FIFA 14

Συντάκτης Δημοσιεύθηκε Σάββατο, 12 Οκτωβρίου 2013 Κατηγορία Game Report

Με συνέπεια στο ραντεβού.

Κάθε χρόνο περίπου τέτοια εποχή, υποδεχόμαστε τα καινούργια «ποδοσφαιράκια», με την σειρά των FIFA της EA, να έχει κλέψει τις καρδιές των gamers, ιδιαίτερα μετά και το FIFA 08. Φέτος, περισσότερο ακόμη στην Ελλάδα όπου το Pro Evolution αποτελεί θεσμό, η αποστολή του θα είναι δύσκολη μιας και η ψαλίδα φαίνεται να κλείνει. Θα καταφέρει να κρατήσει τα πρωτεία ;

 

ΚΡΑΤΑΕΙ ΑΚΟΜΗ

Ενώ φαινομενικά οι νέες προσθήκες έχουν μειωθεί σημαντικά, συνολικά τα χαρακτηριστικά του FIFA 14 είναι πάρα πολλά, ίσως τα περισσότερα σε αθλητικό παιχνίδι. Ακόμη κι αν δεν έχουμε στα χέρια μας την περίφημη Ignite engine και τα μαγικά της (Human Intelligence, True motion), η οποία και θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά στις κονσόλες της νέας γενιάς (αφήνοντας με μια -δικαιολογημένη ίσως– πίκρα τους PC gamers), το FIFA 14 καταφέρνει να κερδίσει τις συνολικές εντυπώσεις. Με τη νέα Pure Shot Mechanic, τα σουτ γίνονται περισσότερο απρόβλεπτα από ποτέ, δημιουργώντας έτσι φάσεις και γκολ με τεράστια ποικιλία. Σε συνδυασμό με τις διορθωτικές επεμβάσεις στο animation και στις αντιδράσεις σε πρώτο χρόνο, τα ματς κυλούν περισσότερο ρεαλιστικά, τουλάχιστον στην επίθεση, μιας και δυστυχώς το κέντρο και η άμυνα δεν ακολουθεί στα ίδια επίπεδα πιστότητας. Ο χώρος έχει μικρύνει με τους παίκτες να καλύπτουν συνεχώς, ενώ το tempo συνολικά δείχνει πιο αργό και σταθερό. Με μια μικρή εκ νέου εξοικείωση με τις πάσες, η ροή του παιχνιδιού δείχνει πιο διασκεδαστική, ενώ η χαρά των μακρινών σουτ επιστρέφει, με τα γνωστά φάλτσα τύπου «μπανάνα» να εντυπωσιάζουν.

 

 

ΠΟΛΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Άλλο ένα δυνατό χαρτί του FIFA είναι οι επίσημες άδειες για τα πρωταθλήματα και τις ομάδες. 32 πρωταθλήματα και 11 σύλλογοι από όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων ελληνικών (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ) και φυσικά της Εθνικής μας ομάδας, είναι αρκετά μεγάλος αριθμός! Εντύπωση προκαλούν το ανανεωμένο Career και το Ultimate Team, ενώ στο online match-up έχουν εισαχθεί νέοι, δικαιότεροι κανονισμοί για την αποφυγή του rage-quitting. Ηχητικά ισχύουν τα γνωστά, με αναμενόμενα υψηλού επιπέδου soundtrack και σχολιασμό, ενώ στα γραφικά εκτός του animation και των λειτουργικότατων μενού, δεν υπάρχουν ουσιαστικές ανανεώσεις. Συνολικά, το FIFA 14 αποτελεί και φέτος το πληρέστερο του είδους, αν και το Pro Evolution, ευτυχώς για εμάς τους gamers, εξελίσσεται με απειλητικούς ρυθμούς. 

Πληροφορίες

  • Κυκλοφορεί: PS3, Xbox 360, PC, Wii U
  • Ανάπτυξη: EA Canada
  • Εκδότης: EA Sports
  • Διανομή: CD Media
  • Score: 9,1/10 – Πρωταθλητής για άλλη μια χρονιά, έστω και στο «τσακ».

Δες το video!

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Lost Planet 3 Kingdom Hearts HD 1.5 Remix »