Νέο UltraWide QHD monitor από την LG

Συντάκτης Δημοσιεύθηκε Δευτέρα, 12 Μαΐου 2014 Κατηγορία Technology News
IPS πάνελ 34 ιντσών με αναλογία εικόνας 21:9.

Δελτίο Τύπου

Η LG Electronics παρουσίασε το νέο monitor UltraWide QHD με οθόνη 21:9 IPS (μοντέλο 34UM95). Το νέο monitor 34 ιντσών ανταποκρίνεται στις τάσεις που κυριαρχούν στην αγορά για ευρείες οθόνες 21:9, εντυπωσιακή ανάλυση UltraWide QHD (3440 x 1440) και ανώτερη ποιότητα στην απόδοση των χρωμάτων. Μια σειρά από επιλογές συνδεσιμότητας, όπως το Thunderbolt 2, επιτρέπει στους τεχνολογικά προηγμένους χρήστες να προσαρμόσουν το νέο monitor ανάλογα με τις εξειδικευμένες ανάγκες τους, ενώ οι συντάκτες των multimedia μέσων καθώς και οι επαγγελματίες των γραφικών τεχνών θα εκτιμήσουν τη λεπτομερή ανάλυση και την ενισχυμένη χρωματική ακρίβεια.

«Το νέο μας UltraWide monitor 34’’ αποτελεί μια εξαιρετικά ευέλικτη συσκευή με εκπληκτική ποιότητα εικόνας, η οποία βοηθά τον χρήστη να εργάζεται πιο σωστά και αποδοτικά» αναφέρει ο Hyoung-sei Park, επικεφαλής του Τμήματος IT στην LG Electronics. «Ακόμα συνιστά την τέλεια λύση για τους ανθρώπους που εργάζονται με προγράμματα multimedia και ηλεκτρονικά γραφικά. Η LG θα συνεχίζει να διευρύνει τις προϊοντικές τις προτάσεις για τους επαγγελματίες των δημιουργικών τεχνών προσφέροντας πάντα κατάλληλες λύσεις».

Το μοντέλο LG 34UM95 θέτει ένα νέο όριο στη συνδεσιμότητα, αφού υποστηρίζει το Thunderbolt 2, που επιτρέπει ταχύτητα μεταφοράς μέχρι και 20Gbps, την πιο γρήγορη αυτή τη στιγμή στα monitor. Το Thunderbolt 2 δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να προβάλει και να επεξεργάζεται πρωτογενές video 4Κ, ενώ ταυτόχρονα να μεταδίδει δεδομένα σε άλλες συσκευές μέσω μίας απλής θύρας. Μέχρι και έξι συσκευές μπορούν να συνδεθούν αλυσιδωτά για να δημιουργήσουν ένα εκπληκτικά αποτελεσματικό σταθμό εργασίας. Επιπλέον, το Thunderbolt 2 επιτρέπει στους χρήστες να συνδέουν το LG 34UM95 με το νέο Mac Pro της Apple ώστε να επωφεληθούν από την πιο γρήγορη ταχύτητα μέσω καλωδίων που υπάρχει διαθέσιμη.

Το νέο LG 34UM95 αποδίδει τις εικόνες με εντυπωσιακή ευκρίνεια και χρώμα, χρησιμοποιώντας πάνω από το 99% του χρωματικού χώρου sRGB. Επιπλέον, η διαβάθμιση του hardware είναι δυνατή χάρη στο software ‘True Color Finder’ της LG και στον ενσωματωμένο scaler, καθώς η LG έχει δημιουργήσει το νέο monitor ειδικά για να ανταποκριθεί αλλά και να ξεπεράσει τις απαιτήσεις για μεγάλη χρωματική ακρίβεια των επαγγελματιών στα γραφικά και την ψυχαγωγία.

Tο monitor 34UM95 διαθέτει τις λειτουργίες της LG ‘4-Screen Split’ και ‘Dual Link-up’ επιτρέποντας στους χρήστες να διαχειρίζονται και να ρυθμίζουν τον διαθέσιμο χώρο της οθόνης ανάλογα με τις ανάγκες τους. Παράλληλα υποστηρίζει συνδέσεις HDMI και DisplayPort επιτρέποντας την αναπαραγωγή του περιεχομένου από μια σειρά συσκευών. Οι πρωτοποριακές λειτουργίες περιβάλλονται φυσικά από τον κομψό σχεδιασμό CINEMA SCREEN Design και τη λογική Crystal Float της LG. Διαθέτοντας εξαιρετικά λεπτό πλαίσιο και διαφανή βάση, το νέο monitor είναι επιπλέον εξοπλισμένο με ενσωματωμένα στερεοφωνικά ηχεία για την πιο ρεαλιστική αναπαραγωγή των παιχνιδιών και των ταινιών που προβάλλει.

Τέλος, οι χρήστες μπορούν να απολαύσουν μια ευχάριστη και άνετη εμπειρία χάρη στα πρωτοποριακά και εύχρηστα χαρακτηριστικά του νέου monitor της LG. Η λειτουργία ‘Reader Mode’ δρα προληπτικά ξεκουράζοντας τα μάτια και μειώνοντας παράλληλα την κατανάλωση ενέργειας κάνοντας το φόντο της εικόνας να μοιάζει με χαρτί. Το 34UM95 χρησιμοποιεί επιπλέον την πιστοποιημένη από τον TÜV Rhineland τεχνολογία της LG ‘Flicker-Safe’ που εξαφανίζει το flicker της οθόνης. Τέλος, το χειριστήριο για τον έλεγχο της οθόνης διαθέτει ένα εύχρηστο menu με βολικά τοποθετημένο έλεγχο πλοήγησης για τη μεγιστοποίηση της άνεσης του χρήστη.