Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 4

Συντάκτης Δημοσιεύθηκε Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2016 Κατηγορία Game Report
Συναρπαστικό anime show!

H έκτη προσθήκη στη σειρά Naruto Shippuden: Ultimate Ninja είναι ο πρώτος τίτλος Naruto για τις κονσόλες νέας γενιάς -και μάλλον και το τελευταίο παιχνίδι της σειράς, μιας και σε αυτό ολοκληρώνεται η ιστορία των Naruto την οποία και ακολουθεί πιστά. Πρόκειται για ένα παιχνίδι με φανατικούς οπαδούς, οι οποίοι συνήθως είναι και θαυμαστές του αντίστοιχου γιαπωνέζικου anime. Άραγε καταφέρνει να εντυπωσιάσει στις νέες πλατφόρμες, η απλώς κλείνει ένα σεναριακό κύκλο;

ΦΑΝΤΑΣΜΑΓΟΡΙΚΕΣ ΜΑΧΕΣ
Αν και είναι το πρώτο Naruto, δεν είναι το πρώτο anime παιχνίδι στις νέες πλατφόρμες. Προηγήθηκε το DragonBall Xenoverse, το οποίο έτυχε θετικής ανταπόκρισης κατά την μετάβασή του στο hardware νέας γενιάς. Χωρίς να μπούμε σε εξαντλητικές αναλύσεις, μπορούμε να πούμε πως το Ultimate Ninja 4, θέτει νέα στάνταρ στην απεικόνιση παιχνιδιών του είδους, μιας και η ομοιότητα με το πρωτότυπο υλικό του anime είναι σχεδόν 1:1, κάτι που σίγουρα θα ευχαριστήσει όλους τους φαν! Η αίσθηση του ότι πραγματικά βρίσκεσαι μέσα σε ένα επεισόδιο Naruto δεν ήταν ποτέ τόσο έντονη, ιδιαίτερα στις σκηνές που έχουν αναπαραχθεί από την αυθεντική σειρά.

Naruto-Shippuden-UNS-4

Ο κορμός του παιχνιδιού παραμένει ίδιος, με αρκετές όμως βελτιώσεις. Εξακολουθεί να είναι ένα παιχνίδι μάχης, όπου οι αντίπαλοι μονομαχούν σε τρισδιάστατες αρένες. Αξιοσημείωτη είναι η επιστροφή του wall run, μιας και πλέον οι παίκτες μπορούν να περπατήσουν πάνω στους τοίχους και να μονομαχήσουν στις άκρες της αρένας, καθώς και η δυνατότητα εναλλαγής χαρακτήρων κατά τη διάρκεια της μάχης, όπως έχουμε συνηθίσει σε παλαιότερα fighting games. Επανήλθαν και τα Awakenings και τα Ultimate Jutsu: ο παίκτης μπορεί να γεμίζει ενέργεια με ένα χαρακτήρα και να ενεργοποιήσει ένα από αυτά με τον άλλο. Πλέον σπάνε οι πανοπλίες και τα όπλα, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα να προκαλέσεις elemental damage, έτσι ώστε για παράδειγμα να κάψεις τα ρούχα του αντιπάλου εκτοξεύοντας φωτιά. Όλες αυτές οι προσθήκες, απογειώνουν το gameplay και δημιουργούν μια αίσθηση πληρότητας και βάθους.

Οι μάχες είτε σε free mode, είτε όταν αντιμετωπίζεις κάποιο boss είναι πάντα απολαυστικές. Παρεμβάλλονται κάποια quick time events εδώ και εκεί, όμως γίνονται με κινηματογραφικό τρόπο και είναι απολαυστικά. Κάθε special επίθεση που θα εξαπολύσεις συνοδεύεται από μια άψογη παρουσίαση και κάθε στιγμή είναι δυνατή και οπτικοακουστικά χορταστική, χάρη στην αξιοζήλευτη προσπάθεια των developers να μεταφέρουν αυτούσιο το feeling του anime.
 

Πληροφορίες

  • Κυκλοφορεί: PS4, Xbox One, PC
  • Ανάπτυξη: CyberConnect 2
  • Εκδότης: Bandai Namco Games
  • Διανομή: Bandai Namco Games Hellas, 210-6018800
  • Score: 9/10 - Με δύο λόγια, το απόλυτο beat'em'up για τους φίλους των anime.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Dragon’s Dogma: Dark Arisen Far Cry Primal »