Mirror's Edge Catalyst

Συντάκτης Δημοσιεύθηκε Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2016 Κατηγορία Game Report
Εντυπωσιακή επιστροφή.

To 2007 παίξαμε το πρωτότυπο Mirror’s Edge, ένα τίτλο που εντυπωσίασε με τη μηχανή γραφικών του, αλλά και με το gameplay του, μιας και μας έδινε την δυνατότητα για ατελείωτο parkour και platforming σε προοπτική πρώτου προσώπου, αφήνοντας στην άκρη για λίγο τα όπλα. Πέρασαν κιόλας 8 χρόνια για να γίνει το sequel του πραγματικότητα, τώρα μένει να φανεί πόσο άξιζε αυτή η αναμονή.

ΔΥΣΤΟΠΙΚΗ ΟΜΟΡΦΙΑ
Για άλλη μια φορά, η ιστορία διαδραματίζεται στην Glass, μια πανέμορφη, χρωματιστή, γεμάτη γυάλινους ουρανοξύστες και με πεντακάθαρο ουρανό πόλη, η οποία όμως στην πράξη είναι το αντίθετο της ουτοπίας, μιας και οι μεγάλες επιχειρήσεις που την διοικούν, καταδυναστεύουν τους πολίτες της. Η Faith, η πρωταγωνίστρια της σειράς, ανήκει σε μία ομάδα ανταρτών που ονομάζονται Free Runners -και έχοντας ανεπτυγμένα ακροβατικά ταλέντα και ταχύτητα, αναλαμβάνει αποστολές παράδοσης ή κλοπές, πάντα κυνηγημένη από τις αρχές και τους διάφορους σεκιουριτάδες που καραδοκούν σε κάθε της βήμα.

Mirrors-Edge-Catalyst

Ίσως το σενάριο να μην αναπτύσσει αρκετά τους χαρακτήρες, ιδίως την Faith, μιας και δεν διαθέτει το απαραίτητο βάθος ή τη συνοχή, όμως η πόλη από μόνη της διηγείται μια ξεχωριστή ιστορία. Ο σχεδιασμός της είναι πάλι έντονα καλλιτεχνικός, με έξυπνη γεωμετρία, τοποθέτηση χρωμάτων και φωτός. Μέσα σε αυτό το περιβάλλον, η ταχύτητα με την οποία κινείται η Faith είναι εντυπωσιακή, καθώς μπορεί να κάνει διάφορα combos με πηδήματα, σκαρφαλώματα, γαντζώματα και συρσίματα με περίσσια άνεση, και όλα αυτά από τεχνικής άποψης, γίνονται απρόσκοπτα και ομαλά σχεδόν μόνιμα στα 60fps.

Oι μάχες δεν ήταν το δυνατό σημείο του πρωτότυπου παιχνιδιού και εξακολουθούν να μην είναι, αν και έχουν προστεθεί πολλές κινήσεις. Μοιάζουν όμως κάπως αφύσικες και κόβουν από την ταχύτητα του τρεξίματος, που είναι η πραγματική ομορφιά του Mirror’s Edge. Ευτυχώς όμως καταλαμβάνουν μικρό κομμάτι σε σχέση με το σύνολο του gameplay. Ο κόσμος του παιχνιδιού έχει πλέον μια open world αίσθηση, καθώς στις διάφορες ταράτσες σε περιμένουν αρκετές προκλήσεις. Εκτός από τις τυπικές side missions, θα βρεις ένα σωρό από collectibles, αγώνες ταχύτητας και διάφορα άλλα που θα αυξήσουν τα skills της Faith. Με τη χρήση του runner vision, και την προσθήκη ενός ειδικού γάντζου, του mag rope, ο «χορός» στις ταράτσες των ουρανοξυστών γίνεται μια ιδιαίτερα απολαυστική εμπειρία που δεν θέλεις να σταματήσει!

Πληροφορίες

  • Κυκλοφορεί: PS4, Xbox One, PC
  • Ανάπτυξη: EA Dice
  • Εκδότης: Electronic Arts
  • Διανομή: CD Media, 210-6854220
  • Score: 8,2/10 - Μια αξιόλογη συνέχεια ενός πρωτότυπου παιχνιδιού, που εξακολουθεί να δείχνει «φρέσκο».
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Tales from the Borderlands One Piece: Burning Blood »