Volume

Συντάκτης Δημοσιεύθηκε Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2015 Κατηγορία Game Report
Metal Gear... puzzle.

O ανεξάρτητος προγραμματιστής Mike Bithell έγινε περισσότερο γνωστός για την επιτυχία του με το Thomas Was Alone. H πρωτότυπη, μινιμαλιστική παρουσίαση του τίτλου σε συνδυασμό με το εντυπωσιακό σεναριακό βάθος του, εντυπωσίασε κοινό και κριτικούς. Το νέο του πόνημα ακούει στο όνομα Volume και πρόκειται για ένα stealth-puzzle τίτλο. Με μια πρώτη ματιά η αισθητική του τίτλου έχει αναβαθμιστεί σε 3D ενώ ο Bithell, διατήρησε τις μινιμαλιστικές, ευθείες γεωμετρικές επιφάνειες.

O ΡΟΜΠΕΝ ΤΩΝ... ΔΙΚΤΥΩΝ
Οποιοσδήποτε έχει παίξει τις αποστολές VR του πρώτου Metal Gear Solid, θα καταλάβει αμέσως τι συμβαίνει στο Volume. Κάθε πίστα, είναι γεμάτη με φρουρούς και αντικείμενα. Οι φρουροί έχουν ένα συγκεκριμένο πεδίο όρασης που ορίζεται οπτικά σαν ένας κώνος, συνεπώς όσο βρίσκεσαι μακριά από αυτό το πεδίο θεωρείσαι αόρατος. Μόλις πάρεις όλα τα αντικείμενα που βρίσκονται στο επίπεδο μπορείς να προχωρήσεις στην έξοδο, κάτι που θυμίζει και λίγο Pac-Man! Αργότερα, παίρνεις και ένα εργαλείο το οποίο εκτοξεύεις στους διαδρόμους, έτσι ώστε αυτό να κάνει έναν ήχο που θα αποσπάσει τους φρουρούς. Το projectile κάνει γκέλα πάνω στους τοίχους και το σημάδεμα θυμίζει κάτι από online μπιλιαρδάκι! Στην πορεία προκύπτουν και άλλα γκατζετάκια, το παιχνίδι στα δίνει σταδιακά και σε αφήνει να καταλάβεις μόνος σου το πότε και πού πρέπει να τα χρησιμοποιήσεις.

Volume

Γενικά η πρόοδος είναι ομαλή και δεν υπάρχουν απότομες δυσκολίες, έτσι η πορεία στα 100 επίπεδα του παιχνιδιού είναι ευχάριστη. Και ενώ έχουμε να κάνουμε με ένα παιχνίδι που δείχνει να έχει arcade προσανατολισμό, στιβαρούς μηχανισμούς και old school νοοτροπία, δεν θα περίμενε κανείς να υπάρχει και ένα σενάριο με βάθος. Δεν το χρειαζόταν άλλωστε, όμως ο Bithell, δείχνει να αρέσκεται στην αφήγηση -κάτι που φάνηκε και στο προηγούμενο παιχνίδι του. Έτσι ο κεντρικός χαρακτήρας Robert Loxley, σαν ένας άλλος Ρομπέν των Δασών, έχοντας στα χέρια του το Volume, μια πειραματική στρατιωτική συσκευή, την χρησιμοποιεί για να καταγράψει εικονικές ληστείες πλουσίων. Αυτό το κάνει για να προπαγανδίσει, μέσω της online προβολής, εναντίον της Gisborne, μιας εταιρείας που έχει ουσιαστικά καταλάβει την Βρετανία. Δεν πρόκειται για το πιο καλογραμμένο σενάριο, όμως καταφέρνει να θέσει σύγχρονα ερωτήματα και δίνει τροφή για σκέψη. Το παιχνίδι είναι αρκετά εθιστικό, έτσι όσοι πάνε μέχρι τέλους το ταξίδι στις πίστες, θα δαπανήσουν γύρω στις 6 με 7 ώρες, οι οποίες κρίνονται γεμάτες και διασκεδαστικές.

Πληροφορίες

  • Κυκλοφορεί: PC, PS4, PS Vita
  • Ανάπτυξη: Bithell Games
  • Εκδότης: Bithell Games
  • Διανομή: Αποκλειστικά online μέσω PSN, Steam
  • Score: 8/10 - Ενδιαφέρουσα μίξη ιδεών και εθιστικό gameplay σε έναν τίτλο που θα σε κρατήσει απασχολημένο για ώρες.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « One Piece: Pirate Warriors 3 Disney Infinity 3.0 »