν στην δημιουργικότητα, καθώς πιστεύει ότι το Vine ενθαρρύνει τους χρήστες του να κόψουν τα περιττά και να επικοινωνήσουν την ουσία αυτού που θέλουν να πουν. «Η ομάδα του Vine ένιωσε ότι τα έξι δευτερόλεπτα ήταν τέλεια. Και συνεχίζουν να είναι», δήλωσε ο Hofmann, που θεωρεί ότι αυτό θα συνεχίσει να είναι το κλειδί για την επιτυχία του.