Το "Nokia" branding μας αποχαιρετά σύντομα;

Συντάκτης Δημοσιεύθηκε Πέμπτη, 11 Σεπτεμβρίου 2014 Κατηγορία Technology News
Microsoft Lumia τα μελλοντικά smartphones.

Όσοι από εμάς έζησαν τη μετάβαση από τη σταθερή στην κινητή τηλεφωνία, όσοι έστειλαν τα πρώτα τους SMS σε μονόχρωμες οθόνες μιας ή λίγων γραμμών, είναι βέβαιο πως έχουν στην καρδιά τους μια ξεχωριστή θέση για εταιρείες όπως η Nokia και η Ericsson -τα logos τους κοσμούσαν κατά πάσα πιθανότητα τα πρώτα τους κινητά τηλέφωνα.

Η Ericsson έχει αποχωρήσει από την αγορά κινητής τηλεφωνίας στο επίπεδο καταναλωτικών συσκευών εδώ και καιρό, ενώ η μονάδα συσκευών και υπηρεσιών της Nokia, όπως γνωρίζεις, πέρασε στην ιδιοκτησία της Microsoft. Και μπορεί το logo της Nokia να συνεχίζει να βρίσκεται μέχρι αυτή τη στιγμή στις συσκευές που παρουσιάζει η Microsoft Mobile (βλέπε για παράδειγμα τα πρόσφατα Lumia 730 και Lumia 830), όμως αυτό φαίνεται πως θα αλλάξει σύντομα.

Σύμφωνα με ένα εσωτερικό, εμπιστευτικό έγγραφο που έφτασε στα χέρια της ιστοσελίδας GeekOnGadgets, η Microsoft προσανατολίζεται στο να ονομάζει τα νέα της smartphones "σκέτο" Lumia, πιθανότατα σε συνδυασμό με τον δικό της τίτλο, δηλαδή "Microsoft Lumia". Παράλληλα, η εταιρεία φαίνεται πως ετοιμάζεται να αφήσει πίσω της και το logo των Windows Phone, που θα αντικατασταθεί με το τελευταίο λογότυπο των Windows για τα smartphones με το mobile λειτουργικό της σύστημα. Μήπως τελικά βρισκόμαστε πιο κοντά στην ενοποιημένη έκδοση των Windows για smartphones, tablets και ηλεκτρονικούς υπολογιστές, απ' ότι φανταζόμαστε;