Alpha Protocol

Συντάκτης Δημοσιεύθηκε Κυριακή, 30 Μαΐου 2010 Κατηγορία Game Report

Όταν τα παιχνίδια ρόλων άφησαν για λίγο πίσω τους την επιστημονική φαντασία.

Από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε το Alpha Protocol, πριν από τέσσερα περίπου χρόνια, η ιδέα ενός παιχνιδιού ρόλων που θα εξελίσσεται στην σύγχρονη εποχή, δεν ακούστηκε καθόλου άσχημη. Πόσο μάλλον όταν αυτό το παιχνίδι, καμουφλάρεται άρτια πίσω απ’ την εικόνα ενός σύγχρονου shooter.

 

ΜΠΕΣ ΣΤΟ ΚΛΙΜΑ

Για να πάρουμε όμως τα πράγματα απ’ την αρχή, το Alpha Protocol σε βάζει στον ρόλο του πράκτορα Michael Thorton, που καταφέρνει να συνδυάσει τη δύναμη και των τριών JB (βλέπε James Bond, Jason Bourne και Jack Bauer) και επιστρατεύεται από την αμερικανική κυβέρνηση για μια αποστολή κατασκοπείας. Χαρακτηριστικό είναι πως η Obsidian και η Sega αφήνουν τον παίκτη να διαλέξει, ως έναν βαθμό, το στιλ παιχνιδιού που θα ακολουθήσει. Η επιλογή,  στο ξεκίνημα του παιχνιδιού, της ειδικότητας του πρωταγωνιστή  καθορίζει και τις βασικές ικανότητές του, οι οποίες φυσικά στην πορεία βελτιώνονται συνεχώς, μέσω των Advancement Points που συγκεντρώνονται.       Ωστόσο, για να καταφέρει ο ήρωας μας να ανταπεξέλθει στις απαιτητικές αποστολές του, έρχεται εφοδιασμένος με τον απαραίτητο εξοπλισμό, που πέρα από υπερσύγχρονα όπλα, περιλαμβάνει και πανέξυπνα gadgets.

 

ΕΣΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙΣ

Παρόλο που οι μάχες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του τίτλου, δεν είναι σίγουρα αυτό για το οποίο θα τον αγόραζες. Επίσης μας προβλημάτισε κάποιες φορές  η τεχνητή νοημοσύνη των αντιπάλων. Στον κόσμο του Alpha Protocol, οποιαδήποτε πράξη σου, επηρεάζει την εξέλιξη της ιστορίας. Οι συνομιλίες βασίζονται στο Dialogue Stance System, που καθορίζει τη σχέση σου με τους υπόλοιπους χαρακτήρες, ανάλογα με το ύφος των απαντήσεών σου κάθε φορά. Δεν έχεις πολύ χρόνο για να σκεφτείς τις επιλογές σου και σταδιακά, πρέπει να καταφέρεις να ξεχωρίζεις αυτούς που έχουν εκπαιδευτεί να λένε ψέματα. Όπως καταλαβαίνεις, όλα τα παραπάνω σημαίνουν πως μπορείς να οδηγηθείς σε πολλά διαφορετικά φινάλε, γεγονός που ανεβάζει κατακόρυφα τη διάρκεια του παιχνιδιού στον χρόνο.

Στον τεχνικό τομέα, το Alpha Protocol δυστυχώς επιβεβαίωσε τους φόβους μας: Με δεδομένο ότι αρχικά προοριζόταν (τουλάχιστον ανεπίσημα) να κυκλοφορήσει στις αρχές του 2009, οι μεγάλες αναβολές το καταδίκασαν να δείχνει ξεπερασμένο. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει πως τα γραφικά του δεν είναι ικανοποιητικά, όμως οι συγκρίσεις με τίτλους όπως το Mass Effect 2 είναι αναπόφευκτες. Ο ήχος από την άλλη, κυμαίνεται σε λίγο καλύτερα επίπεδα.

Πληροφορίες

  • Κυκλοφορεί: Xbox 360, PS3, PC
  • Ανάπτυξη: Obsidian Enterntainment
  • Εκδότης: Sega
  • Διανομή: Zegetron
  • Score: 8,5/10 - Βαδίζει στα χνάρια των Mass Effect και παρά τα μικροπροβλήματα, καταφέρνει να σε εθίσει στον κόσμο του.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Sam & Max: Season Two Ultimate Ninja Heroes 3 »